Šiltas rudens oras leidžia įvairias veiklas vykdyti lauke. Todėl Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos PUG ugdytiniai ir 1-4 klasių mokiniai su mokytojais A, Mikuliene, J. Rasiuliene, L. Dekiene, S. Chveduk, O. Juzukoniene, R. Kareckiene, R. Aleksėjūniene ir bibliotekininke D. Ramoniene susiruošė į nepaprastą kelionę į Sakralinį Rožinio Slėpinių Parką Guronyse.
    Sakralinis Rožinio Slėpinių parkas pradėtas kurti Guronių kaime, Kardinolo Vincento Sladkevičiaus tėviškėje, 2002 m. Vieta parkui parinkta ieškant būdų įamžinti šio garbingo Ganytojo, itin branginusio rožinio maldą, atminimą. Penkias Rožinio slėpinių kelio koplytėles (architektas S. Petrauskas) su freskomis, vaizduojančiomis scenas iš biblijos bei Lietuvos katalikų gyvenimo istorinius įvykius ir Švč. Mergelės Marijos statulą kuriamame Rožinio parke 2006 m. pašventino Kaišiadorių vyskupas. Skulptūros ir freskų autorius – prof. Antanas Kmieliauskas. Parko pietinėje pusėje 2007 m. duris atvėrė rekolekcijų namai, kuriuos administruoja seserys vienuolės. Čia įrengta rožinių ekspozicija.
    Atvykus į Guronis, mokiniai pirmiausia aplankė V. Sladkevičiaus tėviškę, pažymėtą kryžiumi. Atėjus į Slėpinių parką, mokiniai aplankė rekolekcijų namus, kur yra rožinių kolekcija ir įvairios relikvijos. Čia sesutė Milda pasitiko mokinius, papasakojo apie šią vietą. Mokiniai aplankė muziejų, susipažino su ekspozicija. Vėliau mokiniai aplankė penkias koplytėles, kurios papuoštos nuostabiomis freskomis, vaizduojančiomis Biblijos istorijas ir Lietuvos krikščioniškų įvykių akimirkas. Mokytojai pasakojo mokiniams apie kiekvieną freską. Vėliau mokiniai susibūrę grupelėmis atliko įvairias integruotas užduotis „Ruduo Sakraliniame parke“.
    Kelionė į Sakralinį Rožinio Slėpinių Parką buvo ne tik pažintinė, bet ir dvasinė patirtis. Mokiniai išmoko daug apie tikėjimą, istoriją ir tai, kaip svarbu gerbti savo šaknis.
Pradinio ugdymo mokytojų metodinis būrelis
 
 
 
 
 

 

 

 

 

    Mokslo ir žinių dieną pradėjome Šv. Mišiomis Žaslių Šv. Jurgio bažnyčioje dėkodami Dievui už vasaros atostogų dovanas, melsdamiesi vieni už kitus. Šv. Mišias aukojo mūsų klebonas kun. A. Ananis ir kun. St. Čiupala, kurio sakomas pamokslas ne vienam suvirpino širdį iki ašarų.
    Šventę mokyklos aikštelėje pradėjome Mokyklos daina. Direktorė Asta Malakauskienė pasveikino visus su naujų mokslo metų pradžia, apdovanojo mokinius, kurie 2022/2023 mokslo metus baigė labai gerais įvertinimais, įteikė seimo narės V. Targamadzės padėką Mokinių tarybos pirmininkei Vestai Malinauskaitei ir dovanų visai Mokinių tarybai.
    Mokinius, mokytojus ir tėvelius labai originaliai pasveikino mūsų rajono mero patarėjas Albertas Lakštauskas. SGS firmos iš Kauno atstovas Marius Dovidavičius atvyko su dovanomis pirmokams. Šiltai ir nuoširdžiai visus mus sveikino Žaslių seniūnė Gintarė Stankevičienė, Mokinių tarybos pirmininkė Vesta Malinauskaitė, dešimtokų vardu – Vesta Malinauskaitė ir Rugilė Avižonytė.
    Daugiausia dėmesio, žinoma, sulaukė pirmokai. Jiems direktorė įteikė Pirmoko Konstituciją, dešimtokai – kiekvienam po dovanėlę, o klasėje laukė rajono savivaldybės kiekvienam jų skirtas pirmoko krepšelis, VSB ir SGS firmos dovanos. Labai gražiai ir nuoširdžiai skambėjo pirmaklasių Elinos Karpičiūtės , Juozo Koklevičiaus ir jų mokytojos Laimutės Dekienės deklamuojamos eilės.
    Skambant pirmajam šių mokslo metų skambučiui dešimtokai palydėjo pirmokėlius į jų klasę, mokytojai ir klasių vadovai su savo mokiniais išskubėjo į pirmąją šių mokslo metų pamoką. Ilgas pažinimo kelias prasidėjo, ir jeigu visi kartu labai susitelksime ir stengsimės, kad visi šios dienos mums skirti linkėjimai išsipildytų...

Mokytoja Nijolė Sabonytė
 
 
 
 
    Aktų salėje plevena margaspalviai drugeliai (mokyt. Valerijos Vankevičienės sumanymas ir išpildymas). 8 klasės mokinio Dovydo pirštai bėgioja pianino klavišais. Muzika svaigina ir padeda laukti, kol pasigirs mokyklinis skambutis. Jo ir pirmokų vedami į salę iš savo klasės ateina dešimtokai kartu su savo klasės vadove Birute Mučinskiene. Vieni susigraudina, kiti šmaikštauja, stengdamiesi paslėpti gerklę kutenantį jaudulį...
    Šventė prasideda Mokyklos daina. Nuoširdžiai ir jautriai 10 klasės mokinius sveikina mūsų mokyklos direktorė Asta Malakauskienė, o Kamilei, Andrėjui ir Monikai įteikia Padėkos raštus už aktyvų dalyvavimą mokyklos veiklose. Fizinio lavinimo mokytojas Nauris Gumbrevičius dėkoja dešimtokams už sportiškumą, linki visada gyventi sveikai ir daug judėti, o geriausiam sportininkui Andrėjui skiriami ne tik pagyrimo žodžiai, bet ir dovana. Klasės vadovei Birutei Mučinskienei sunku sutramdyti jaudulį. Rodos, jos auklėtiniai ką tik buvo nedidukai penktokėliai, o dabar... Jie užaugo. Santūresni, geresni, net paklusnesni, nors visko būta. Jos auklėtiniai tikrai žinojo: tam, kad jie pasitikėdami skleistų savo sparnelius, jų auklėtoja visuomet buvo paruošusi savo širdies svetainę, kad jie turėtų kur ateiti, sušilti. Mokytoja patikina, kad ši klasė jai buvo ypatinga, nepakartojama, kad ir mokinių tėveliai – labai palaikantys, suprantantys, padedantys. O gal jos išleidžiama klasė – veidrodis, atspindintis mokytojos Birutės laisvę, tikrumą, džiaugsmą, bendrystę?!.
    Po mokyklos 8-10 klasių mokinių choro dainos „Jaunystė“ (vad. muzikos mokytoja Daiva Vitienė) pirmokai Meda ir Nojus (mokyt. Stanislovas Chveduk) sugrąžina dešimtokus į vaikystę, į Rugsėjo pirmąją. Skamba jų deklamuojamos eilės ir linkėjimai.
    Malonu, kad ir pirmosios mokytojos dalyvauja šventėje. Paparčių mokyklos mokiniams labai gera matyti ir apkabinti savo mokytoją Daivą Matačiūnienę, o žasliečiams savo mokytojos Odilijos Juzukonienės sveikinimą, atsiųstą žinute, buvau paprašyta perskaityti aš, šios šventės vedėja. Pasivaikščioti vaikystės takeliais, pasidžiaugti kviečia daina „Vaikystė“.
    Tėvelių vardu kalba Kamilės mama Asta Petkevičienė. Devintokų atstovė Vesta ragina pamąstyti apie laiko esmę ir prasmę, nes devintokai ne tik išvakarėse išpuošė 10 klasės kabinetą, bet ir dovanoja dešimtokams smėlio laikrodį...
    Dešimtokai pateikia mokytojams staigmeną – dainą, kuri tikrai paliečia širdį, savo dėkingumą sudeda į nuoširdžius žodžius, rožių žiedus ir dovaną mokyklai, o devintokams perduoda mokyklos raktą ir perskaito testamentą.
    Skamba eilės, Dovydo skambinamos melodijos akorduose – atsisveikinimo akimirkos. Gero kelio linkime savo mokiniams: Rimantei, Modestui, Monikai, Andrėjui, Gabijai, Martynui, Visvaldui, Karoliui, Vakariui, Kamilei, Ignui, Rokui, Erikai. Mokytoja Birutė juos išveda, o mes, visi šventės dalyviai, palydime į mokyklos aikštelę, ten, kur prasidėjo jų pirmasis ir visi Rugsėjai. Čia jų laukia tėvelių ir devintokų staigmenos.
    Vėl plazda margaspalvių drugelių sparneliai, o dešimtokų svajonės lengvo vėjelio pagautos kyla aukštyn, supasi ant lengvo balto debesėlio, plaukia tolyn ir ištirpsta dangaus gilumoje. Kad išsipildytų... Lai teka gyvenimas, lai byra laikas kaip smiltys ar dunda kaip ekspresas į pasaulio kraštą. Kad skristum, kad skaičiuotum krintančias žvaigždes iš dangaus, kad gyvenimo laiptais koptum aukštyn. Į svajonę, į tikslą, į prasmę...

Mokytoja Nijolė Sabonytė
 
 
 
 
 
    Birželio 16 d., penktadienį, Žaslių ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Delfinukų“ grupės ugdytiniai pėsčiomis keliavo į Žaslių pagrindinės mokyklos biblioteką ir dalyvavo integruotoje veikloje „Baltu pienės takeliu aš į pasaką einu“. Tai edukacinio projekto „Draugystės tiltai“ tęstinė veikla. Renginį vedė bibliotekininkė Dalia Ramonienė ir muzikos mokytoja Daiva Vitienė. Organizuotos veiklos metu vaikai keliavo „po pievas“ – įminė mįsles, surado „pievoje“ vaikščiojančius gyvūnus, vabalus, augalus, žaidė muzikinius žaidimus, grojo su muzikos instrumentais: būgneliais, švilpynėmis, bėgiojo po „pievą“, kalbindami paukščius.
    Bibliotekos knygų lentynas puošė vaikų kūrybiniai darbai, kuriuose puikavosi pievų gėlės. Vaikų dėmesį patraukė iš knygų pagaminti šviestuvai, todėl bibliotekininkė vaikams parodė, kaip iš senų knygų kuriami šviestuvai. Veiklos pabaigoje vaikai džiaugėsi dovanotomis knygelėmis ir saldžiu siurprizu. Dėkojame bibliotekininkei Daliai Ramonienei ir muzikos mokytojai Daivai Vitienei už įspūdingą edukaciją.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Aušra Aleksiūnienė
 
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 66 svečiai ir narių nėra