Mokyklos laikais buvęs padauža, nevengęs svaigalų bei kelis kartus išmestas iš ugdymų įstaigų, o šiuo metu Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas, aktyvus blaivių festivalių, stovyklų organizatorius Simonas Dailidė apsilankė Paparčių MDC, Žaslių pagrindinėje mokykloje bei Žiežmarių gimnazijoje. Savo gyvenimo pavyzdžiu mėgina įkvėpti jaunimą, ragina nepasiduoti netinkamai draugų įtakai. Netradicinės pamokos metu mokiniai galėjo išgirsti, kaip reikia pasitikėti savimi, savo idėjomis ir nebijoti drąsiai veikti tai, ką mėgsti, kad ateityje darbas taptų mėgstama veikla.

    Buvo kalbama apie tai, kad galima linksmintis ir gyventi ir be alkoholio, tik reikia pačiam tai suvokti.  Patarimų, kaip atsisakyti priklausomybių, šis žmogus nedalina. Sako, kad kiekvienas turi rasti sau tinkamą variantą. Tačiau pats geriausias metas yra DABAR. Simonas neabejoja, kad surasti bendraminčių, kurie negeria, nėra sunku – Lietuvoje sąmoningai alkoholio atsisakančių žmonių vis daugėja.

    Mūsų mokykloje apsilankęs svečias pristatė savo organizuotas stovyklas, dviračių žygius nuo Vilniaus iki Palangos, festivalius. Beje, drąsiausiems mokiniams nusišypsojo fortūna, jiems buvo įteikti nemokami pakvietimai apsilankyti festivalyje VAROM!

    Vaikinas pats sau dažnai meta iššūkius. Štai keletas tokių – numynė dviračiu nuo Vilniaus iki Paryžiaus, 30 dienų žiemą maudėsi eketėse, kiekvieną dieną nueina užsibrėžtą žingsnių skaičių, o dabar siūlo visiems išsikelti sau tikslus, mesti iššūkius, jų siekti ir niekada nepasiduoti. Savanoriaujant, keliaujant, stovyklaujant ir išeinant iš savo komforto zonos ribų žmogus pradeda geriau save pažinti.

    Įdomu klausytis tikrų gyvenimo patirčių, kodėl verta rinktis gyvenimą be svaigalų ir sveiką gyvenseną.

VSPS Ieva Kalvinskaitė

 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 28 svečiai ir narių nėra