Kalėdos – pati gražiausia šventė metuose. Nors tą dieną atostogos, mes Kalėdų tikrai nepamirštame! Gruodžio 22 diena mokykloje buvo pilna jaukumo, šypsenų, juoko, supratimo, draugiškumo ir bendruomeniškumo. Kalėdinę dieną pradėjome nuo kalėdinio protmūšio „Atsakymų po eglute nerasi“, kuriame turėjome galimybę patikrinti savo žinias apie Kalėdas. Labai džiaugiamės, kad į protmūšį atvyko svečių iš savivaldybės – mero patarėjas A. Lakštauškas, kuris prisijungė prie pedagogų komandos ir kartu pasitikrino savo žinias. Po protmūšio paaiškėjo, kad apie Kalėdas daugiausiai žino 10 - tokai, tačiau labai mažai nuo jų atsiliko mokytojų ir 8 - tokų komandos. Kalėdos – tai metas kada norisi dar daugiau dalintis geromis emocijomis, šiluma su savo artimaisiais, draugais. Esame labai laimingi, kad į mūsų jaukią šventę susirinko tiek daug tėvelių, svečių. Šventėje skambėjo nuostabi kalėdinė muzika, kurią mums dovanojo mokytoja Daiva Vitienė su mažųjų „Dainorėlių“ būreliu ir mišriu 8-10 klasių mokinių choru Dėkojame mokytojai Daivai už jaukius pasirodymus. Po jaukaus koncerto pagaliau atėjo laikas pasirodyti ir 5-10 klasių mokiniams, kurie nuo lapkričio mėnesio atsakingai ruošė savo kalėdinius pasirodymus. O pasirodymai buvo labai jautrūs, nuotaikingi ir sukėlė vien geriausias emocijas. Kiekvieną pasirodymą vertinimo komisija vertino labai aukštais balais. O dėl nugalėtojų titulo teko pakovoti septintokams ir dešimtokams, kurie surinko tiek pat taškų. Buvo labai sunku išrinkti tuos vienintelius, todėl dar kartą laimėjo draugystė ir nugalėtojais tapo abiejų klasių mokiniai. Nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie buvote šią nuostabią dieną bendrystėje su mumis. Ačiū už šilčiausias emocijas ir šypsenas, kurios mus lydėjo visus metus.
    Linkime visiems jaukių ir ramių švenčių artimųjų rate!
Mokinių savivaldos pirmininkė Vesta Malinauskaitė
 
 
 
 
 
 

    Mieli tėveliai, dėkojame jums už nuoširdų bendravimą ir bendradarbiavimą, už darželio bendruomenei parodytą dėmesį. Tegul šios Kalėdos maloniai nustebina ir viskas viskas tampa įmanoma. Tikėkime stebuklais – ir jie įvyks! Būkite sveiki, būkite laimingi!. Gerų Kalėdų!
    Kalėdinio renginio fotoakimirkos......

 

 

 

 

 
    2023 m. Gruodžio 18 dieną Žaslių pagrindinės mokyklos antros klasės mokiniai kartu su mokytoju Stanislav Chveduk ir mokytojo padėjėja Rima Kareckiene lankėsi Žaslių tradicinių amatų centre. Ten vaikai susipažino su tradiciniu, vietiniu, Kaišiadorių krašto kūčiukų gaminimo būdu. Mažieji išmoko žaidimų, kuriuos nuo seno lietuviai žaidžia sėdėdami prie Kūčių stalo, aptarė dvylikos patiekalų reikšmę, susipažino su senovine krosnimi, ją apžiūrėjo, sužinojo, kaip ji veikia, kokia temperatūra tinka kūčiukams iškepti.
    Vaikai patys minkė tešlą, pjaustė į mažus gabalėlius, ruošė kepimui, pasidžiaugė rezultatu – pagamintais kūčiukais, o galiausiai žaidė žaidimą, kurio metu juos reikėjo ir suskaičiuoti: sužinojo, ką reiškia porinių ir neporinių kūčiukų burtas – laimingi arba ne visai laimingi ateinantys metai.
    Labai praturtėję, kupini įspūdžių, išmokę pamoką apie vietos istoriją, Šv. Kalėdų išvakarių papročius, grįžo į mokyklą, o pačių pagamintais kepiniai vaišino ir namiškius.
    Dėkojame šauniajam Žaslių tradicinių amatų centrui už šiltą priėmimą, Nijolei Adukonienei – už įdomią ir nuotaikingą kūčiukų gaminimo edukaciją.
 
Mokytojas Stanislav Chveduk
 
 
 
 
 

    Visą gruodžio mėnesį besitęsiantis Adventas – laukimo metas, kai laukiame pačios gražiausios šventės – šv. Kalėdų. Adventas apipintas įvairiausiais mitais, jam priskiriama nemažai tradicijų, kurios yra įstabiai gražios. Labai svarbu, kad metų šventės laukimo prasmę suprastų vaikai.
    Taigi, gruodžio 15 d., penktadienį, Žaslių ikimokyklinukai atvyko į Žaslių pagrindinės mokyklos biblioteką, kurioje įvyko edukacinis advento rytmetys. Renginį vedė muzikos mokytoja Daiva Vitienė ir bibliotekininkė Dalia Ramonienė. Vaikų dėmesį patraukė edukacijai papuošta bibliotekos aplinka. Mokytoja Daiva vaikams papasako apie prosenelių veiklą advento metu, apie adventinius papročius, tradicijas. Vaikai noriai atsakinėjo į mokytojos pateiktus klausimus apie artėjančias šventes.
Ypač linksmai vaikai pasitiko „kalbančius gyvulėlius“, kuriais pavirto renginio vedėjos. Kartu visi dainavo adventines dainas, patys pritarė įvairiais muzikos instrumentais. Pasilinksminę vaikai noriai ėmėsi meninės veiklos – siūlais puošė medinius šauktelius bei kūrė kalėdinius angelus. Po kūrybinės veiklos mažieji susibūrė prie vaišių stalo, kurį patys ir pasidengė. Vaikams labai patiko Kūčių vakaro burtai bei adventinis žaidimas.
    Renginio pabaigoje direktorė Asta Malakauskienė vaikams įteikė dovanų.
    Gražiausi padėkos žodžiai muzikos mokytojai Daivai Vitienei, bibliotekininkei Daliai Ramonienei ir direktorei Astai Malakauskienei.
 
 
 
 
 
 
 
 
    Žiema – tai labai gražus ir smagus laikas. Gruodžio 12-ąją Žaslių pagrindinės mokyklos 5 ir 10 klasės mokiniai išskubėjo lauką pasidžiaugti žiemos malonumais. Mokiniai dailės pamokų metu, prisiminę teorinę dalį apie architektūrą ir susiskirstę grupėmis, statė sniego bokštus, įsitraukė į paskirtas užduotis: kas pastatys aukščiausią bokštą?
    Džiaugsmo ir emocijų tikrai netrūko... Juk pačios įdomiausios ir įsimintiniausios pamokos lauke.
 
Dailės mokytoja Dovilė Butėnienė
 
 
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 55 svečiai ir narių nėra