Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 89
    Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos antrokai labai mėgsta netradicines pamokas, tad ir spalio 18 d. jie lankėsi Liaudies buities muziejuje ir dalyvavo edukacijoje "O kai pas promočiutę buvau". Čia mokiniai išsiaiškino, kad Aukštaitijoje visi gyvena gryčiose, aižė pupas, mušė sviestą, nešė vandenį su naščiais, verpė pakulas, lygino rankšluostį su rumbe, minė mįsles apie šiuos senovinius įrankius. Atlikus visus darbus, gryčios šeimininkė pavaišino duona su sviestu ir medumi, riestainiais, obuoliais. Mokiniai padainavo dainelę apie kiškius, žaidė žaidimus „Žiužis“, „Petriuk, kur Onytė?“.
    Papietavę mokiniai vaikščiojo po muziejaus teritoriją ir susipažino su švedų kuriamo filmo „Ronja-plėšiko duktė“ aktoriais, apžiūrėjo jų kostiumus, pro plyšelį matė filmavimo aikštelę.
    Gražus rudeniškas oras leido pasivaikščioti ir po suvalkiečio sodybą – mokiniai sėmė vandenį su svirtiniu šuliniu, išsiaiškino kodėl šuns būda turi dureles, apžiūrėjo kelminius avilius, sužinojo kaip buvo rengiama muziejaus ekspozicija.
Mokytoja Odilija Juzukonienė