Aktų salėje plevena margaspalviai drugeliai (mokyt. Valerijos Vankevičienės sumanymas ir išpildymas). 8 klasės mokinio Dovydo pirštai bėgioja pianino klavišais. Muzika svaigina ir padeda laukti, kol pasigirs mokyklinis skambutis. Jo ir pirmokų vedami į salę iš savo klasės ateina dešimtokai kartu su savo klasės vadove Birute Mučinskiene. Vieni susigraudina, kiti šmaikštauja, stengdamiesi paslėpti gerklę kutenantį jaudulį...
    Šventė prasideda Mokyklos daina. Nuoširdžiai ir jautriai 10 klasės mokinius sveikina mūsų mokyklos direktorė Asta Malakauskienė, o Kamilei, Andrėjui ir Monikai įteikia Padėkos raštus už aktyvų dalyvavimą mokyklos veiklose. Fizinio lavinimo mokytojas Nauris Gumbrevičius dėkoja dešimtokams už sportiškumą, linki visada gyventi sveikai ir daug judėti, o geriausiam sportininkui Andrėjui skiriami ne tik pagyrimo žodžiai, bet ir dovana. Klasės vadovei Birutei Mučinskienei sunku sutramdyti jaudulį. Rodos, jos auklėtiniai ką tik buvo nedidukai penktokėliai, o dabar... Jie užaugo. Santūresni, geresni, net paklusnesni, nors visko būta. Jos auklėtiniai tikrai žinojo: tam, kad jie pasitikėdami skleistų savo sparnelius, jų auklėtoja visuomet buvo paruošusi savo širdies svetainę, kad jie turėtų kur ateiti, sušilti. Mokytoja patikina, kad ši klasė jai buvo ypatinga, nepakartojama, kad ir mokinių tėveliai – labai palaikantys, suprantantys, padedantys. O gal jos išleidžiama klasė – veidrodis, atspindintis mokytojos Birutės laisvę, tikrumą, džiaugsmą, bendrystę?!.
    Po mokyklos 8-10 klasių mokinių choro dainos „Jaunystė“ (vad. muzikos mokytoja Daiva Vitienė) pirmokai Meda ir Nojus (mokyt. Stanislovas Chveduk) sugrąžina dešimtokus į vaikystę, į Rugsėjo pirmąją. Skamba jų deklamuojamos eilės ir linkėjimai.
    Malonu, kad ir pirmosios mokytojos dalyvauja šventėje. Paparčių mokyklos mokiniams labai gera matyti ir apkabinti savo mokytoją Daivą Matačiūnienę, o žasliečiams savo mokytojos Odilijos Juzukonienės sveikinimą, atsiųstą žinute, buvau paprašyta perskaityti aš, šios šventės vedėja. Pasivaikščioti vaikystės takeliais, pasidžiaugti kviečia daina „Vaikystė“.
    Tėvelių vardu kalba Kamilės mama Asta Petkevičienė. Devintokų atstovė Vesta ragina pamąstyti apie laiko esmę ir prasmę, nes devintokai ne tik išvakarėse išpuošė 10 klasės kabinetą, bet ir dovanoja dešimtokams smėlio laikrodį...
    Dešimtokai pateikia mokytojams staigmeną – dainą, kuri tikrai paliečia širdį, savo dėkingumą sudeda į nuoširdžius žodžius, rožių žiedus ir dovaną mokyklai, o devintokams perduoda mokyklos raktą ir perskaito testamentą.
    Skamba eilės, Dovydo skambinamos melodijos akorduose – atsisveikinimo akimirkos. Gero kelio linkime savo mokiniams: Rimantei, Modestui, Monikai, Andrėjui, Gabijai, Martynui, Visvaldui, Karoliui, Vakariui, Kamilei, Ignui, Rokui, Erikai. Mokytoja Birutė juos išveda, o mes, visi šventės dalyviai, palydime į mokyklos aikštelę, ten, kur prasidėjo jų pirmasis ir visi Rugsėjai. Čia jų laukia tėvelių ir devintokų staigmenos.
    Vėl plazda margaspalvių drugelių sparneliai, o dešimtokų svajonės lengvo vėjelio pagautos kyla aukštyn, supasi ant lengvo balto debesėlio, plaukia tolyn ir ištirpsta dangaus gilumoje. Kad išsipildytų... Lai teka gyvenimas, lai byra laikas kaip smiltys ar dunda kaip ekspresas į pasaulio kraštą. Kad skristum, kad skaičiuotum krintančias žvaigždes iš dangaus, kad gyvenimo laiptais koptum aukštyn. Į svajonę, į tikslą, į prasmę...

Mokytoja Nijolė Sabonytė
 
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 13 svečių ir narių nėra