SVETAINĖ ATNAUJINAMA

ATSIPRAŠOME UŽ NEPATOGUMUS

 

 

 

 

    Lapkričio 18 d. pasaulyje minima Seksualinės prievartos prieš vaikus prevencijos diena, lapkričio 19 d. – Smurto prieš vaikus prevencijos diena, o lapkričio 20-ąją – Vaiko teisių diena.

    Siekiant apsaugoti vaikus, svarbiausias vaidmuo tenka suaugusiems – tėvai ir specialistai gali labai prisidėti, kad smurto atvejų sumažėtų. Itin svarbu, kad vaikai ir paaugliai žinotų, kas yra smurtas ir kur kreiptis pagalbos, susidūrus su netinkamu elgesiu.

Ką gali padaryti kiekvienas suaugęs kad apsaugotų vaikus nuo smurto?

Netinkamas kito elgesys: ką svarbu žinoti kiekvienam vaikui ir paaugliui?

Kaip apsaugpti vaikus nuo smurto (specialistams)

    Psichologinė pagalba nukentėjusiems nuo seksualinio, fizinio, emocinio smurto teikiama Paramos vaikams centre, įgyvendinant projektą „Kompleksinė pagalba nuo smurto nukentėjusiems vaikams, smurto liudininkams ir jų šeimoms“, kurį finansuoja LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

    Jei kyla įtarimų dėl patirto smurto ar nerimaujate dėl vaiko savijautos, pasitarkite su psichologu „Tėvų linijoje“ – nemokamas numeris 8 800 900 12.

VŠĮ „PARAMOS VAIKAMS CENTRAS“

 

 

 

     Paparčių šv.Juozapo šeimos namų Globos centro tikslas – užtikrinti, kad visiems Kaišiadorių rajone gyvenantiems įvaikintiems vaikams, globotiniams, globėjams ar asmenims, ketinantiems jais tapti būtų prieinama ir suteikaima jiems reikalinga konsultacinė, palaikomoji, teisinė, psichologinė pagalba, siekiant tinkamo globojamo ar įvaikinto vaiko ugdymo ir auklėjimo šeimai artimoje aplinkoje.

Paparčių šv. Juozapo šeimos namai

plakatasgc

 

 

 

 

vaikai2

Prašymą dėl vaiko priėmimo į priešmokyklinio ugdymo grupę tėvai (globėjai) gali pateikti el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiogiai Kaišiadorių rajono savivaldybėje – I aukšte, 119 kabinete. 

Prie prašymo dėl vaiko priėmimo į priešmokyklinio ugdymo grupę pridedama vaiko gimimo liudijimo kopija.

Prašyme priimti vaiką į švietimo įstaigą būtina nurodyti šiuos duomenis: vaiko vardą, pavardę, gimimo datą, deklaruotos gyvenamosios vietos adresą, pageidaujamos lankyti švietimo įstaigos pavadinimą, vaiko priėmimo į priešmokyklinio ugdymo grupę datą, tėvų (globėjų) kontaktinius duomenis (telefono numerį, elektroninio pašto adresą), duomenis, kuriais vadovaujantis yra teikiami prioritetai priimant vaiką į švietimo įstaigą. Už prašymuose nurodytų duomenų teisingumą atsako tėvai (globėjai).

Primename, kad priešmokyklinis ugdymas yra privalomas ir pradedamas teikti vaikui, kai tais kalendoriniais metais iki balandžio 30 dienos jam sueina 5 metai. Švietimo, mokslo ir sporto ministro nustatyta tvarka įvertinus vaiko ugdymo ir ugdymosi poreikius, pažangą, vaikui priešmokyklinis ugdymas gali būti pradedamas teikti, kai jam tais kalendoriniais metais 5 metai sueina iki rugsėjo 1 dienos. Priešmokyklinis ugdymas gali būti teikiamas vėliau tėvų (globėjų) sprendimu, bet ne vėliau, negu vaikui tais kalendoriniais metais sueina 6 metai.

Vadovaudamasi Centralizuoto vaikų priėmimo į Kaišiadorių rajono savivaldybės švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarkos aprašu (https://kaisiadorys.lt/veiklos-sritys/svietimas/centralizuotas-vaiku-priemimas-i-kaisiadoriu-rajono-savivaldybes-svietimo-istaigas/1671), informaciją dėl laisvų vietų visose rajono švietimo įstaigose, įrašymo į eilę ar vaiko išbraukimo iš ikimokyklinio ir / ar priešmokyklinio ugdymo grupių teikia ir vaikų priėmimą į šias grupes vykdo Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Laima Čekaitienė (mob. 8 676 97 288; el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.; Kaišiadorys, Katedros g. 4, 221 kabinetas). Darbo laikas: I–IV 8.00–17.00, V 8.00–15.45 val. Pietų pertrauka 12.00–12.45.  

Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus informacija

 

 

 

 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 35 svečiai ir narių nėra