Gegužės 9-ją dieną Žaslių pagrindinės mokyklos pirmokai su mokytoju Stanislav Chveduk ir mokytoja Birute Mučinskiene praleido Lietuvos sostinėje Vilniuje.
    Nepamokinės veiklos – integruota ugdymo diena „Europos Diena“ prasidėjo Valstybės pažinimo centre, Lietuvos prezidentūroje. Mokiniai, dalyvaudami edukacijoje „Pažink prezidentus“, tyrinėjo Lietuvos prezidentų darbus. Pirmokai atlikinėjo kūrybines užduotis, sužinojo naujų dalykų apie prezidento rinkimus, ugdė pilietiškumą, aiškinosi, kas yra valstybė, už ką atsakingas prezidentas ir kokios yra eilinio piliečio pareigos, prisiminė ir pasikartojo pagrindinius valstybės simbolius. Šios dienos pažintinei veiklai buvo naudojamos įvairios priemonės, o ypač vaikams patiko interaktyvios. Jų pagalba vaikai tyrinėjo, kuris prezidento teikiamas apdovanojimas aukščiausias, domėjosi apie prezidentų laisvalaikio pomėgius. Pirmokėliai apžiūrėjo kitų šalių vadovų ir žymių žmonių, aplankiusių Lietuvą, dovanotas dovanas. Kiekvienas mokinys vardino gražiausias, įsimintiniausias, puošniausias ir originaliausias, domėjosi valstybių pavadinimais, juos perskaitė. Berniukų akį patraukė Europos futbolo lygos vadovo dovanotas kamuolys.
    Pėsčiomis keliavome per arkikatedros aikštę, matėme daug žymių pastatų, architektūros paminklų. Kopėme į Gedimino pilies bokštą. Trumpam nusikėlėme į praeitį, kai pamatėme eksponuojamą brangenybę – Gedimino laiško nuorašą. Sužinojome, kad kunigaikštis jau tada bendravo su Europos didžiaisiais miestais, mezgė ryšius. Kvietė į Vilnių pirklius, amatininkus.Pasikartojome, kodėl, kam ir kaip rašomi laiškai, matėme įvairiausių senovinių daiktų, bylojančių apie turtingą Lietuvos praeitį. Vėliau, užlipę į bokšto viršūnę grožėjomės Vilniaus vaizdu.
    Mokinukai grįžo namo kupini žinių, įspūdžių, aplankę europietišką miestą – Vilnių.
Mokytojas Stanislav Chveduk
 
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 24 svečiai ir narių nėra