Rugsėjo 29 dieną Žaslių pagrindinėje mokykloje svečiavosi Kaišiadorių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Neringa Perlytė-Alionienė su policijos draugu-pagalbininku šuniu Amsiumi. Susitikimo metu pareigūnė priešmokyklinukams priminė saugaus eismo taisykles, parodė filmukus „Policijos bičiulio Amsiaus patarimai“.
    Prevencinės paskaitos tikslas – formuoti vaikų saugaus eismo suvokimą, todėl pareigūnė kartu su vaikais aptarė, kaip išvengti pavojingų situacijų gatvėje bei priminė atidaus ir atsargaus elgesio bei atšvaitų svarbą kelyje.
    Vaikai aktyviai atsakinėjo į pareigūnės užduotus klausimus, o įspūdžius po susitikimo įprasmino piešiniuose.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ieva Mecelienė

 
    Rugsėjo 23 dieną Žaslių pagrindinės mokyklos ketvirtos klasės mokiniai keliavo į Kernavę. Atvykę į vietą, užlipę ant Aukuro piliakalnio, kuriame šiuo metu vyksta kasinėjimai, susitiko archeologų grupę su jų vadovu doc. dr. Gintautu Vėliumi. Jis papasakojo apie archeologų darbą ir neseniai pradėtus kasinėjimus. Buvo įdomu pamatyti daiktus, kuriuos mokslininkai ką tik rado ir sudėjo į tam skirtus maišelius. Pamatyti tikrus archeologus ir klausytis gerbiamo docento pasakojimo – nepaprastas įvykis. Vaikai buvo smalsūs, uždavė daug klausimų. Garbingas pašnekovas mielai bendravo ir pasakojo apie Kernavės piliakalnių paslaptis ir apie Lietuvos senovę. Ne vienas sakė norįs tapti archeologu, o gerbiamas docentas palinkėjo po kiek laiko susitikti Vilniaus universitete, stojimų į Istorijos fakultetą egzaminuose.
    Kupini įspūdžių ir džiaugdamiesi gražiu oru, mokiniai keliavo toliau. Tad edukacinę ekskursiją ketvirtokai tęsė menininko Henriko Orakausko sodyboje. Joje laukė pats skulptorius. Vaikai žaidė vikriuosius žaidimus, sužinojo, kuo ypatinga skiulptoriaus, menininko profesija, matė, kaip dirbama su metalu, apsilankė dirbtuvėse, apžiūrėjo skulptūras. Ten nuspręsta, kad darbas su metalu yra sunkus ir labai panašus į kalvio amatą.
    Pasistiprinę skaniais kibinais ir sočiu sultiniu ketvirtokai keliavo toliau. Kernavės archeologinės vietovės muziejuje gidės pasakojimas ir matomi eksponatai įrodė, kad pirmosios Lietuvos sostinės žmonės buvo darbštūs, turtingi ir kultūringi.
    Kelionės pabaigai užsukome į gražiąją Kernavės bažnyčią. Ten mokiniai gėrėjosi visų instrumentų karaliumi – vargonais, turėjo garbės sustoti prie Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos dovanotų Lietuvos ir Kernavės herbo vėliavų, prisilietė prie didžiojo Lietuvio palaimintojo arkivyskupo Teofiliaus Matulionio relikvijų.
    Vaikai grįžo namo laimingi, pilni žinių ir įspūdžių.
Pradinio ugdymo mokytojas Stanislav Chveduk
 

     Integruoto ugdymo diena „Kino diena“ Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos PUG ir 1–4 kl. mokiniams. Pirmokai sferinio kino seanse „Medžių gyvenimas“.

Pradinio ugdymo mokytoja Odilija Juzukonienė

 

Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos 1 kl. mokiniai edukacinėje išvykoje Kernavėje.

Pradinio ugdymo mokytoja Odilija Juzukonienė

 

    Rugsėjo 17 dieną vyko pirmasis šiais mokslo metais Žaslių pagrindinės mokyklos jaunųjų keliautojų žygis! Atrodė, kad oras mūsų nelepins...bet kažkas mus lydėjo. Tai, ką pamatėme, išgirdome, pajautėme... viršijo lūkesčius.
    Nuostabi pažintis Betliejaus Mergelės Marijos dangun ėmimo ir Šv. Brunono vienuolyne įvyko su sesele Aušrine. Jau įžengimas į maldos erdvę ir supratimas, kad turime gerbti vienuolyną supančią tylą, sutramdė net mūsų linksmiausiuosius.
Paparčiuose aplankėme ir Dominikonų vienuolyno likučius. Ir nors šie likučiai tikrąja ta žodžio prasme yra tik likučiai, ypatinga vietos istorija ir jos tąsa Paparčius paverčia stebuklinga, apsilankymo verta vieta.
O kur dar pasivaikščiojimas po rudenėjančią gamtą! Kokie skanūs raudonskruosčiai obuoliukai! Obelys, tikriausiai, sodintos pačių vienuolių.
    Dėkojame Paparčių kultūros skyriaus darbuotojoms Gerdai Avižonienei ir Loretai Derkintienei, kurios aprodė mums rudenėjančius Paparčius, pasidalino savo žiniomis, pavaišino gardžia arbata.
Na, o kitos kelionės dar priešaky!
Mokytoja Birutė Mučinskienė
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 86 svečiai ir narių nėra