Spausdinti
Kategorija: Renginiai
Peržiūros: 49
 
    „Delfinukų“ ir „Kiškučių“ grupės ugdytiniai lapkričio 13-24 d. dalyvauja ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikų ir pradinių klasių mokinių respublikiniame projekte „Knyga moko priimti“. Projekto tikslas – skaitant knygas ir atliekant kūrybines veiklas ugdyti vaikų pakantumą kitiems ir supratimą, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų. Projekto metu vaikai lankėsi bibliotekose, klausėsi skaitomų kūrinių, žiūrėjo įvairių animacinių filmų tolerancijos tema, grupėse lipdė, piešė, kūrė girdėto kūrybinio teksto personažus/vaizdus, pristatė draugams ir šeimos nariams.
    Lapkričio 16 d., ketvirtadienį, minint Tolerancijos dieną, įvyko pirmoji edukacinė veikla „Knyga moko priimti“ Žaslių pagrindinės mokyklos bibliotekoje. Mažieji atidžiai klausėsi bibliotekininkės Dalios Ramonienės skaitomos Tomasz Małkowskio knygos „Kamilis, kuris mato rankomis“, peržiūrėjo ir aptarė senosios animacijos filmuką „Bjaurusis ančiukas“. Visi dalyviai iš spalvoto popieriaus sukūrė „Tolerancijos žibintus“. Nors visi žibintai skirtingų spalvų, bet jie spinduliuoja meilę, ramybę, šilumą, jaukumą ir šviesą.
    Dėkojame Žaslių pagrindinės mokyklos bibliotekininkei Daliai Ramonienei už įdomią kūrybinę veiklą bei saldžias vaišes iš Tolerancijos kavinės.