Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 53
 
    Gegužės 11 d. įvyko ketvirtasis tarptautinio projekto „Say Hello to the World“, kuriame dalyvauja mūsų mokyklos trečios klasės mokiniai ir jų partneriai iš Slovėnijos Fokovci mokyklos, susitikimas. Jo tema „Aš ir mano miestelis“.
    Slovėnai mums parodė video įrašus, kuriuose buvo pasakojama apie jų krašto amatininkų dirbinius, tradicinius patiekalus. Pamatėme ir kaip atrodo jų bažnyčią, galėjome ją palyginti su mūsų maldos namais. Mūsų partneriai buvo pasipuošę savo krašto tradiciniais rūbais, jie pašoko mums šokį, kurį mėgsta ir šoka slovėnai savo švenčių metu. Smagiai jiems plojome į ritmą.
    Mūsų mokiniai su meile mojavo Žaslių vėliavėlėmis. Pateikčių pagalba pristatėme savo miestelį. Pristatymo metu vis girdėjosi susižavėjimo šūksniai. Kaip malonu, kad mūsų Žasliai – toks gražus, istorinis miestelis. Mūsų trečiokai dar nupiešė gražiausias arba mėgstamiausias Žaslių vietas. Danielius papasakojo apie laisvalaikį prie ežero, Joris – apie miestelio aikštę, o Darius – apie Žaslių Šv. Jurgio bažnyčią. Pristatymo pabaigoje iš mūsų širdelių į mūsų draugų slovėnų širdeles iškeliavo kvietimas atvykti į  Žaslius. Galbūt, kada nors susitiksime ir gyvai...
Informaciją pateikė anglų kalbos mokytoja Nijolė Sabonytė