Pirmokai ir ketvirtokai intensyviai ruošiasi pasitikti šv. Kalėdas. Jie lankydamiesi Rumšiškių liaudies buities muziejuje ne tik susipažino su senuoju miesteliu, aiškinosi gyvenimo prieš 100 metų ypatumus, bet ir mokėsi Senojoje arbatinėje „ŠA“ kepti kūčiukus. Rezultatas puikus: „šlyžikai“ iškepti, kisielius išragautas, sveikinimai surašyti, edukacija apie žiemos šventes išklausyta, žaidimas sužaistas. Receptą pakartojimui turime.

Mokytojos Laimutė Dekienė ir Rita Aleksėjūnienė

 

    Tokią edukacinę programą Brazauskų namų muziejuje išbandė pirmokai ir PUG mokinukai. Muziejaus vadovės padedami jie išsiaiškino Advento prasmę, susipažino su Kūčių patiekalais ir net išmėgino burtus. Pasak jų kiti metai mums bus poringi ir derlingi. Už žinias ir smagią nuotaiką dėkojame muziejaus edukatorei.

Mokytojos L. Dekienė ir A. Mikulienė

    Turininga ir smagi diena Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos 3 kl. mokiniams. Vaikai aplankė kosminę eglutę Rotušės aikštėje, dalyvavo edukaciniame renginyje „Mažyliams apie Lietuvą“ istorinėje prezidentūroje Kaune, stebėjo kalėdinį spektaklį Kauno lėlių teatre, susitiko su Kalėdų seneliu.

Mokytoja Odilija Juzukonienė

 

    Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos 1 ir 3 kl. mokiniai dailės ir technologijų pamokos metu Žaslių tradicinių amatų centre patys gamino švilpikus. Juos mokė Dalia Ramonienė. Ji papasakojo kokie produktai naudojami švilpikams ir padažui, leido malti bulves malimo mašinėle. Tada mokiniai patys iš tešlos formavo nedideles bandeles ir sudėjo į skardelę. Visi nekantriai laukė, kol jie iškeps didžiulėje krosnyje. 
    Švilpikai buvo labai skanūs.

Mokytoja Odilija Juzukonienė

 

    Artėjant gražiausioms metų šventėms - Kalėdoms - mūsų mokyklos 5 - 10 klasių mokiniai su klasių auklėtojomis ir dalykų mokytojais visą dieną skyrė saviraiškai Žaslių tradicinių amatų centre. Dūzgė net kelios komandos - buvo kepamas šakotis (su amatininke Onute Remeikaite - Raudeliūniene), gaminami švilpikai (su amatininke Dalia Ramoniene), minkomas molis ir gaminami papuošimai eglutei, karpomos popierinės užuolaidėlės (su Ilona Grabijoliene), veliama vilna (su amatininke Jolanta Drumstaite), iš šiaudų gaminami angeliukai, žvaigždės, žaisliukai (su amatininke Jurgita Treinyte).

    Mielų amatininkių padedami pasigaminome ir papuošimus mokyklos langams, ir mokyklos eglutei, ir namo parsinešėme, ir pietus sau pasigaminome. Visą dieną buvo puiki darbinė ir šventinė nuotaika, o veiklų pabaigoje sustojome į bendrystės ratą, pajutome draugo ranką ir su geriausiais šventiniais linkėjimais išsiskirstėme laukti švenčių.

    Nuoširdžiai dėkingi mus mokiusioms amatininkėms ir Žaslių tradicinių amatų centrui (veiklų koordinatorei ir organizatorei Ilonai Grabijolienei).

    GRAŽIŲ ŠVENČIŲ

Klasės vadovų vardu Jūratė Lakštauskienė

 

 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 48 svečiai ir narių nėra