Balandžio 26 d. mokykloje viešėjo Lietuvos audiosensorinės bibliotekos ELVIS vyresnioji bibliotekininkė Skaidra Grabauskienė. Šį kartą specialistė pristatė švietimo edukaciją bendrojo ugdymo mokykloms „Apie disleksiją paprastai“ bei priminė, kaip galima tapti šios bibliotekos skaitytojais. Mokytojai ir mokinių tėvai susipažino su disleksiją turinčių žmonių ypatumais. Apie jų mokymosi aplinkų ir būdų pritaikymo svarbą, sudarant galimybes šiems žmonėms atskleisti savo gebėjimus. Sužinojome, kad disleksija (specifiniai skaitymo ir/ar rašymo sutrikimai) nėra kliūtis tapti garsiais aktoriais (Vupi Goldberg, Keira Naitli, Tomas Kruzas ir kt.), sportininkais (Stivas Redgbreivas – olimpinis irklavimo čempionas, Rachele Janki – futbolininkė, Luisas Hamiltonas – Formulės 1 čempionas), mokslininkais (Kristoferis Tonkinas, Albertas Enšteinas), dailininkais (L. da Vinči, P. Pikaso) ar net astronautais (E. Buzz) .
    Disleksiją turintys vaikai pasižymi specifiniais pažinimo sutrikimais. Jiems sunku teisingai perskaityti žodžius, sklandžiai skaityti, suprasti skaitomą tekstą ir pan. Tačiau tokie vaikai turi gebėjimą mokytis, geba geriau suvokti objektų ir erdvės santykį, jiems kylą išskirtinės kūrybinės idėjos, geba mąstyti vaizdiniais, o tai padeda sėkmingai spręsti problemas. Keletas mūsų mokyklos mokinių jau naudojasi audiosensorinės bibliotekos ELVIS teikiamomis galimybėmis knygas ne tik skaityti, bet ir išgirsti. Tai padeda vaikams savarankiškai skaityti ir suprasti tekstą, kitaip tariant, patirti skaitymo malonumą.
    Kaip sakė vienas pasaulyje garsiausių disleksikų Albertas Einšteinas: „Jei tu vertinsi žuvį pagal jos gebėjimą įlipti į medį, tu tikrai nusivilsi, o žuvis nuolat jausis kvaila“. Žuvis negali įlipti į medį! Bet ji gali būti geriausia vandenyje!
Informaciją pateikė specialioji pedagogė, logopedė Vaida Stravinskienė
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 34 svečiai ir narių nėra