Kovo 8 d. Žaslių pagrindinės mokyklos moksleiviai dalyvavo Kaišiadorių rajono mokyklų 1-8 klasių mokinių šachmatų turnyre, kuris buvo skirtas Kovo 11 – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Turnyras vyko Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijoje.
    Turnyre dalyvavo 2 klasės mokinė Morta Neniškytė, 4 klasės mokinys Herkus Poškus, 6 klasės mokinys Osvaldas Barsteika ir 8 klasės mokiniai Džiugas Cibulskas ir Dovydas Palaitis.
    Po ilgos ir įnirtingos kovos Žaslių pagrindinės mokyklos komanda iškovojo II-ąją vietą. 1-2 klasių mokinių grupėje III-ąją vietą laimėjo Morta Neniškytė. 3-4 klasių mokinių grupėje III-ąją vietą laimėjo Herkus Poškus.
    Sveikiname nugalėtojus ir linkime ateityje siekti dar geresnių rezultatų. „Šachmatai atveria ir praturtina protą.“ (Saudinas Robovičius)
Dalia Ramonienė
 
 
 
 
    Kovo 8-ąją Žaslių pagrindinėje mokykloje viešėjo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus skyriaus vadovė Rasa Kulevičienė, kuri 9-10 klasių mokiniams pristatė Jaunimo programą ir kvietė joje aktyviai dalyvauti.
    Jaunimo programoje siekiama sudaryti palankias sąlygas jauno žmogaus tobulėjimui, įsitraukimui į visuomeninę ir savanorišką veiklą, ugdant pilietiškumo bei humaniškumo kompetencijas. Šios programos pagrindinė misija yra neformaliojo ugdymo veiklų, paskaitų ar interaktyvių užsiėmimų pagalba padėti mokyklinio amžiaus vaikams bei jaunuoliams įgyti fundamentalius gyvenimo įgūdžius, gebėti suteikti pirmąją pagalbą, įgyti kuo daugiau žinių apie tai, kaip reikėtų reaguoti šalyje esant ekstremaliai situacijai ir kaip tinkamai tam pasiruošti.
    Dėkojame Rasai Kulevičienei už įdomų ir naudingą pristatymą, įkvepiančią patirtį, kuria dalinasi su mūsų mokyklos bendruomene, na, o mes tikimės bendradarbiavimo ir įsitraukimo į savanorystę.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ieva Mecelienė
 
 
 
 
 
    Šioje, ypatingą dvasią turinčioje, mugėje mokiniai turėjo galimybę išsidėlioti savo kruopščiai pagamintus darbelius, su didele meile paruoštus saldumynus ir bent trumpam tapti tikrais prekybininkais. Jauniesiems pardavėjams tikrai pavyko užsidirbti ne vieną eurą. Ačiū tėveliams, kurie prisidėjo prie šios gražios šventės sukūrimo. Buvo gera matyti plačias vaikų šypsenas bei pirkėjus besidžiaugiančius galimybe apsilankyti Kaziuko mugėje. O svečių su plačiomis šypsenomis mugėje tikrai netrūko!
Džiaugiamės, kad iš mugės visi išsinešė ne tik gardžių lauktuvių, įvairių dirbinių, bet šiltą, saulėtą nuotaiką.

Socialinė pedagogė Edita Malakauskienė ir Mokinių taryba
 
 
 

 

Pasakyta – padaryta. Sėsk ir gurgu gurgu. Išvažiavom iš pat ryto Į Kaziuko turgų!..........

Mokytoja, dirbanti pagal ikimokyklinio ir
priešmokyklinio ugdymo programas Aušra Aleksiūnienė

 

 

    Žengėme linksmą, informatyvų ir turiningą žingsnį į bendradarbiavimą su Lietuvos audiosensorine biblioteka ELVIS (Elektroninių Leidinių Valdymo Informacinė Sistema). Vyriausioji bibliotekininkė Skaidra Grabauskienė papasakojo apie šios bibliotekos teikiamas paslaugas, skaitymą naudojantis skaitmeninėmis technologijomis, supažindino su atsivėrusiomis galimybėmis skaityti visiems, net jeigu dėl vienokių ar kitokių priežasčių skaitymas nėra mėgstamiausia veikla.

    Keliauti paslaptingais pasakų keliais specialistė pasiūlė žaidimu. 2, 4, 5 klasių mokiniai dalyvavo edukacijoje „Kas slepiasi knygų lentynose“. Mokiniai klausėsi apibūdinimų, užuominų apie įvairių lietuviškų ir užsienio šalių autorių pasakų personažus, juos atpažino, įvardino, dalinosi įspūdžiais apie juos.

    Smagiai ir šiltai prabėgo diena pasakų personažų apsuptyje. Bendravimą su biblioteka ELVIS tęsime dar ne kartą dalyvaudami švietėjiškose veiklose mokytojams ir mokinių tėvams bei žaismingose edukacijose mokiniams.

Informaciją pateikė specialioji pedagogė Vaida Stravinskienė

 

 

 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 19 svečių ir narių nėra