Smagiai Užgavėnes šventėme su lopšelio-darželio vaikais ir auklėtojomis, Žaslių kultūros centro darbuotojais, miestelio gyventojais.
Ačiū visiems už puikią šventę.



    Mūsų mokyklos pradinukai tikrai - viena šeima. Tai patvirtino integruoto ugdymo diena, skirta Vasario 16-ąjai. Pasiskirstę šeimomis vienoje komandoje darniai dirbo ir priešmokyklinukai, ir ketvirtokai, ir tėveliai. Pasidalinę tėčio, mamos, senelių ir vaikų pareigomis mokinukai atliko įvairias mokytojų parengtas integruotas užduotis. Susipažinę su garsiomis Lietuvos asmenybėmis ir mūsų kraštiečiais „šeimos“ sudalyvavo viktorinoje, „keliavo“ po šalį sustodami A. Brazausko, A. Šociko, R. Šiškausko, Vytauto Didžiojo, V. Kudirkos, E. Nekrošiaus, V. Lašo ir kitose stotelėse. Aktyvios ir smagios užduotys suteikė ne tik žinių, bet ir gerų emocijų. Ne mažiau emocingos ir reikalaujančios susiklausymo buvo gudragalvių matematikų ir padūkėlių rungtys, kur reikėjo ne tik greitai atlikti užduotis, bet ir teisingai surūšiuoti matinius dydžius, pasitekus erdvinį mąstymą sukonstruoti namą ir atrasti tinkamą raktą, vienodu ritmu dėlioti šimtakojo kojas. Refleksija parodė, kad diena buvo ir smagi, ir naudinga - patobulėjo socialinės, komunikavimo, bendradarbiavimo ir mokėjimo mokytis kompetencijos. Džiugu, kad darnus komandinis pradinių klasių mokytojų darbas duoda puikių rezultatų.

Mokytoja Laimutė Dekienė

 

 

    Vasario 7 dieną mūsų mokykloje vyko knygų mugė. Į svečius buvo atvykęs leidybinių projektų vadovas Saulius Valužis iš mažosios bendrijos „Tikra knyga“. Jis mokiniams pristatė leidyklos knygas, visas jas galima buvo pavartyti ir nusipirkti pačią gražiausią, įdomiausią.

Bibliotekininkė Dalia Ramonienė

 

    Džiaugiamės mokinukų laimėjimais!
Linkime kiekvienam patirti kuo daugiau sėkmių ir pasiekti pergalių. 
Ačiū mokytojams, mokiniams ir jų tėveliams.

Direktorė Asta Malakauskienė

 

 

    Šiandien mūsų mokyklos 8 klasės mokiniai su klasės auklėtoja ir Žaslių tradicinių amatų ir kultūros centro bei Žaslių seniūnijos darbuotojais aplankė masinių žydų žudynių vietas Strošiūnų šile, pagerbė jų atminimą, uždegė žvakeles, prisiminė skaudžią šios tautos istoriją. Grįždami užsukome į buvusias žydų kapines prie Naujažerio.

    Ši diena minima sausio 27 - ąją, nes 1945 metais tą dieną buvo išlaisvinta Aušvico (Osvencimo) koncentracijos stovykla Lenkijoje. Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja 2005 metų lapkričio 1 dienos rezoliucija paskelbė sausio 27-ąją kasmetine Tarptautine holokausto aukų atminimo diena. Šioje rezoliucijoje atmetamas holokausto neigimas, smerkiama diskriminacija ir prievarta religiniu ar etniniu pagrindu.

    Holokaustas (gr. holókaustos, iš hólos „visas“ + kaustós „išdegintas“) – sistemingas, masinis žydų tautos naikinimas, vykdytas Antrojo pasaulinio karo metais. Nacistinės Vokietijos vadovas Adolfas Hitleris teigė, kad žydai nepriklauso net žemesniajai rasei, jie esą tiesiog ne žmonės. Jis skelbėsi pasaulio gelbėtoju nuo žydų pavojaus, o tą gelbėjimą suprato kaip visų žydų sunaikinimą.

Informaciją parengė klasės auklėtoja Jūratė Lakštauskienė



 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 54 svečiai ir narių nėra