Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 188

    Užgavėnės – žiemos pabaigos šventė. Tai didelė džiaugsmo, juoko, linksmumo, įvairiais papročiais, apeigomis, burtais apipinta diena. 

    Viena iš tradicijų – iš kaimo į kaimą vaikščioti persirengėliams su kaukėmis. Deja, šiais metais to daryti negalima, tačiau kaukes nutarėme pasigaminti ir pademonstruoti kitaip.

    Labai apsidžiaugėme, kad šį sumanymą padėjo įgyvendinti amatininkė Jurgita Treinytė. Vasario mėn. 4 d. vyko teorinė – praktinė technologijų pamoka nuotoliniu būdu, kurioje Jurgita Treinytė Užgavėnių tradicijas pateikė šiltai, įdomiai ir nuotaikingai.

    Mokiniai ne tik aktyviai dalyvavo diskusijoje, bet ir atliko praktines užduotis – iš medicininių kaukių pasigamino Užgavėnių – apsaugines kaukes.

    Originalias Užgavėnių kaukes – personažus mokiniai nufotografavo ir išsiuntė į konkursą, kurį organizuoja Žiežmarių kultūros centras.

    Net nepastebėjome, kaip prabėgo ši pamoka – tiek teigiamų emocijų joje buvo.

    Labai dėkojame Žaslių tradicinių amatų centro veiklų koordinatorei Ilonai Grabijolienei ir amatininkei Jurgitai Treinytei už galimybę dar kartą pasinerti į savotiško liaudies teatro – Užgavėnių tradicijas.

Informaciją pateikė technologijų mokytoja Valerija Vankevičienė
2021-02-08