Sveika gyvensena

    Mes, Žaslių pagrindinės mokyklos bendruomenė, norime būti sveiki ir žvalūs, todėl š.m. vasario 23–27 d. mokykloje vyko respublikinio projekto „Sveikatiada“ veikla „Mankštiada“. Mokytojai ir mokiniai pertraukų metu buvo kviečiami judėti, sportuoti, šokti, žaisti judrius žaidimus ir pan.
    Judriąją savaitę pradėjo septintokai. Pirmos pertraukos metu 7 klasės auklėtoja Dovilė Butėnienė supažindino mokinius su veikla, kuri vyks visų pertraukų metu. Septintokės, pasipuošusios nykštukų kepurėmis,  vedė  mankštą  „Nykštukas milžinas“. Antros pertraukos metu, grojant linksmai dainai „Piratų mankšta“, mokiniai šoko ir atliko mankštą pagal dainos žodžius. Trečios pertraukos metu mokiniai maloniai įsitraukė į žaidimą – traukė lapelius, kuriuose buvo aprašytas daiktas arba veiksmas, kurį reikėjo parodyti,  ir visi turėjo spėti, kas tai. Teisingai  atspėję gavo saldžius prizus – saldainius. 5 klasės mokiniai buvo patys aktyviausi šioje rungtyje. Ketvirtos pertraukos metu septintokai tikrino draugų lankstumą. Grojant šiuolaikinei šokių muzikai vyresnių klasių mokiniai miklino kojas ir bandė savo jėgas šokdami per kartį, o paskui ir lįsdami po ja. Nepralenkiamas ir pats lanksčiausias buvo 7 klasės  mokinys Arnas Vaina.
    Antradienį pasirinkę devintokai ir jų klasės auklėtojas Nerijus Plančiūnas mokykloje per ilgąją pertrauką visus ragino judėti šokio ritmu. Pagrindinė mintis buvo ta, jog mankštintis galima ne vien tik sportuojant, bet ir šokant besiklausant mėgstamos muzikos.
    Trečiadienį pirmos ir antros pertraukų metu dešimtokai pirmo aukšto fojė vedė mankštą visos mokyklos mokiniams. Pirmos pertraukos metu, grojant  smagiai muzikai, mokiniai kartojo judesius, kuriuos pasižadėjo kartoti kiekvieną rytą. Antros pertraukos metu šokome pagal tradicinę muziką ir šokinėjome pagal dainą „Kas nešokinės, tas negražus...“ Diena prabėgo greitai, linksmai ir smagiai.
    Ketvirtadienį kūno kultūros mokytojas Nauris Gumbrevičius su savo auklėtiniais aštuntokais visus kvietė aktyviai sportuoti pertraukų metu organizuodamas linksmąsias estafetes prie gimnastikos suolelių bei naudodamas įvairų sporto inventorių. Visi neišvengiamai turėjo įveikti kliūtis. Didele ir labai malonia staigmena tapo mero Romualdo Urmilevičiaus ir savivaldybės nario, buvusio mūsų mokyklos mokinio, Alberto Lakštausko apsilankymas. Svečiai ne tik stebėjo varžybėles, bet ir jose dalyvavo. Manome, jiems buvo labai smagu prisiminti vaikystę.
    Penktadienį 6 klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja Daiva Vitiene „Mankštiados“ dieną pavadino „Įvairių amžių judesiai ir šokiai“:
        1 pertrauka – „Pirmykščių žmonių šokiai".
        2 pertrauka – „Lietuvių liaudies žaidimai“;
        3 pertrauka – „Lietuvių liaudies rateliai ir šokiai“;
        4 pertrauka – disko šokiai „Diskoteka“;
        5 pertrauka – „Gatvės šokiai“.
    Prieš kiekvieną veiklą šeštokai ir auklėtoja visiems mokiniams pristatė ir apibūdino pertraukų temas. Buvo smagu ir karšta.... Veikla vyko mokyklos III aukšto fojė.
    Mūsų mažieji, PUG ir 1–4 klasių mokiniai, linksminosi visą savaitę. Jie žaidė žaidimus „Šiaudų batai“, „Skrido žvirblis per ulyčią“, „Jurgeli meistreli“, šoko, sportavo.
    Mūsų mokyklos mokiniai supranta, kad sportuoti kartu smagiau ir lengviau, nes „Vienas žmogus yra svarbi komandos dalis, bet vienas žmogus niekada nebus komanda“ (Kareemas Abdulas – Jabbaras,  krepšininkas).
Informaciją pateikė mokyklos direktorė Asta Malakauskienė
2015-03-03
 
 
    Žaslių pagrindinėje mokykloje sausio 29 dieną lankėsi Kaišiadorių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė A. Petraškienė, kuri vedė pamoką 5–6 klasių mokiniams lytinio švietimo tema. Specialistė papasakojo apie lytinį brendimą, supažindino su vykstančiais pokyčiais vaiko organizme, priminė apie asmens higienos svarbą, apie tai, kokios grėsmės slypi anksti pradėjus lytinį gyvenimą.
    Mokiniams buvo įdomu klausytis, kilo įvairių klausimų. Po pamokos galėjo asmeniškai pasikalbėti su specialiste ir gauti atsakymus į jiems iškilusius klausimus.
   Sveikatos priežiūros specialistė Rasa Kertenienė
2015-02-05
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 69 svečiai ir narių nėra