Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 117
    Rugsėjo 21 d. 7 klasės mokiniams netradicinės pamokos vyko Vilniaus muziejuose.
    B. Grincevičiūtės memorialiniame bute-muziejuje „Beatričės namai“ vyko edukacinis užsiėmimas „Muzika kaip žodis, skaičius, spalva“. Užsiėmimo metu mokiniai aiškinosi ar galima muziką matyti spalvomis? Ar įmanoma muziką suskaičiuoti? Kokias garsų spalvas matė Beatričė? Muzika – mokslas ar menas? Analizuojant muzikos ir spalvos tarpusavio ryšį mokiniai ieškojo bendrumų bei skirtumų B. Grincevičiūtės atliekamose dainose, J. S. Bacho, Fr. Šopeno, F. Listo, W. A. Mozarto , A. Skriabino, N. Rimskio-Korsakovo, M. K. Čiurlionio kūriniuose. Nagrinėjant muzikos ir matematikos ryšį, buvo cituojamos filosofų Pitagoro, Sokrato, G. Leibnico mintys. Ypatingas dėmesys skiriamas motetui ir fugai, kurie geriausiai įprasmina garso ir skaičiaus bendrystę.
    Pasivaikščioję po Vilniaus senamiestį, pasimeldę prie Aušros Vartų koplyčioje esančio stebuklingojo Švenčiausiosios Mergelės Marijos Gailestingumo Motinos paveikslo, keliavome į Iliuzijų muziejų, kur mokiniai gilino mokslo žinias. Šiame muziejuje kiekvienas eksponatas yra lyg mažas galvosūkis, kur iliuzijos persipina su mokslo išradimais ir menu, fizika ir optika eksponuojama kartu su mįslingais meno kūriniais ir klasikinėmis paslaptimis. Šią edukacinę pamoką praturtino interaktyvios pramogos – piešimas šviesa, šešėlių kūrimas ir nepamirštamos akimirkos pasaulyje aukštyn kojomis.
Skypark mokiniai kartu su treneriu saugiai mokėsi naujų triukų ir aktyviai leido laiką .
    Apibendrindami netradicinių pamokų rezultatus, mokiniai pastebėjo, jog užsiėmimai kitose erdvėse ugdo vaizduotę, bendruosius žmogaus gebėjimus, skatina kūrybiškumą ir asmeninį tobulėjimą.
 
Mokytoja Daiva Vitienė