Žmogų visada galima pažinti iš jo skaitomų knygų. (S. Smailsas).

    Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos PUG ugdytiniai ir 1-4 klasių mokiniai kasmet dalyvauja Metų knygos rinkimuose. Todėl šiandien vyko netradicinė lietuvių kalbos pamoka kartu Žaslių bibliotekos darbuotoja Onute Karveliene. Mažieji labai įdomiai pristatė savo perskaitytas knygas - T. Dirgėlos „Sapnų siuvėjas“, V. V. Landsbergio „Pūkis- karalius“, I. Zarambaitės „Stebuklingi senelio batai“, D. Zavedskaitės „Lietus ir skafandras“, P. Norvilo „Strykt, pastrykt“. Vaikai papasakojo ką naujo sužinojo, ko išmoko iš knygų veikėjų. Tuo pamoka dar nesibaigė - įvairūs žaidimai su prizais įtraukė visus mokinius į veiklą. Na, o baigiantis pamokai, bibliotekininkė pakvietė visus aktyviai dalyvauti ir balsuoti renkant Metų knygą.

Mokytoja O. Juzukonienė

    Tamsiuoju paros metu, kad pėstieji būtų pastebėti ir būtų galima užkirsti kelią galimai nelaimei tereikia nešioti atšvaitus. Kaišiadorių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistė Ieva Kalvinskaitė, bei Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos komisariato tyrėja Neringa Perlytė-Alionienė kartu su policijos rėmėju Tautvydu Zaksu apsilankė Žaslių pagrindinėje mokykloje. Visi norintys, tiek mokiniai, tiek darbuotojai galėjo sudalyvauti akcijoje „Būk matomas“. Šios akcijos metu skatinama dėvėti atšvaitus, suteikti reikalingą informaciją apie atšvaitų dėvėjimą, saugumą kelyje. Visi atėję galėjo išsirinkti įvairių formų atšvaitų - driežiukų, širdelių, meškučių, juostelių, šypsenėlių, bei angeliukų, kurie specialiu termo būdu buvo priklijuoti prie striukių. Tai Kaišiadorių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos komisariato, jau tradicija tapusio, bendradarbiavimo akcija. Ačiū jiems už puikią idėją.

Informaciją parengė VSS Ieva Kalvinskaitė

    Sausio 13 -oji - ypatinga diena visai Lietuvai ir jos žmonėms. Šiandien ji su skaudžiais prisiminimais ir laisvės dvasia minima jau 29 – ąjį kartą.
    Labai džiaugiamės gavę savo kraštietės žaslietės Seimo narės Laimutės Matkevičienės kvietimą šią svarbią dieną paminėti Vilniuje prie Seimo rūmų dalyvaudami valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijoje, atviroje valandoje Seime, kur galėjome pasiklausyti puikaus koncerto ir apžiūrėti Laisvės premijos laureato Albino Kentros parodą. Įdomi ekskursija mūsų laukė naujajame LR Seimo Lankytojų centre, o po pietų vykome į Lietuvos Radiją ir Televiziją, kur jos darbuotojai visą valandą mus vedžiojo po įvairias studijas, parodė vietas, pro kurias įsiveržė okupantai, šaudė ir užėmė Lietuvos TV ir Radiją 1991 metais. Ekskursijos pabaigoje lauke apžiūrėjome vagonėlį, kuriame net 171 dieną (1991 kovo – rugpjūčio mėn.) bado streiko metu glaudėsi TV ir Radijo darbuotojai.
    Diena buvo turininga ir įdomi. Mokyklos bendruomenės vardu nuoširdžiai dėkojame Seimo narei Laimutei Matkevičienei.

 

    Laukdami šv. Kalėdų 1-4 klasių ir PUG mokiniai vykdė projektą „Baltoj Advento tyloj“ ir mokėsi įprasminti Advento laikotarpį: kūrė užtarimo maldas, meldėsi, stengėsi daryti gerus darbus, paruošė ir įteikė dovanėles vienišiems Žaslių seniūnijos gyventojams, mokytojams emeritams, pasipuošė klases kalėdiniais akcentais. Gruodžio 20 d. įvyko baigiamoji projekto popietė „Gerumo stebuklas“, po kurios mažieji su savo mokytojomis aplankė 18 žmonių ir dovanojo mažą Kalėdų stebuklą. Už pagalbą vykdant projektą dėkojame mokinių tėvams ir mokytojai D. Vitienei.

Mokytoja Laimutė Dekienė

 

    Artėjant gražiausioms metų šventėms - Kalėdoms - mūsų mokyklos 5 - 10 klasių mokiniai su klasių auklėtojomis ir dalykų mokytojais visą dieną skyrė saviraiškai Žaslių tradicinių amatų centre. Dūzgė net kelios komandos - buvo kepamas šakotis (su amatininke Onutė Remeikaitė Raudeliūnienė), gaminami švilpikai (su amatininke Dalia Ramonienė), minkomas molis ir gaminami papuošimai eglutei, karpomos popierinės užuolaidėlės ( su Ilona Grabijoliene), veliama vilna (su amatininke Jolanta Drumstaitė), iš šiaudų gaminami angeliukai, žvaigždės, žaisliukai (su amatininke Jurgita Treinyte). Mielų amatininkių padedami pasigaminome ir papuošimus mokyklos langams, ir mokyklos eglutei, ir namo parsinešėme, ir pietus sau pasigaminome. Visą dieną buvo puiki darbinė ir šventinė nuotaika, o veiklų pabaigoje sustojome į bendrystės ratą, pajutome draugo ranką ir su geriausiais šventiniais linkėjimais išsiskirstėme laukti švenčių.Nuoširdžiai dėkingi mus mokiusioms amatininkėms ir Žaslių tradicinių amatų centrui (veiklų koordinatorei ir organizatorei Ilonai Grabijolienei).

GRAŽIŲ ŠVENČIŲ !

Klasės vadovų vardu Jūratė Lakštauskienė

 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 30 svečiai ir narių nėra