Gegužės 16 dieną Žaslių pagrindinės mokyklos pirmokai su mokytoju Stanislav Chveduk ir mokytoja Birute Mučinskiene leidosi į edukacinę išvyką „Pažink Aukštaitiją“. Kelionės metu aplankėme Anykščių kraštą. Užkopėmę į Laimės žiburį ant Liudiškių kalvos, apsilankėme šimtamečiame Anykščių siaurojo geležinkelio stoties komplekse, Siauruko muziejuje. Mokiniai patys važiavo drezina, dirbo komandomis: vieni vairavo, kiti buvo keleiviais, po to keitėsi vaidmenimis. Visiems užteko ryžto ir jėgų stumti ir pajudinti tokią ant bėgių riedančią senieną. Vaikai buvo supažindinti su senuoju garvežiu, įvairiais vagonais: kvarcinio smėlio vagonu, cisterna, keleiviniu vagonu. Sužinojome, per kiek laiko galima buvo užkurti garvežį. Pirmokai apžiūrėjo ir gyvulinį vagoną, kuris mena liūdnus Lietuvai laikus – tremimus į Sibirą. Naudodamiesi skaitmeninėmis priemonėmis pirmokėliai sužinojo, kaip veikia traukinio garo variklis, aplankė ir apžiūrėjo senovinių automobilių, motociklų garažą, apsilankė įspūdingoje medinėje siauruko traukinių stotyje, kuri mena apie 120 metų, stoties viršininko kabinete. Tyrinėjo geležinkeliečių rūbus. Žemėlapyje apžiūrėjo iki šiol veikiantį siauruko ruožą nuo Panevėžio iki Rubikių ir sužinojo, kiek tai būtų kilometrų.
    Kita stotelė – Puntuko akmuo. Įvertinę šio antrojo pagal dydį riedulio Lietuvoje matmenis, toliau žygiavome 300 metrų medžių lajų viršūnėmis, o drąsiausieji įkopė į apžvalgos bokštą. Matėme Anykščių šilelį, Šventosios upės vingius. Mokiniai matė ir stebėjosi aukščiausia neogotikine Anykščių bažnyčia, kurios aukštis – 79 metrai.
    Apsilankėme Aukštaitijoje. Šios kelionės metu pirmokų kompetencijos – komunikavimo, kultūrinės, pilietiškumo, pažinimo – ženkliai paaugo. Vaikai tapo pilietiškesni, kūrybiškesni, labiau pasitikintys savimi.
Pradinio ugdymo mokytojas Stanislav Chveduk
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 210 svečių ir narių nėra