Mūsų mokinė, septintokė Kamilė Petkevičiūtė šį lapkritį dalyvavo meninės raiškos konkurse „Klimato kaitos atspindžiai“. Konkursą organizavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su Lietuvos vaikų ir jaunimo centru. Konkursas buvo skirtas paskatinti moksleivius pamąstyti apie klimato kaitą, jo apraiškas ir poveikį mūsų kasdieniniam gyvenimui ir visai planetai. Kamilė savo pastebėjimus pasirinko išreikšti rašinyje „Jei žemė būtų žmogus“. Kamilės darbas tapo nugalėtoju rašto kūrinio kategorijoje. Sveikiname Kamilę ir džiaugiamės visi kartu tokiu pasiekimu.

Socialinė pedagogė Edita Malakauskienė.

gew

    Viena dažnesnių mitybos problemų yra pusryčių nevalgymas. Atsisakius pusryčių yra formuojami neteisingi įpročiai, kuriuos ateityje bus sunku pakeisti. Norint mėgautis produktyvia diena mokykloje mokiniai turi valgyti sočius, bei pilnaverčius pusryčius, kurie suteiks energijos ir žvalumo. Vieni kas rytą pusryčiauja, vadovaudamiesi liaudies patarimu „pusryčius suvalgyk pats, pietus pasidalink su draugu, o vakarienę atiduok priešui“, kiti nevalgo beveik iki pietų, treti vietoj pusryčių mėgsta ilgiau pamiegoti. Dar kiti atsisako pusryčių tikėdamiesi sulieknėti. Paskelbę šį, sveikų pusryčių nuotraukų konkursą, skatinome, kad pusryčiai atsirastų mūsų visų mityboje. Žaslių mokyklos mokiniai ir darbuotojai buvo pakviesti sudalyvauti „Sveikų pusryčių“ nuotraukų konkurse. Mokinių rudens atostogų metu, kuomet rytais nereikėjo skubėti ir lėkti, visi turėjo laiko pasigaminti savo mėgstamus pusryčius. Džiugu, jog į šį konkursą dalyviai nepažiūrėjo pro pirštus ir sulaukėme daug nuotraukų, taip pat ir receptų. Vaikai pusryčius gamino ne vieni, į konkursą įsitraukė ir kiti šeimos nariai. Dalinamės konkurso nuotraukomis ir tikimės, kad kiekvienas pasisems naujų idėjų savo pusryčių stalui. Ačiū visiems dalyviams. Kviečiame prabalsuoti už labiausiai patikusį patiekalą.

Visuomenės sveikatos specialistė Ieva Kalvinskaitė

 

 

 

Erasmus + Mokyklų mainų partnerystės projekto EQUALLY UNIQUE, EQUALLY DIFFERENT ! 
mobilumo Ispanijoje, Valensijoje akimirkos.

 

     Ankstyvą lapkričio 16 dienos rytą Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos pradinukai išvyko į Mažąją Lietuvą. Šioje kelionėje juos lydėjo mokytojos Laimutė Dekienė, Odilija Juzukonienė ir Aušra Samoškaitė. Pažintis su šiuo kraštu prasidėjo Šilutėje. Hugo Šojaus muziejuje mokiniai susipažino su pašto atsiradimo istorija, rašė senovinį atvirlaiškį plunksnakočiu, gotišku šriftu, paruošė jį siuntimui. Vėliau kopėme į Rambyno kalną.
    Lankėmės Bitėnų kapinaitėse, kurias, kaip mokytoja Laimutė pasakojo, iki 1991 m. medžiais ir krūmais apaugusias žinojo tik vietos gyventojai. Nuo kelio į jas veda siauras takelis, kurio pabaigoje, ant kalvelės yra Vydūno amžino poilsio vieta.
    Pabuvojome ir prie Nemuno pastatytoje Panemunės pilyje. Čia gidė mus supažindino su šios pilies istorija, dalyvavome „lobio paieškoje“.
    Kelionę tęsėme toliau ir trumpam sustojome prie Raudonės pilies. Apie šią pilį papasakojo mokytoja Aušra.
    Jau sutemus atvykome į Veliuoną. Čia mokytoja Odilija mums papasakojo gražių legendų ir padavimų apie šią vietovę.
    Tad pabuvoję Mažojoje Lietuvoje, susipažinę su to krašto istorija, prisiklausę legendų, jau visai sutemus grįžome namo.

Pradinių klasių mokytoja Aušra Samoškaitė

    Lapkričio 15 dieną keturi penktos klasės ir viena 6 klasės mokinė dalyvavo Kaišiadorių r. 5-6 klasių mokinių praktinės edukacijos konkurse „Saulės smūgis“, kuris vyko Bačkonių konferencijų centre. Mokiniai turėjo atlikti 3 įdomias, tačiau nelengvas užduotis: pastatyti ekologišką namą su šviečiančia lempute ir veikiančia signalizacija, atsakyti į viktorinos klausimus bei dalyvauti saulės energija varomų automobiliukų lenktynėse. Visos rungtys buvo ir kūrybingos, ir reikalaujančios daug žinių apie saulės energetiką, kolektorius, gamtos išteklius. Mūsų mokyklos komandai geriausiai sekėsi dalyvauti automobiliukų lenktynėse, taip pat sukonstruoti namo apšvietimą ir signalizaciją. Ažuolas, Dovydas, Julija, Viltė ir Gabrielė draugiškai susitvarkė su visomis užduotimis. Nors mokiniai ir nelaimėjo prizinės vietos, iš konkurso parsivežė daug įspūdžių, padėkos raštus, gerą nuotaiką ir atminimo dovanėles.

Mokytoja Valerija Vankevičienė

 

 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 53 svečiai ir narių nėra