Sveika gyvensena

 

ssm paz

 

 

    Žaslių pagrindinės mokyklos mokiniai turėjo galimybę kūno kultūros pamoką praleisti šiek tiek neįprastai – kartu su zumbos treneriu Eriku Vinausku. Šis treneris ne tik nuotaikingas, bet ir yra visiškai 100% atsidavęs savo darbui, turintis ilgametę patirtį sporte ir šokiuose. Pamokos pradžioje Erikas visus supažindino kas tai yra zumba, kokia jos nauda mūsų organizmui, bei parodė kelis pagrindinius šokio judesius. O zumba – tai paprasti šokio judesiai, atliekami skambant pasauliniams muzikos šokių ritmams, kombinuojant juos su šokių ir fitneso judesiais. Šie judesiai nėra sudėtingi, juos greitai galima įsidėmėti, nes yra pasikartojantys. Svarbiausia yra klausytis muzikos, atsipalaiduoti ir daug šypsotis. Zumbos metu yra išmokstama koordinuoti judesius, yra stiprinami raumenys, bei gerinama širdies veikla. Šių kūno kultūros pamokų metu ne tik buvo išlietas prakaitas, bet ir pasikrauta daug geros nuotaikos. Tai tikras energijos užtaisas, kuris priverčia stumti visas liūdnas mintis į šalį ir mėgautis akimirka šaunioje draugijoje. Visi šokę pagerino ne tik fizinę, bet ir psichinę sveikatą. Ačiū Erikui Vinauskui už smagias pamokas.

Informaciją parengė VSS Ieva Kalvinskaitė

 

    Atnaujinamas mokyklos sporto aikštynas, įgyvendinama Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonė „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“, kurią įgyvendina NMA prie LR žemės ūkio ministerijos ir Kaišiadorių r. savivaldybė. Džiaugiamės ir laukiame galutinio rezultato.

    Mokykloje skambėjo gatvės šokių muzika. Mokiniai atidžiai kartojo trenerės Elzės rodomus judesius. Šoko visi: nuo priešmokyklinuko iki dešimtoko. Buvo smagu. Štai ką apie tai mano trenerė: „Esu Elzė Drūlytė, hip hop šokių stiliaus trenerė. Pati šoku jau apie penkiolika metų, o Time To Show šokių studijoje dirbu jau keturis metus. Praėjusią savaitę turėjau progą lankytis Žaslių pagrindinėje mokykloje ir vesti šokių pamokas įvairaus amžiaus vaikams. Pamokose mokėmės pagrindinių hip hop judesių, klausėmės šio stiliaus muzikos bei šokom atiduodami visas jėgas. Labai džiaugiuosi šia galimybe, nes susipažinau su daugybe įvairių vaikų, daviau mokiniams daugiau žinių apie šokių kultūrą bei pati įgavau daug patirties. Beabejo, mokytojo darbas sunkus, bet dėl kiekvienos vis iš naujo pamatytos vaiko šypsenos, tai daryti verta. O Žaslių pagrindinės mokyklos mokiniai tikrai buvo nuostabūs!“ Ačiū trenerei Elzei. Linkime jai šokti ir nesustoti! Įgyvendinome projektą „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“ veikla Kūno kultūros ir fizinio aktyvumo ugdymo edukaciniuose užsiėmimuose.

Direktorė Asta Malakauskienė

    Mokinių taryba kartu su socialine pedagoge Edita bei visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Ieva organizuoja sveikos mitybos akciją, kuri skirta paminėti Pasaulinę maisto dieną bei artėjančią Europos sveikos mitybos dieną. Ši akcija truks ne vieną dieną, o kelias savaites, ji padalinta į tris etapus. Maisto pasirinkimo piramidė yra žinoma visiems mokiniams, tačiau šią piramidę galima pakeisti kitokiu sveikos mitybos atvaizdavimo būdu – „Sveikos mitybos lėkšte“. Taip vaikams yra lengviau suprasti ir įsivaizduoti kokia turi būti sveika, subalansuota mityba, juk jie kiekvieną kartą valgydami ant stalo mato lėkštę. Todėl pirmąją akcijos savaitę visi norintys dalyvauti turėjo sutelkti savo kūrybiškumą ir išmonę sukuriant savo „Sveikos mitybos lėkštę“. Kiekviena klasė paruošė įvairius plakatus, piešinius, „lėkštes“ bei jas pristatė mokyklos bendruomenei. Kūrybinių darbelių paroda papuošė valgyklos sienas. Antrajame etape mokiniai su savo šeimos nariais gamins pusryčius ir juos fotografuos. Pusryčiai turi ne tik estetiškai gražiai atrodyti, tačiau ir būti sveikuoliški. Nuotraukos taip pat bus viešinamos. Trečiajame etape mokiniai praktiškai mėgins pagaminti sveikus patiekalus ir juos degustuos. Siekiame įtraukti didelę dalį mokyklos bendruomenės, paskatinti maitintis sveikiau ir savo geru pavyzdžiu užkrėsti vieni kitus. Laukite naujienų kaip sekėsi mokiniams kituose etapuose!

Informaciją parengė Ieva Kalvinskaitė

 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 7 svečiai ir narių nėra