Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos ketvirtokai lietuvių kalbos vadovėlyje perskaitė A. Mažuolytės strapsnį "Gyvūnų globa: nuskriaustųjų sėkmės istorijos". Aptarę šią didžiulę problemą, vaikai nutarė kreiptis į savo tėvelius, kad jie skirtų lėšų beglobių gyvūnų prieglaudai.
    Ačiū vaikams ir tėveliams už jų gerą širdį.
    Gyvūnų prieglaudai „Lesė“ mokiniai paaukojo 100 eur.
Mokytoja O. Juzukonienė.
 

    Belaukiant Kalėdų eglutės ir kalėdinio miestelio įžiebimo Paparčiuose, mažųjų priešmokyklinukų grupėje (klasėje) taip pat sudygo nameliukai. Patys mažieji savo rankelėmis namukus sutvėrė ir išpuošė, o aplinką samanėlėmis ir medeliais „apsodino“. Trobelėse  netruko apsigyventi paslaptingi gyventojai. Pagal ant namuko užrašytą dieną jie parengia vaikučiams užduotėlę, o ją reikia gebėti pro praviras mažulytes dureles išsitraukti.  Kaipgi kitaip lauksi šv. Kalėdų – turi ką gero padaryti. O už tai mažieji dienos pabaigoje randa ant kalendoriaus paslėptų skanėstėlių – kad taip ilgu laukti nebūtų. Mokytoja Kristina ir padėjėja Loreta sukviečia vaikučius prie Advento vainiko – švieselė ir grožis temoko gerumo.

Informaciją pateikė mokytoja, dirbanti pagal
ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas,
Kristina Jurevičienė
2020-12-08

 

    Draugas – kas jis toks? Tai žmogus su kuriuo Tu jautiesi savimi... Draugas tai...
    Lapkričio 29 dieną, buvo minima Draugo diena. Ši diena Lietuvoje minima nuo 2003 metų. Šią dieną gera dar kartą pasidžiaugti, kad turime tuos kelis mums svarbius žmonės – DRAUGUS.
   Praeitą visą savaitę vyresniųjų klasių mokiniai rašė, kas jiems yra draugystė, draugai. Mokiniai dėkojo savo draugams už tai, kad jie yra šalia jų. Džiaugiuosi nuoširdžiomis mokinių mintimis! Ačiū visiems kartu ir kiekvienam atskirai už aktyvumą, nuoširdumą. Linkiu, kad kiekvienas savo gyvenime turėtumėt bent po vieną žmogų, kurį galėtumėt vadint DRAUGU.
 
Socialinė pedagogė Edita M.
 

 

    Lapkričio 16-ąją visame pasaulyje minima Tarptautinė Tolerancijos diena. Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – dėlionė.
   Mūsų mokyklos mažieji mokinukai jau penktadienį susipažino su tolerancijos žodžio reikšme, spalvino detales ir jungė jas vieną su kita. Diskutavome apie kitokius žmonės, apie tai, kad kiekvienas iš mūsų esame ypatinga detalė, ypatinga DOVANA.
    Tolerancijos dienos proga linkiu kiekvienam iš Jūsų nebijoti atverti savo širdies duris kitokiam žmogui! Juk labai dažnai už tų durų slepiasi patys įdomiausi ir maloniausi nuotykiai.
 
Socialinė pedagogė Edita M.

 

 

 

Žaslių pagrindinės mokyklos 6 klasės mokiniai 2020 m. spalio 15 d. lankėsi Pažaislio vienuolyne. Pravėrę vieno gražiausių baroko stiliaus Pažaislio vienuolyno ir Bažnyčios ansamblio vartus, vaikai išgirdo šimtamečių sienų legendas, susipažino su vienuolyno istorija, ir kodėl vienas turtingiausių ir įtakingiausių LDK žmonių – Kristupas Zigmantas Pacas pastatė neregėto grožio ir prabangos bažnyčią atsiskyrėliams vienuoliams, kurių pagrindinė vertybė yra neturtas. Ekskursijos metu šeštokai sužinojo, kur buvo palaidota visa vienuolyno fundatoriaus šeima bei ką liudija slapčiausi vienuolyno rūsiai, kokius įvykius pasakoja Florencijos dailininko Mikelandželo Palonio freskos, grožėjosi Lombardijos skulptūros meistrų darbais. Šventoriuje didelį įspūdį paliko švč. Mergelės Marijos Apsilankymo pas Elžbietą bažnyčios altorius ir nežinomo dailininko tapytas Gražiosios Meilės Motinos su Kūdikiu atvaizdas, dar vadinamas Kamaldulių Dievo Motina. Pietinėje oficinoje susipažino su įkurta ekspozicija – tai istoriniai dokumentai, šventųjų paveikslai, įvairūs religiniai atributai, liturginiai reikmenys, grožėjosi seserų siūtais bei siuvinėtais to laikotarpio liturginiais rūbais.

Na, o vaikščiodami Pažaislio pažintiniais takais, klausėmės gamtos garsų, bandėme juos imituoti, kūrėme savo improvizacijas. Praleistas laikas programinės muzikos apsuptyje buvo puiki galimybė kūrybai ir saviraiškai.

Antroje dienos pusėje keliavome prie nuostabaus grožio Lampėdžių ežero, kur visų laukė aktyvus poilsis medžių apsuptyje. Išklausę instruktažą, apsirūpinę profesionalia alpinizmo įranga, prižiūrimi rūpestingų instruktorių, nugalėję aukščio baimę, mokiniai turėjo galimybę nuo pušų viršūnių apžvelgti Lampėdžių ežerą ir patirti daug nuotykių.

Tai buvo prasminga, gamtos garsų, patyrimų ir nuotykių diena.

Informaciją pateikė mokytoja Daiva Vitienė
2020-10-19



 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 59 svečiai ir narių nėra