Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 92
    Vaikai linksmai čiauškėdami brenda per pievą. Iš pirmo žvilgsnio natūrali pieva atrodo tarsi chaosas. Tačiau aišku, kad ten sava tvarka. Galima netgi sakyti, kad gamta turi savo kabinetėlius, juos prižiūri. Pieva – tai ekosistema, žemės plotas, savaime apaugęs daugiametėmis žolėmis. Gegužės 30 dieną Žaslių pagrindinės mokyklos PUG ir 1–4 klasių mokiniams vyko patyriminio ugdymo diena „Pievų karalijoje“. Dabar prasideda žolynų derėjimo metas, viskas pradeda vešėti, žydėti ir kvepėti.
    Šnekėjome, ieškojome ir gaudėme mažuosius pievų gyventojus – boružes, skruzdėles, vorus, grambuolius, straubliukus, sprakšius, žygius. Mokėmės išvardinti bitės kūno dalis. Iškasėme, apžiūrėjome kiaulpienės, rugio, gysločio, notrelės šaknis, stiebus, lapus, žiedus ir ieškojom panašumų ir skirtumų. Užduočių lapuose įvardijome augalų dalis. Augalai – tai maistas ir vaistas. Kol medicina dar nebuvo tiek pažengusi, kad galėtų mums pasiūlyti daugiau nei kelias dešimtis skirtingų pavadinimų vaistų nuo kiekvienos ligos, geriausia gydomąja priemone tapdavo žolelių arbatos, kompresai ar užpiltinės. Be to, žalumynai puikiai pagardindavo ir protėvių ruoštus patiekalus, buvo naudojami ir arbatai. Vaikai rinko žolynus, mokėsi jų pavadinimus, aiškinosi ar tai vaistažolė.
    Kiek buvo džiaugsmo ir nuostabos, kai mažieji atrado spalvas be dažų ir piešė gamtos kūriniais! Pievoje, ant tako, vaikai rado daugybę sraigių. Ją žinojo visi, drąsiai ėmė į rankas, apžiūrinėjo, dalinosi turimomis žiniomis.
  Keliaudami aplink Žaslių ežerą vaikai sėkmingai atliko edukacines, kūrybines užduotis. Buvo ugdomos gamtamokslinės, dalykinės, socialinės, pažintinės kompetencijos. Visi mokiniai laikėsi saugaus elgesio taisyklių žygio metu. Pabandykite pažvelgti ir Jūs į tą nuostabų mikropasaulį !
 
Priešmokyklinio ugdymo mokytoja A. Mikulienė