Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 57
    Gruodžio 21 dieną Mokinių tarybos mokiniai buvo pažintinėje – motyvacinėje kelionėje Vilniuje. Savo kelionę pradėjome prie gražiosios Vilniaus eglutės. Pasigrožėje žaliaskare, slidžiomis ir snieguotomis Vilniaus gatvelėmis keliavome į MO muziejų, kur mūsų laukė edukacija „GYVŪNAS IR ROBOTAS MANYJE: Kaip menas padeda bendrauti ir kūrybiškai spręsti konfliktus“. Tyrinėdami meno kūrinius, mokiniai kalbėjo apie tarpusavio santykius, atliko įvairiais grupines užduotis, edukacijos vadovė skatino mokinius nebijoti kalbėtis. Tyrimu yra įrodyta teigiamas meno intervencijų poveikis mokinių emociniam raštingumui. Daugiau apie tyrimą skaitykite (https://www.lrt.lt/.../mo-muziejaus-inicijuotas-tyrimas...)
    Laikas muziejuje prabėgo labai greitai, norėjosi ten pabūti dar ilgiau, bet mūsų jau laukė kitas užsiėmimas Lietuvos Respublikos seime. Seime mus pasitiko seimo narės profesorės Vilijos Targamadzės padėjėja, kuri mus supažindino su ekskursijos programa ir atidavė mus į nuostabaus gido rankas, kuris mus vedžiojo po seimo rūmus, juos aprodė, leido pasėdėti toje vietoje, kur kažkada yra sėdėjusi Anglijos karalienė ir kiti žinomi ir įtakingi pasaulio politikai, įdomiais savo pasakojimais sužavėjo kiekvieną iš mūsų. Mokiniai dalyvavo ir mini viktorinoje, kurioje gidas tikrino mokinių budrumą. Šaunuoliai mokiniai, jie aktyviai klausėsi, teisingai atsakė į klausimus ir už tai buvo apdovanoti. Po ekskursijos seime mūsų laukė susitikimas su seimo nare profesore Vilija Targamadze, kuri pakvietė mokinius jaukiam pokalbiui prie šilto arbatos puodelio. Nors dėl laiko stokos nespėjome įgyvendinti visų savo planų ir svajonių, gera nuotaika ir juokas netilo dar ir vakare virtualioje Mokinių tarybos pokalbių grupėje.
    Kai nebijome kalbėtis, kai nebijome būti savimi ir tikime vienas kitu, net ir prastas oras negadina nuotaikos! Dėkoju nuostabiems mokiniams, kurie stengiasi savo ir visos mokyklos labui! Kaip visada pasikartosiu, labai jais didžiuojuosi ir džiaugiuosi galėdama augti kartu su jais. Nuoširdus Ačiū vairuotojui Mečislovui, kuris mūsų kantriai laukė ir stengėsi pildyti visus mūsų norus. Širdingai dėkojame profesorei Vilijai Targamadzei ir jos padėjėjai Stanislavai už šiltą priėmimą seime. Ir negalime nepadėkoti MO muziejui už padovanotą edukaciją ir edukatorei Miglei už puikią praleistą laiką kartu.
    Gražių Jums švenčių! Nusišypsokite gatvėje sutiktam praeiviui, padovanokite apkabinimą ir laiką savo artimam žmogui! Juk laikas ir šypsena – pati geriausia dovana!

Socialinė pedagogė Edita Malakauskienė