Nuo kovo 1 d. iki balandžio 23 d. vyko socialinio plakato konkursas „Šalia mūsų ar už sienos“. Konkurso dalyviai buvo kviečiami sukurti socialinį plakatą, kuris skatintų toleranciją ir specialiųjų ugdymosi poreikių mokinių įtrauktį, perduotų svarbią žinią, kad mokiniai, turintys specialiųjų ugdymosi poreikių, turi tokias pačias teises ugdytis bendrojo ugdymo mokykloje su kitais bendraamžiais, būti lygiaverčiais mokyklos bendruomenės nariais.
    Džiaugiamės, kad ir mūsų mokyklos mokinės Gabija Laučiūnaitė ir Eitvilė Budrytė sudalyvavo konkurse. Dalyvavimas konkurse tai ne tik plakato kūrimas, tai buvo pamąstymai, diskusijos apie tuos mokinius, kurie turi turėti lygias galimybes mokykloje, apie tai, kaip mes jaučiamės ir ką galime padaryti dėl kitų, kad visi jaustumės laimingi.
 
Informaciją pateikė socialinė pedagogė Edita Malakauskienė
 
 
    Europos dieną, kuri švenčiama kiekvienų metų gegužės 9-ąją, džiaugiamasi taika ir vienybe Europoje. Šią dieną kasmet švenčia tūkstančiai žmonių: klausosi koncertų, dalyvauja ekskursijose, diskusijose ir kituose renginiuose.
    Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos PUG ugdytiniai ir 1–4 klasių mokiniai kasmet taip pat švenčia Europos dieną.
    Šiais metais mokiniai ją šventė gegužės 7-ą dieną- naudodamiesi IT, ieškojo informacijos apie ES šalis, rengė pristatymus, paruošė plakatus, gamino nacionalinius patiekalus, šoko.
    Dalyvaudami integruotoje veikloje mokiniai ir sužinojo daug naujo, ir pakartojo tai, ką buvo pamiršę. O dirbdami kartu tobulino savo bendravimo ir bendradarbiavimo, pažinimo, socialines, iniciatyvumo ir kūrybingumo, komunikavimo kompetencijas.
 
Informaciją pateikė mokytoja Odilija Juzukonienė.
 
    Baigėsi knygų skirtukų konkursas „ESI BRANGUS, LIETUVIŠKAS ŽODI!“, skirtas Lietuvių kalbos dienoms. Konkursą organizavo Žaslių pagrindinės mokyklos Paparčių daugiafunkcis skyrius. Į kvietimą dalyvauti konkurse atsiliepė Kruonio gimnazijos ir Žaslių pagrindinės mokyklos moksleiviai, sukūrę nuostabių darbelių su šiltais palinkėjimais tėvynainiams.
    Meilė gimtajai kalbai ir meilė tėvynei neatskiriamos, ir abi išteka iš tėvų ir protėvių meilės. Gyva nuo amžių, skambi ir pasaulio lingvistų vertinama lietuvių kalba yra mūsų pasididžiavimas. Baltų kalbų tyrinėtojas VU profesorius O.Poliakovas sako, kad „lietuvių kalboje atspindima ne tik lietuvių tautos, bet ir visų indoeuropiečių tolimųjų protėvių dvasinė bei materialinė kultūra“.
    Šiandien – per Pasaulinę kūrybiškumo dieną – skelbiame rezultatus ir pristatome virtualią darbų parodėlę. Vėliau įkelsime ir konkurse nedalyvavusių, bet su meile skirtukus pagaminusių Gudienos mokyklos-darželio „Rugelis“ ir Žaslių pagrindinės mokyklų vaikų darbelius.
Džiaugiamės visų skirtukų autorių darbeliais, sveikiname daugiausiai balų surinkusius skirtukų autorius:

A grupė (7–11 m.):
1. Augustė Ališauskaitė (Žasliai)
2. Austėja Skurkevičiūtė (Kruonis)
3. Rusnė Černiauskaitė (Kruonis)

B grupė (12–15 m.):
1. Rusnė Marcinkevičiūtė (Kruonis)
2. Rugilė Avižonytė (Žasliai)
3. Skaistė Vaitkevičiūtė (Kruonis)

C grupė (16–19 m.):
1. Tadas Cikanavičius (Kruonis)
2. Vaida Bendaravičiūtė (Kruonis)
3. Gintarė Michalkevičiūtė (Kruonis)

    Dėkojame mokyklų atstovams Jurgitai Vadvilavičienei ir Ingridai Pupalaigienei (Kruonis), mokytojai Dovilei Butėnienei (Žasliai), PUG mokytojai Gražinai Marcinkevičienei (Gudiena) už bendradarbiavimą, visiems palaikiusiems moksleivius ir jiems padėjusiems.
    Taip pat dėkojame vertinimo komisijai, kurią sudarė Žaslių bibliotekos vedėja Onutė Karvelienė, Žaslių pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytoja Dovilė Butėnienė, Kaišiadorių meno mokyklos direktorė Eugenija Švelnikienė, už aktyvumą, nuoširdumą ir patarimus.
Mieli dalyviai, dėkojame už jūsų pastangas ir visiems padovanotą grožį, jungdamiesi prie komisijos narės Eugenijos Švelnikienės žodžių: „Jūsų ranka su meile ir kruopštumu parašyti žodžiai, skirtukų piešimas, gaminimas rodo, jog esate skaitančios, kūrybingos Lietuvos ateitis. Esate visi labai šaunūs. Lai skirtukai nuolat varto Jūsų skaitomų knygų lapus, semkitės išminties iš knygų lobyno“.
    Kviečiame pagal konkurso nuostatus kiekvieną mokyklą jai priimtinu būdu padovanoti knygų skirtukus savo vietovės aplinkoje asmenims, kuriuos mokykla tradiciškai globoja, lanko ir remia.
    Mus visus lietuviškas žodis - palinkėjimas bičiuliui - teapjungia ir teįsipina į kasdienę kalbą.

Informaciją pateikė Paparčių Kultūros Skyrius

 
    Kovo mėnesį mūsų mokyklos mokiniai aktyviai dalyvavo akcijoje „Aš prieš patyčias“. Jie kūrė piešinius, palaikančias frazes, kuriomis aiškiai perduoda žinutę, kad patyčių netoleruoja.
    Ačiū visiems, kurie dalyvavo ir pasidalino savo gražiomis mintimis.
 
Socialinė pedagogė Edita Malakauskienė

    Kovo 11-oji – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Tai šventė, brangi kiekvienam lietuviui, nes, pasak poeto Justino Marcinkevičiaus, „nepriklausomybė yra visų ir kiekvieno Lietuvos žmogaus kūryba“. Todėl, pasitikdami vieną iškiliausių mūsų šalies istorijos švenčių, Žaslių pagrindinės mokyklos 6 klasės mokiniai sveikina Lietuvą savo sukurtomis melodijomis ir muzikos garsais neša mums visiems žodžius: „Didžiuokimės savo valstybe, branginkime ją ir būkime vieningi“. Tegu skamba Lietuva kiekvieno mūsų širdyje.

Mokytoja Daiva Vitienė

 

 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 34 svečiai ir narių nėra