Spalio 20 dieną Žaslių pagrindinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai rūšiavo ir mokėsi atpažinti ąžuolo, beržo ir klevo lapus, aiškinosi, kodėl lapai gelsta ir nukrinta. Mokyklos bibliotekoje vaikai papuošė medį pačių dažytais lapais. Kviečiame aplankyti priešmokyklinukų darbų parodą „Auksinis ruduo“.

Mokytoja Audronė Mikulienė

 
 
 
 
 
 
    Rugsėjo 18-22 dienomis mūsų mokykloje praūžė judumo savaitė, kurios metu visus kvietėme aktyviai praleisti pertraukas ir pajudėti. Visą savaitę mokykloje vyko žingsnių iššūkis „Nedvejok, o žingsniuok“, kurio metu visa mokyklos bendruomenė buvo kviečiama kasdien nueiti kuo daugiau žingsnių. Antradienį 5-10 klasių mokiniai bei aktyvūs mokyklos bendruomenės nariai dalyvavo jau tradicine tapusioje aktyviojoje pertraukoje, mokyklos teritorijoje ieškojo paslėptų klausimų apie sveiką gyvenseną. Antradienį ir ketvirtadienį priešmokyklinukai, 1-10 klasių mokiniai ir mokytojai buvo kviečiami išeiti į lauką kartu judėti ir patirti geriausias emocijas. O penktadienį savaitę užbaigėme jubiliejiniu – dešimtuoju, mūsų mokykloje jau tradiciniu tapusiu, solidarumo bėgimu. Savaitė buvo puiki, kviečiame ir Jus pasižvalgyti ir kartu su mumis pasidžiaugti praėjusios savaitės veiklomis!
    Nepamirškite, kad sveikame kūne sveika siela. Linkime visiems kuo daugiau judėti.
Organizatoriai
 
 
 
 
 

 

    Judėjimas – maloni ir džiugi veikla vaikams, stiprybės ir sveikatos šaltinis.
    Judumo savaitės fotoakimirkos.

 

 

 

    Dešimt metų organizacija „Gelbėkit vaikus“ inicijuoja Solidarumo bėgimą, į kurį kiekvienais metais prisijungia ir Žaslių pagrindinės mokyklos Žaslių ikimokyklinio ugdymo skyriaus pedagogai ir ugdytiniai. Solidarumo bėgimą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija.
Solidarumo bėgimo 2023 tikslai:
  • Bendrystė ir solidarumas kitų atžvilgiu;
  • Parama ir pagalba silpnesniems;
  • Emocinės ir fizinės sveikatos stiprinimas.
    Šiais metais Solidarumo kilometrus - 160 metrų ratą darželio kieme bėgo „Kiškučių” ir „Delfinukų” grupių ugdytiniai, pedagogai, pavaduotoja ugdymui Ieva Mecelienė ir įstaigos personalo darbuotojas Raimondas Vitkauskas. Prieš startą atlikome apšilimo pratimus, kurių išmokė bėgimo aplink Žaslių ežerą organizatorius Albertas Lakštauskas.
Pirmas solidarumo metrus įveikė Matas Dalangauskas iš „Kiškučių” grupės, antras atbėgo Motiejus Kaminskas iš Delfinukų” grupės, trečias buvo Jokūbas Baguckas iš „Delfinukų” grupės.
    Visų dalyvių nuotaika buvo puiki. Vaikai džiaugėsi diplomais ir padėkomis už dalyvavimą Solidarumo bėgime 2023.

Fotoakimirkų autoriai: Ieva Mecelienė, Violeta Muurman-Mačiulytė ir Živilė Gumbrevičienė
 
 
 
 
 
    Kaisiadorių r. Žaslių pagrindinė mokykla sulaukė ypatingos dovanos – Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto ir leidyklos „Prano ofsetas” perleisto pirmojo lietuviško mėnraščio „Aušra“ (1883–1886), 140 metų nuo jo pasirodymo sukakties proga. Perleidimo iniciatorius Prezidentas Gitanas Nausėda, Mecenatas Pranas Kiznis. Leidinys sudarytas iš penkių knygų. Keturiose – originaliu formatu perspausdinami 1883, 1884, 1885 ir 1886 metų įrišti mėnraščio komplektai. Mokyklos bibliotekoje 6 klasės mokiniai, šios klasės vadovė soc. pedagogė E. Malakauskienė, lietuvių k. mokytoja J. Mikalauskienė, pavaduotoja I. Mecelienė ir bibliotekininkė D. Ramonienė smalsiai susipažino su šiomis, naujai perleistomis knygomis, mokytoja Jurgita visiems išsamiai papasakojo apie šio leidinio praeitį, jo svarbą, asmenybes.
    Kviečiame mokyklos bendruomenę skaityti ir domėtis mūsų tautos, kalbos istorija!
 
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje vienas svečias ir narių nėra