Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 339
    Spalio 6 dieną Žaslių pagrindinės mokyklos pirmos ir antros klasės mokiniai kartu su mokytoju Stanislav Chveduk ir mokytojo padėjėja Rima Kareckiene vyko į rudenišką Neries regioninį parką – pamatyti, tyrinėti ir atrasti, daugiau sužinoti apie Neries upę, augaliją ir gyvūniją.
    Patirtinė diena prasidėjo Neries regioninio parko lankytojų centre, Dūkštose. Mus šiltai pasitiko Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos Neries regioninio parko grupės Gamtos mokyklos specialistas Saulius Pupininkas.
    Čia mokiniai sužinojo, kokį plotą užima parkas, kad netoliese yra didžiausia upės kilpa. Pagal rodomus žinduolių kaulus, ragus, žandikaulių griaučius mokiniai spėliojo, kokie gyvūnai gyvena parko teritorijoje. Juos nesunkiai pavyko atpažinti. Ypatingą dėmesį patraukė čia gyvenantis mėlynasis drugelis. Mokiniai apie jį pasižiūrėjo sukurtą filmą.
    Po tokios trumpos pamokėlės vaikai patraukė į gamtą, vaikščiojo Neries krantu, savo akimis pamatė upę, jos vingius, turėjo galimybę miško tankmėje pamatyti pilkapius ir apie juos pasidomėti. Gidas parodė rastas senovinių puodynių šukes, žalvarinius papuošalus, kuriais puošėsi senovės lietuviai.
    Vėliau vaikai apžiūrėjo ir patyrinėjo šikšnosparniams sukaltą žiemojimo inkilą, miegapelių inkilus. Parko teritorijoje gyvena bebrai, barsukai – geriausi rausėjai ir kasėjai. Kiekvienas gavo po pelėdos plunksną, nustatė, kad švelni ir lengva, aptaki ir graži - būtent tokia yra reikalinga paukščiui skristi. Teko ir pelėdos balsą išgirsti. Sužinota, kad čia gyvena mažoji žvirblinė pelėda.
    Daug išmokę ir patyrę, kūrybiškai praleidę dieną gamtoje, prie gražiosios Neries upės, mokiniai grįžo atgal į mokyklą. Diena tikrai buvo įdomi ir turininga.

1 klasės mokytojas Stanislav Chveduk