Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 64
 
    Šiltas rudens oras leidžia įvairias veiklas vykdyti lauke. Todėl Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos PUG ugdytiniai ir 1-4 klasių mokiniai su mokytojais A, Mikuliene, J. Rasiuliene, L. Dekiene, S. Chveduk, O. Juzukoniene, R. Kareckiene, R. Aleksėjūniene ir bibliotekininke D. Ramoniene susiruošė į nepaprastą kelionę į Sakralinį Rožinio Slėpinių Parką Guronyse.
    Sakralinis Rožinio Slėpinių parkas pradėtas kurti Guronių kaime, Kardinolo Vincento Sladkevičiaus tėviškėje, 2002 m. Vieta parkui parinkta ieškant būdų įamžinti šio garbingo Ganytojo, itin branginusio rožinio maldą, atminimą. Penkias Rožinio slėpinių kelio koplytėles (architektas S. Petrauskas) su freskomis, vaizduojančiomis scenas iš biblijos bei Lietuvos katalikų gyvenimo istorinius įvykius ir Švč. Mergelės Marijos statulą kuriamame Rožinio parke 2006 m. pašventino Kaišiadorių vyskupas. Skulptūros ir freskų autorius – prof. Antanas Kmieliauskas. Parko pietinėje pusėje 2007 m. duris atvėrė rekolekcijų namai, kuriuos administruoja seserys vienuolės. Čia įrengta rožinių ekspozicija.
    Atvykus į Guronis, mokiniai pirmiausia aplankė V. Sladkevičiaus tėviškę, pažymėtą kryžiumi. Atėjus į Slėpinių parką, mokiniai aplankė rekolekcijų namus, kur yra rožinių kolekcija ir įvairios relikvijos. Čia sesutė Milda pasitiko mokinius, papasakojo apie šią vietą. Mokiniai aplankė muziejų, susipažino su ekspozicija. Vėliau mokiniai aplankė penkias koplytėles, kurios papuoštos nuostabiomis freskomis, vaizduojančiomis Biblijos istorijas ir Lietuvos krikščioniškų įvykių akimirkas. Mokytojai pasakojo mokiniams apie kiekvieną freską. Vėliau mokiniai susibūrę grupelėmis atliko įvairias integruotas užduotis „Ruduo Sakraliniame parke“.
    Kelionė į Sakralinį Rožinio Slėpinių Parką buvo ne tik pažintinė, bet ir dvasinė patirtis. Mokiniai išmoko daug apie tikėjimą, istoriją ir tai, kaip svarbu gerbti savo šaknis.
Pradinio ugdymo mokytojų metodinis būrelis