Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 242

    Šiemet visas pasaulis švenčia L. van Bethoveno 250-ąjį gimtadienį ir iki šiol mėgaujasi nemirtingu jo kūrinių grožiu. Todėl gruodžio 1–17 d. Žaslių pagrindinės mokyklos 4–10 klasių mokiniams vyko nuotolinės integruotos muzikos pamokos, skirtos kompozitoriaus gimimo metinėms paminėti.

    Mokiniai rinko informaciją apie šio genijaus gyvenimą, tyrinėjo kūrybą, klausė daug įvairių jo muzikos kūrinių, atliko įvairias muzikines, dailės ir literatūros užduotis, viską meniškai pateikė, pristatė ir pasveikino L. van Bethoveną su gimtadieniu virtualioje erdvėje. Taip pat mokiniai aptarinėjo kompozitoriaus gyvenimą, jei jis gyventų šiandieną – interneto, socialinių tinklų, instagramo laikais. Jų manymu, L. van Bethovenas dėl kūrybos, gyvenimo būdo, netradicinės išvaizdos, tvirtos asmeninės nuomonės, taptų šimtus milijonų sekėjų turinčia žvaigžde.

    Šios veiklos metu mokiniai savarankiškai galėjo tyrinėti ir suprasti savo pojūčius, suvokti naują informaciją kitose erdvėse, lavinti vaizduotę, ugdyti kūrybinį mąstymą. Taip pat vaikai mokėsi ieškoti įvairių kompozicinių sprendimų, lavino muzikinius bei interpretavimo gebėjimus.

    Ačiū genijui, kad mums paliko didžiulę lobių skrynią, kuri yra pilna audringos, mylinčios ir kenčiančios jo sielos melodijų. „Teskamba“ Bethoveno muzika ir už Saulės sistemos ribų, kur keliaujantys kosminiai zondai „Voyager“ gabena ją „Auksiniame diske“.

 Informaciją pateikė muzikos mokytoja Daiva Vitienė
2020-12-30