Spalio 10 diena – Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Tą dieną stengiamasi atkreipti visuomenės dėmesį į psichikos sveikatos svarbą, vykdomos įvairios prevencinės priemonės.
    Psichikos sveikata – tai emocinis, dvasinis atsparumas, kuris leidžia patirti džiaugsmą ir ištverti skausmą, nusivylimą, liūdesį. Tai teigiamas gėrio jausmas, kuriuo remiasi tikėjimas savo bei kitų žmonių orumu ir verte (Lietuvos Respublikos psichikos sveikatos priežiūros įstatymas).
    Pandemija paveikė visus gyventojus. Pasikeitė visas mūsų gyvenimas, bendravimas ir visa tai, ką buvome įpratę daryti laisvai ir nevaržomai. Dėl visų kilusių sunkumų smarkiai padidėjo bendras nerimo, streso ir depresiškumo lygis.
    Į kiekvieną krizę žmonės pirmiausia reaguoja šokine reakcija, po to seka adaptacijos ir mobilizacijos laikotarpis, o galiausiai – išsekimo fazė. Kadangi ši pandemija – užsitęsusi, daugelis dar yra adaptacijos fazėje, tačiau jau jaučiamas išsekimas, nuovargis bei pyktis, kurį žmonės išreiškia neadekvačiu savo elgesiu, įvairiais pykčio protrūkiais.
    Kad palaikyti gerą psichikos sveikatą rekomenduojama kiek įmanoma labiau palaikyti įprastinį savo gyvenimą, nežiūrėti vien blogų naujienų, nenutraukti bendravimo su šeima ir draugais, stengtis išlaikyti normalų dienos ritmą ir neatitrūkti nuo įprastų veiklų, pavyzdžiui, pusryčių valgymo ar sporto.
    Minint Psichikos sveikatos dieną mokykloje pradinių klasių mokiniai diskutavo apie psichinės sveikatos palaikymą, galimybes kreiptis pagalbos, piešė savo svajones ir mokėsi gyventi sveikai.
    10 klasės mokiniai aptarė sveiko gyvenimo kriterijus ir dalyvavo mini loterijoje „Žymių žmonių mintys apie sveikatą“.

Informaciją pateikė psichologė Daiva Pašvenskaitė



 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 29 svečiai ir narių nėra