Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 42
 
    Balandžio 6 dieną mokykloje vyko karjeros diena „Kur prasideda svajonės paieška“. Daugumos ateities svajonės paieška prasideda jau mokyklos suole. Mūsų mokykloje mokiniai skatinami susipažinti su įvairiomis profesijomis, jų iššūkiais, galimybėmis, subtilybėmis. Vakar mokykloje lankėsi 8 įvairių profesijų atstovai, karjeros specialistė.
    Vyko susitikimai su tatuiruočių meistru Arūnu Lomonosovu, kuris pristatė tatuiruotės darymo eigą nuo eskizo iki jo perkėlimo ant kūno. Šį procesą mokiniai galėjo pamatyti savo akimis. Buvo labai smagu, kad mokykloje apsilankė buvęs mokinys, šiandien jau chirurgas – Dalius Matkevičius. Dalius mokiniams papasakojo visą kelią nuo studijų, kurios trunka net 17 metų ar daugiau, iki paskutiniųjų savo operacijų, kurios gali trukti valandų valandas. Svečiuose turėjome ir politologą, istoriką bei tarptautinių ryšių patarėją Tautvydą Krilavičių. Jis papasakojo apie savo patirtį dirbant mero patarėju, įvairiausius susitikimus su žmonėmis bei veiklą jaunimo organizacijose.
    Džiaugiamės, kad mūsų mažą bendruomenę aplankė ir aktorė Marija Chlebopaševaitė - Vaidilė, kuri su mokiniais kalbėjo apie jų svajones, tikslus ir ateities perspektyvas bei savo kelią iki to, kuo ji yra šiandien. Susitikimai su Marija buvo šilti bei labai jautrūs. Aktorė drąsino kiekvieną nebijoti svajoti.
    Iš arčiau galėjome pažvelgti į veterinarijos gydytojo specialybę. Veterinarijos gydytoja Dovilė Žiogienė papasakojo apie savo darbą su gyvūnais, veterinaro savybes. Labai įdomu buvo klausytis advokatės Evelinos Kiznės, kuri pristatė mokiniams savo rimtą profesiją, būtinas savybes norint tapti advokatu ir visą savo karjeros kelią. Mokinius savo įdomiais pasakojimais sužavėjo būsima režisierė Silvija Kuodytė. Ji pasakojo apie studijas, darbą filmavimo aikštelėje ir įvairias subtilybes, kurių mes nematome. Aktyvios dienos pabaigoje džiaugėmės, kad galėjome pabendrauti su neseniai išleistos knygos „Mokytojas“ autoriumi, lietuvių kalbos mokytoju Karoliu Klimu, kuris pristatė savo knygą bei mums labai artimą profesiją - mokytojo profesiją. Kol vieni mokiniai bendravo su autoriumi, kiti turėjo veiklą su karjeros specialiste Neringa Armonavičiene. Diena buvo naudinga, smagi, įdomi ir kai kuriuos privertė susimąstyti apie savo ateitį. Nuoširdžiai dėkojame visiems svečiams, kurie skyrė savo brangaus laiko, aplankė mūsų mokyklą ir pasidalino savo patirtimi su mumis.
    Mokinių tarybos vardu linkime Jums visiems gražių artėjančių švenčių.

Mokinių tarybos pirmininkė Vesta Malinauskaitė