Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 48
    Gegužės 10 dieną mokyklos bibliotekoje vyko susitikimas su poetu Arūnu Dubicku. Poetas pristatė savo poezijos knygą „Aš dar ievomis žydėsiu“. Susitikimą vedė Žaslių ikimokyklinio ugdymo skyriaus mokytoja, buvusi poeto klasiokė Aušra Aleksiūnienė. Jame dalyvavo 7-8 klasių mokiniai, mokyklos mokytojai ir poeto buvę klasės draugai. Smagu sugrįžti į savo buvusią mokyklą, susitikti su mokiniais, mokytojais ir seniai matytais klasiokais. Poeto poeziją skaitė 7 klasės mokinė Rugilė Davydovaitė, mokytojai: Gintarė Juzukonienė, Nijolė Sabonytė, Stanislav Chveduk bei buvę 38 laidos klasiokai, kurie baigė Žaslių vidurinę mokyklą: Aušra Aleksiūnienė (Žukauskaitė), Ramutė Juozapavičienė (Kazlauskaitė), Dalia Ramonienė (Malakauskaitė) ir Audrius Rimas.
    Tai pirmoji poeto išleista poezijos knyga, pilna meilės, atvirumo ir nuoširdumo. Tačiau poetas išsidavė, kad netrukus išleis naują savo poezijos knygą, kurios rankraštį paliko saugoti mokyklos bibliotekoje.
    Susitikimui pasibaigus, niekas nenorėjo skirstytis. Draugų ir mokytojų apsuptyje kuklus poetas Arūnas Dubickas maloniai bendravo ir pasakojo savo prisiminimus apie mokymąsi mokykloje. Kaip smagu sugrįžti į praeitį, kai visi buvome laimingi, išdaigininkai ir nepakartojami Žaslių vidurinėje mokykloje!
    Įkvėptas susitikimo, poetas Arūnas Dubickas sukūrė šį eilėraštį:
Šiandiena pravėriau
Iš naujo duris,
Ten kur ir liko
Kadaise širdis.
Ir vėl pasitiko
Draugų šurmulys,
Gal akys patiko,
Gal vėl ilgesys.
BET TAI TAIP IŠLIKO
TUO VIRPA ŠIRDYS.
Nors lūpos tylėjo,
Dainavo širdis.
Nors akmeniu savo
Žėravo VILTIS,
Kad vėl susitiksim
Kol plaka širdis.
DRAUGYSTĖ TAI TILTAS,
DRAUGYSTĖ VILTIS,
KUR MES TAIP IR LIKOM
NORS JUOKIAS NAKTIS...
Bibliotekininkė Dalia Ramonienė