2020 m. spalio 13 d. 5 klasės mokiniai vyko į ekskursiją į Vilnių. Nors dangus protarpiais bėrė šaltus lietaus lašus, tai netrukdė grožėtis gražiausiomis spalvomis šalikelėse pasipuošusiais medžiais.

Atvykus į Vilnių, lietus jau nebegąsdino taip stipriai. Pirmiausia pakilome į Trijų Kryžių kalną, aptarėme jo atsiradimo istoriją ir pasigrožėjome nuostabia ir spalvinga sostinės panorama. Smagu buvo bėgti link autobuso nuo kalniuko šiugžgant rudeniniams lapams...

Kita stotelė – Lietuvos saugomų teritorijų Nacionalinis lankytojų centras. Čia vyko edukacinis užsiėmimas „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas". Modernioje interaktyvioje Nacionalinio lankytojų centro ekspozicijoje mokiniai drauge „keliavo gamtos ratu“, sužinojo, kiek Lietuvoje yra saugomų teritorijų, kam jos įsteigtos ir kokia jų išskirtinė vertė. Apsilankė „šikšnosparnių“ kino salėje bei išmoko skirti paukščių balsus. Mus lydėjusi gidė pasidžiaugė, kad penktokai noriai atsakinėjo į klausimus apie gamtą, įdėmiai klausė ir pakvietė mus būtinai dar kartą apsilankyti šiame centre ir dalyvauti kituose edukaciniuose užsiėmimuose.

Na ir pagaliau atvykome į labiausiai laukiamą ekskursijos tašką – Skypark. Judrūs ir nenustygstantys penktokai prisisportavo iki soties, šėlo ant batutų, žaidė įvairius žaidimus.

Pavargę, bet labai labai linksmi išvažiavome iš Vilniaus namų link. Pakelėse ir vėl mojo ryškiomis spalvomis pasidabinę medžiai...

Dėkojame mūsų vairuotojui Mečislovui Tomkui, kuris labai atsakingai, bet kartu ir nuotaikingai buvo su mumis visos ekskursijos metu.

Informaciją pateikė 5 klasės vadovė Valerija Vankevičienė
2020-10-15

 

 

    Rugsėjo 29 d. Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos PUG ir 1–4 klasių mokiniai nepamokinės veiklos „Ką pasakoja vandens lašelis“ metu atliko daugybę bandymų su vandeniu. Mokiniai praktiškai pamatė kaip vyksta vandens garavimas, kondensacija ir kritulių atsiradimas. Darydami vandens ir cukraus tirpalus, pamatė vandens tankio savybes. Pamatė „keliaujantį“ vandenį, vandens difuziją, išbandė vandens slėgį. Taip pat mokiniai lankėsi „Kaišiadorių vandenyse“ ir Kaišiadorių nuotekų valykloje. Čia sužinojo kaip Kaišiadorių r. gyventojai aprūpinami vandeniu, kiek saugyklose saugoma vandens, kas pumpuoja jį. Na, o nuotekų valykloje pamatė koks „švarus“ vanduo grįžta iš gyventojų, kaip jis išvalomas, kur dedamos nuosėdos.
    Mokinių nuomone - smagiausia dienos dalis – daugybė bandymų.
Informaciją pateikė mokytoja O. Juzukonienė.
 
 
 
    Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos mokiniams nepamokinės ugdomosios veiklos jau yra įprastas dalykas. Šiais mokslo metais jų suplanuota daug.
Pati pirmoji – „Kas upelyje gyvena?“, kuri vyko prie Neries upės rugsėjo 23 d. PUG, 1–4 klasių mokiniai ir jų mokytojai A. Mikulienė, J. Rasiulienė, R. Aleksėjūnienė, L. Dekienė, S. Chveduk, O. Juzukonienė net 3 geltonaisiais mokyklos autobusais nuvyko į Padalius, prie vienintelio Lietuvoje upės srove varomo kelto. Ir čia veikla prasidėjo.
    Mokiniai aptarė transporto priemones, plaukė Padalių keltu, sužinojo jo istoriją. Kitoje upės pusėje diena prabėgo greitai, nes mokiniai matavo vandens temperatūrą, dėliojo upės maketą, nurodydami, ištakas, vagą, intakus, žiotis. Pasistiprinę mamų paruoštais sumuštiniais, minė mįslės apie upes, ežerus, vandenų gyventojus, prisiminė Lietuvos vandenyse gyvenančių žuvų pavadinimus, rinko žoles, akmenėlius, kriaukles ir pasigamino „Upės kvapą“. Mokytojas Stanislovas pademonstravo kaip įvairiais daiktais ir naftos produktais užteršiami vandenys. Mokiniai prisiminė vandens apytakos ratą, lankstė laivelius, išmatavo Neries vagos gylį.
    Veiklą mokiniai baigė dienos refleksija.
Informaciją pateikė O. Juzukonienė.
 
 
 

    Kovo 10 - ają dieną mūsų mokyklos dešimtokų komanda kartu su istorijos mokytoja Laimute Pluščauskiene dalyvavo Kaišiadorių rajono mokyklų mokinių savivaldų kovo 11 - sios minėjime. Ten puikiai pademonstravo savo žinias, iškovojo II - ają vietą ir įrodė, kad yra tikri Lietuvos patriotai. 
    Didžiuojamės jais ir sakome nuoširdų AČIŪ!
    Visiems linkime gražių šventinių renginių ir geros nuotaikos.

 

    Kuriam vaikui gali nepatikti nuotaikingi spektakliai, o jeigu dar tai yra lėlių vaidinimas? Greičiausiai visi mėgsta įsitraukti į nuotaikingą pasakojimą su gerai pažįstamais personažais. Kaišiadorių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras suteikė galimybę Žaslių pagrindinės mokyklos pradinių klasių vaikams pamatyti edukacinį spektaklį „Tigro pusryčiai“. Tai nuotaikingas lėlių spektaklis apie tai, ką mėgsta valgyti pusryčiams tigrai. Lėlių vaidinimas paruoštas pagal A. A. Milne kūrinio „Pūkuotynėje“ II skyrių. Tigras teigė, kad valgo tikrai viską, tačiau pasirodo, kad ir ką besiūlytų jam draugai – niekas neįtiko. Nepatiko medus, nei avižos, nei daigai. Todėl tigro draugai nutarė keliauti pas vaikus ir išsiaiškinti ką gi pusryčiams mėgsta valgyti tigrai. Antroje programos dalyje vyko diskusija tarp mokinių ir aktorių apie vaikų mitybos įpročius, visi aiškinosi kuo skiriasi arbata mokykloje ir namuose. Pasirodo nors mokykloje ir niekas nededa cukraus į arbatą ji vis tiek būna labai skani. Taip pat aptarta buvo ir tai, kuo galima būtų pagardinti vandenį, bei dar kartą prisiminta, kad geriausias ir vienintelis troškulio malšintojas yra vanduo. Žaismingo ir interaktyvaus spektakliuko pagalba dar kartą buvo prisiminta sveikos mitybos taisyklės, o jas diegti ir puoselėti reikia nuo pat vaikystės.

Visuomenės sveikatos specialistė Ieva Kalvinskaitė

 

 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 37 svečiai ir narių nėra