Spausdinti
Kategorija: Ugdymas karjerai
Peržiūros: 401
    Kokį gyvenimo kelią rinktis po mokyklos baigimo? Kada tai pradėti daryti? Kokia profesija man gali tikti? Į šiuos ir kitus klausimus 5-10 klasių mokiniai bandė atsakyti kovo 21 dieną Profesijų dienai skirtuose susitikimuose ir pažintinėse veiklose.
    Kaišiadorių Jaunimo darbo centro vyriausiosji specialistė Gintarė Jančiūtė-Laurušonė pateikė Ugdymo karjerai arba gyvenimo kelio paieškos schemą, rekomendavo šaltinius, būdus, žaidimus, kaip tai daryti, pademonstravo Karjeros rinkimosi žingsnių filmukus.
    Turizmo vadybininko - gido profesiją patraukliai, informatyviai  pristatė Kaišiadorių turizmo ir verslo centro turizmo vadybininkas Aurelijus Balčiūnas. Mokiniai, ketinantys rinktis gido profesiją, turėjo puikią galimybę atsakyti į klausimą, ar tai tikrai jų pasirinkimas. Nežinantys kuo būti, galėjo pasidomėti tikrai patraukliu vaidmeniu gyvenime.
    Policininko darbą pristatė Kaišiadorių policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Neringa Purlytė - Alionienė. Ji žaismingai pristatė šią rimtą profesiją. Parodė reklaminių pamokančių filmukų, kvietė mokinius atsakyti į klausimus, spręsti įvairias situacijas, mokiniai buvo apdovanoti atšvaitais ir kitomis dovanėlėmis.
    Po pristatymų mokiniai su  renginio iniciatorės mokytojos J.Lakštauskienės paskirtomis užduotimis, sugužėjo į klases ruošti  savo mėgstamiausių profesijų pristatymus, reitinguoti profesijas pagal patrauklumą.
    Diena mokiniams buvo prasminga ir įdomi.
Mokyklos psichologė Daiva Pašvenskaitė
2018-03-23