Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 1859
„Labiausiai patiko viktorinos“ - Vytė.
„Patobulinau savo anglų kalbos įgūdžius“ - Gabrielė.
„Sužinojau daug apie Rumuniją“ - Kamilė.
„Susipažinau su naujais žmonėmis iš kitų šalių“ - Urtė.
„Labai patiko užduotys“ - Jorė.
„Išmokau dirbti Power Point programa“ - Rugilė.
„Patiko bendrauti“ - Julija.
    Tai tik keletas Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos mokinių atsiliepimų po įvykusio virtualaus mobilumo dalyvaujant Erasmus + Mokyklų mainų partnerystės projekto Nr. 2019-1-ES01-KA229-063799_3 „EQUALLY UNIQUE, EQUALLY DIFFERENT!“ veiklose.
    Kovo 23–25 d. Rumunijos Oradea mokykla organizavo veiklas Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės, Ispanijos Valencijos ir Italijos Arosio mokyklų mokiniams. Per veiklų dienas mokiniai naudodami Power Point programą prisistatinėjo, pasakojo apie savo šalies politikus, sportininkus, menininkus, tradicijas, maistą. Naudodamiesi Kahoot! ir Quizizz programėlėmis dalyvavo viktorinose. Smagu, kad Jorė laimėjo 1-ą vietą vienoje viktorinoje, o kitoje 2-ą.
    Neakivaizdžiai pakeliavę po žymiausias ir gražiausias Rumunijos vietas, mokiniai vėl dalyvavo viktorinoje. Julija laimėjo 1-ą vietą. Power Point programa visi mokiniai kūrė trumpus pristatymus apie šios šalies lankytinas vietas. Paskutinė diena diena vėl prasidėjo su Kahoot!- apibendrinimas ką mokiniai išmoko, sužinojo apie projekto šalis partneres. Rugilė užėmė 2-ą vietą. Po to buvo pristatytas tradicinis rumunų žaidimas Oina, sportiniai šios šalies mokinių pasiekimai. Dienas baigėsi šokių pamoka. Mokiniai išmoko ir sušoko kiekvienos šalies šokį.
    Daug įdomių veiklų parengė Rumunijos Oradea mokyklos Erasmus komanda. Projektas nesibaigia, laukiame kitų veiklų, nes mokiniai netradiciniais metodais patobulina savo bendravimo, bendradarbiavimo, mokėjimo mokytis, pažinimo, užsienio kalbos, IT kompetencijas.
    Smagu, jog pasibaigus veikloms, bendravimas nesibaigė, nes mokiniai tuoj pat pasidalino kontaktais ir draugystė tęsis.
Projekto koordinatorė Odilija Juzukonienė.