Raudonėlis, Melisa, Dilgėlė... Ir galybė kitų augalų, kuriuos pristatė žolininkas Marius Lasinskas filme apie žoleles. Taip prasidėjo integruota technologijų pamoka „Vaistažolių pasaulyje“ mokyklos bibliotekoje smalsiems 6 klasės mokiniams. Mokiniai ne tik žiūrėjo ir aptarė filmą, bet ir dirbdami grupėse atliko įvairias užduotis apie vaistažoles, bandė atpažinti ir atpažino vaistinius augalus pagal jų išvaizdą ir kvapą. Naudodamiesi literatūra apie vaistinius augalus, aprašė augalų vaistines savybes ir jų naudą organizmui. Savo atradimais, atliktomis užduotimis, mokiniai dalinosi vieni su kitais. Po intensyvaus ir įdomaus darbo visų laukė kvapnios žolelių arbatos puodelis su medumi ir naminės duonos riekele. Besimėgaudami vaišėmis, mokiniai šnekučiavosi ir spėliojo mįsles apie vaistažoles.
    Įdomi, įvairi, naudinga, nuotaikinga bei kvapni veikla suteikė daug gerų emocijų.

Informaciją pateikė technologijų mokytoja Valerija Vankevičienė ir bibliotekininkė Dalia Ramonienė
 
 
 
 
 
 
 
    Tęsiamas bendradarbiavimas su LIETUVOS AUDIOSENSORINE BIBLIOTEKA
    Gruodžio 8 d. 4-6 klasių mokiniai buvo pakviesti dalyvauti edukacijoje „Apie DISLEKSIJĄ paprastai“, kurią vedė Lietuvos audiosensorinės bibliotekos vyr. bibliotekininkė Gintarė Navakauskaitė. Specialistė vaikams suprantama kalba paaiškino ką patiria žmonės, turintys disleksiją, susidurdami su kasdien reikalingu įgūdžiu skaityti, rašyti ir pan. Edukacijos metu vaikai stebėjo filmuotą medžiagą apie garsius žmones, kurie nepaisant disleksijos pasiekė pasauliui svarbių pasiekimų. Lektorė priminė, kad virtuali biblioteka ELVIS – tai Lietuvos audiosensorinei bibliotekai priklausanti Elektroninių leidinių valdymo informacinė sistema. Šiuo metu ELVIS ištekliais gali naudotis sensorinių (regėjimo), fizinių funkcijų, raidos, kompleksinių sutrikimų, kitų įgimtų ar įgytų sveikatos sutrikimų turintys asmenys bei mokiniai, patiriantys mokymosi sunkumų.
    Virtualioje bibliotekoje šiuo metu talpinama daugiau nei 12 tūkst. pavadinimų knygų. Dėl prieigos prie bibliotekos garsinių knygų galite susisiekti tel. 8 5 215 0611 arba el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Informaciją pateikė specialioji pedagogė Vaida Stravinskienė

 
 
 
 
 
 
 

    Pilotinis projektas „Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursas devintokams“ prasidėjo ir Žaslių pagrindinėje mokykloje. Gruodžio 4, 5, 6 dienomis kviestiniai lektoriai mokė vaikus išgyvenimo įgūdžių ekstremaliose situacijose: ką turėti namuose ir ką susidėti į kuprinę, kai reikia evakuotis; ką reiškia įvairūs civilinės saugos signalai; kaip pasigaminti maisto gamtos sąlygomis; kaip susikurti laužą ir pasistatyti palapinę; kaip rišti mazgus, kokie jų tipai ir paskirtis; kaip stabdyti kraujavimą, ir daugelio kitų gyvenime reikalingų įgūdžių. Ypatingų įspūdžių paliko ir šaudymo iš pneumatinio ginklo užsiėmimai.
    Džiaugiamės galimybe lavinti mokinių ne tik teorinius, bet ir praktinius įgūdžius, kaip ištikus nelaimei pasirūpinti savimi, šalia esančiu žmogumi ir savo Tėvyne. Už tai dėkojame atvykusiems šauliams. Taip pat norime padėkoti Kaišiadorių rajono savivaldybės mero patarėjui bei visuomenės veikėjui Albertui Lakštauskui, kuris sutiko atvykti ir papasakoti mokiniams apie Žaslių miestelio gyventojų kultūrinį, sportinį gyvenimą, reikšmingus istorinius momentus, motyvavo mokinius siekti užsibrėžtų tikslų. Dėkojame, kad asmeniniu pavyzdžiu skleidžiate meilę Tėvynei!
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ieva Mecelienė
 
 
 
 
 

    Žaslių pagrindinė mokykla prisijungė prie nuostabios Kaišiadorių savivaldybės iniciatyvos - kalėdinių eglučių parko kūrimo. Džiaugiamės unikalia galimybe pristatyti savomis rankomis kurtą gražuolę, kuri šiandien sužibo miesto parke. Už atstovavimą mūsų įstaigai esame dėkingi Žaslių mokyklos darbuotojams, o ypač - dailės ir technologijų mokytojai Dovilei Butėnienei! Visiems linkime pasigrožėti įstabiomis įstaigų eglutėmis, ši ypatinga kalėdinės bendrystės akcija sušildė visų širdis...
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui I. Mecelienė

 
 
 
 


    Žaslių seniūnijoje eksponuojama vaikų piešinių paroda „Piešiame žiemą“. Kviečiame pasigrožeti mažųjų kūrybiniais darbais. Parodos organizatorė Kaišiadorių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Žaslių padalinio bibliotekininkė Onutė Karvelienė

 

 

 

 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 43 svečiai ir narių nėra