1988 m. Pasaulio sveikatos organizacija gruodžio 1-ąją dieną paskelbė Pasauline kovos su AIDS diena. Šiandien, minint šią dieną, 9 ir 10 klasių mokiniai dalyvavo viktorinoje, kurioje išgirdo naudingos informacijos apie AIDS pavojų, sveikai konkuruodami varžėsi tarpusavyje atsakinėdami į klausimus apie tai, ką išgirdo. Džiaugiamės, kad mokiniai viktorinoje sužinojo kažką naujo, patobulino savo bendradarbiavimo įgūdžius ir užsiėmimą paliko su saldžiom dovanom ir šypsenom veide.
 
VSS Ieva Kalvinskaitė ir socialinė pedagogė Edita Malakauskienė
 
 
    Lapkričio 29 d. Žaslių pagrindinėje mokykloje, sporto salėje vyko mergaičių ir berniukų (2012 m. gimimo ir jaunesn.) kvadrato rajoninės varžybos, kuriose rungtyniavo 5-ios mūsų rajono mokyklų komandos. Sužaidus varžybas grupėje komandų vietos pasiskirstė taip:
1 vieta – Žiežmarių Gimnazija (mokytojas Rimantas Levulis)
2 vieta – Rumšiškių Antano Baranausko gimnazija (mokytojas Egidijus Žagaras)
3 vieta – Žaslių pagrindinė mokykla (mokytoja Laimutė Dekienė)
4 vieta – Kruonio pagrindinė mokykla (mokytojas Rimgaudas Kilna)
5 vieta – Gudienos mokykla-darželis „Rugelis“ (mokytoja Vilija Demjanovienė)
    Džiaugiamės puikiu rezultatu – garbingąja trečiąja vieta! Dėkojame mokytojai Laimutei Dekienei už puikų mokinių paruošimą varžyboms, bei mokiniams, atkakliai siekusiems šauniausių rezultatų.
    Dėkojame ir atvykusiems svečiams!
 
 
 

    Žaliasis raštingumas – tai didžiausios licencijuotos pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos „Žaliasis taškas“ bei aplinkosauginės iniciatyvos „Kita forma“ organizuojamų NEMOKAMŲ praktinių bei teorinių edukacijų ciklas, kurio tikslas – supažindinti visuomenę su teisingu praktiniu aplinkosaugos principų taikymu kasdienybėje, paneigiant egzistuojančius mitus ir parodant, jog būti gamtai draugišku žmogumi – nesudėtinga ir prasminga.

    Gruodis – susikaupimo, laukimo ir susilaikymo nuo perteklinio vartojimo ir pirkimo mėnuo, todėl „Žaliojo raštingumo“ edukacijų metu apsvartysime vartotojiškos kultūros įtaką ir žalą gamtai, bei vartojimo mažinimo būdus. Aptarsime žiedinės ekonomikos principus, kurie gali prisidėti prie gamtinių išteklių saugojimo, nesumažindami visuomenės poreikių tenkinimo ir praktiniais užsiėmimais įsitikinsime, jog laukti Šv. Kalėdų tvariai – ne tik nesunku, bet ir malonu bei labai naudinga!

Registracija edukacijoms būtina, edukacijų tvarkaraštį rasite žemiau.

GRUODIS

1 d.

SVEČIAS - džinso perdirbimo dirvtuvės „Denim diaries“supažindinančios su žiediškumo panaudojimu kūrybiniame procese.
10:00 – 10:45, nuotoliniu būdu. Kūrybinės dirbtuvės ikimokyklinio amžiaus vaikams bei 1-4 kl. mokiniams. 
14:00 – 15:00, nuotoliniu būdu. Kūrybinės dirbtuvės vyresniųjų klasių mokiniams bei ekologija besidomintiems suaugusiesiems. 
18:00 – 19:00, nuotoliniu būdu. Kūrybinės dirbtuvės šeimoms.
Registracija: https://forms.gle/Ss6P8wooHN1JWsAZ6

8 d.

GAMTAI DRAUGIŠKA KALĖDINĖ DOVANA iš antrinių žaliavų. 
10:00 – 10:45, nuotoliniu būdu. Kūrybinės dirbtuvės ikimokyklinio amžiaus vaikams bei 1-4 kl. mokiniams. 
14:00 – 15:00, nuotoliniu būdu. Kūrybinės dirbtuvės vyresniųjų klasių mokiniams bei ekologija besidomintiems suaugusiesiems. 
18:00 – 19:00, nuotoliniu būdu.Kūrybinės dirbtuvės šeimoms.
Registracija: https://forms.gle/t8fyEUAdtepuzzkE9

15 d.

SVEČIAS - džinso perdirbimo dirbtuvės Denim diaries“, supažindinančios su žiediškumo panaudojimu kūrybiniame procese.
18:00 – 19:00, nuotoliniu būdu. Kūrybinės dirbtuvės šeimoms. Kalėdinis/advento vainikas.
Registracija: https://forms.gle/RZMJ4JJrH27b7KRN6

 

 

Daugiau informacijos ir registracija: Facebook Žaliasis taškas, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. nr. +370 633 77609

 

 

 

    Mokinių tarybos narė Rugilė Avižonytė yra programos „Laikas jausti“ ambasadorė mokykloje. Šio mėnesio programos tema – „Įvairovė ir lygybė“. Siekdama įgyvendinti programos tikslą – ugdyti tolerancijos, empatijos įgūdžius mokyklos bendruomenėje, Rugilė šią savaitę apsilankė penktokų ir septintokų klasės valandėlėse, kuriose kartu su mokiniais diskutavo apie įvairovę mūsų mokykloje, apie tai kaip įvairovė pasireiškia, kaip tinkamai reaguoti, kad visi, nepaisant savo išvaizdos, pažiūrų, tikėjimo, būtų suprasti ir lygūs.
    Mokiniai aktyviai reiškė savo gražias mintis šia jautria, bet aktualia tema. O jaunosios lektorės palinkėjimas diskusijos pabaigoje, leido dar kartą suprasti, kad mes auginame nuoširdžius, empatiškus Žmones! 
    „Niekada nesigėdykite savo skirtumų, verčiau didžiuokitės jais, nes būtent jie padaro jus unikaliais“  Rugilė Avižonytė.
    Didžiuojamės turėdami mokinius su didelėm širdim!
Socialinė pedagogė Edita Malakauskienė
 
 
    Lapkričio 18 diena – svečių diena. Šiandien mokykloje vėl lankėsi policijos pareigūnė Neringa Perlytė-Alionienė. Šį kartą pareigūnė bendravo su 5 ir 6 klasių mokiniais. Jie kalbėjosi apie patyčias ir netinkamą elgesį. 8 klasės mokiniai dalyvavo prevencinėje paskaitoje „SOS – prekyba žmonėmis“, kuri buvo vykdoma įgyvendinant Savivaldybės kovos su prekyba žmonėmis (KOPŽ) koordinavimo darbo grupės veiklos planą. Mokiniams paskaitą vedė lektoriai iš Lietuvos policijos mokyklos Policijos veiklos skyriaus. Lektoriai papasakojo mokiniams apie prekybą žmonėmis, jos formas, tokias kaip vergystė, vogimas, prostitucija ir kt. Mokiniai stebėjo situacijas ir kartu su lektore jas analizavo. Mokiniai susidomėję klausėsi pasakojamų tikrų istorijų (neatskleidžiant asmenų), kas padėjo geriau suvokti apie šios problemos mastą. Lektoriai pateikė informacijos kaip apsisaugoti, kad netaptume prekybos žmonėmis aukos, kur galime kreiptis ištikus tokiai bėdai. Džiaugiamės labai įdomiomis ir naudingomis paskaitomis. Ačiū svečiams už pagalba ugdant mūsų jaunąją kartą.
    Gražaus savaitgalio. Būkite saugūs. 
Socialinė pedagogė Edita Malakauskienė
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 28 svečiai ir narių nėra