Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 127
    Nors Erasmus+ projekto „EQUALLY UNIQUE, EQUALLY DIFFERENT!“ laikas eina į pabaigą, tačiau veiklos dar vyksta. Mokytojos D. Vitienė, B. Mučinskienė, V. Vankevičienė, K. Jurevičienė 5–10 klasių mokiniams suorganizavo edukacinę išvyką „Visi vienodi, visi skirtingi“ į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašo objektą – Kuršių Neriją. Ankstų birželio 16-osios rytą mokiniai su mokytojomis B. Mučinskiene, V. Vankevičiene, K. Jurevičiene, L. Kuktiene, O. Juzukoniene pradėjo savo kelionę. Ši išvyka buvo skirta mokinių pažintinei, socialinei, gamtamokslinei, bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijoms tobulinti.
    Pirmasis aplankytas objektas – Gintaro muziejus. Jame mokiniai apžiūrėjo eksponuojamus itin retus gintarus, iš šio mineralo pagamintus meno kūrinius. Klausėsi virtualaus pasakojimo, eksponatus reprezentuojančios informacijos apie gintaro susidarymą, įvairias jo formas, spalvas, inkliuzus, gavybos būdus. Mokiniai praktinių užsiėmimų erdvėje per menines išraiškos priemones sužinojo pagrindines fizikines ir gydomąsias gintaro savybes, o liečiamuose ekranuose naudojosi gintaro enciklopedija.
Nidos Žvejo etnografinėje sodyboje ir Kuršių Nerijos istorijos muziejuje mokiniai susipažino su šio unikalaus krašto istorija, žmonių gyvenimo būdu, verslais ir amatais prieš tai, kai Kuršių Nerija tapo kurortu, įžymia pasaulyje ir saugoma vieta.
    Nuo ant Urbo kalno esančio švyturio apžvelgę apylinkes, mokiniai „klausėsi“ Parnidžio kopos ir Saulės laikrodžio istorijų.
Paskutinis objektas- Naglių gamtinio rezervato take esančio Pilkosios arba Mirusios kopos. Daug iššūkių sukėlė užduotis – išsiaiškinti šio pavadinimo kilmę. Mokinius stebino šios vietovės istorija ir vaizdai.
    Nors kelionė buvo ilga ir ne be nuotykių, tačiau pamatyti vaizdai, išgirstos istorijos, įgytos žinios, patobulintos kompetencijos, bendravimas su draugais buvo verti šito.
Projekto koordinatorė Odilija Juzukonienė.