Lapkričio 16 dieną Žaslių pagrindinės mokyklos antrokai su mokytoju Stanislav Chveduk ir mokytojo padejėja Rima Kareckiene ugdėsi netradicinėje aplinkoje – Žaslių bibliotekoje.
    Bibliotekininkė Onutė Karvelienė skaitė vaikams ištrauką iš Astridos Lindgren knygos „Naujos Emilio išdaigos“. Juk Emilis iš Lionebergos linksmina savo gerbėjus įvairiausiose šalyse. Astridos sukurtas Emilio pasaulis yra tapęs Šiaurės šalių kultūros paveldo dalimi. Vaikai Emilyje bei kituose Kathulte gyvenančiuose personažuose lengvai atpažįsta save. Tai įrodė ir antrokai. Jie vienu balsu pripažino, kad esą panašūs į šį personažą.
    Aiškinomės, kokios gi yra šiaurės šalys, kur jos. Prisiminta, kur gyvena pats Kalėdų senelis – Šiaurėje, Laplandijoje. Dalyvavome trumpoje viktorinoje, atsakinėjome į klausimus. Buvo skaitoma ir kita ištrauka iš A. Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“. Mokiniai piešė piešinius apie šiaurę, artėjančias šventes. Laikas bibliotekoje prabėgo labai greitai.
    Tariame ačiū mus priėmusiai bibliotekininkei Onutei Karvelienei.
    Labai turininga pamoka!
Mokytojas Stanislav Chveduk
 
 
 
 
 
 
    „Delfinukų“ ir „Kiškučių“ grupės ugdytiniai lapkričio 13-24 d. dalyvauja ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikų ir pradinių klasių mokinių respublikiniame projekte „Knyga moko priimti“. Projekto tikslas – skaitant knygas ir atliekant kūrybines veiklas ugdyti vaikų pakantumą kitiems ir supratimą, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų. Projekto metu vaikai lankėsi bibliotekose, klausėsi skaitomų kūrinių, žiūrėjo įvairių animacinių filmų tolerancijos tema, grupėse lipdė, piešė, kūrė girdėto kūrybinio teksto personažus/vaizdus, pristatė draugams ir šeimos nariams.
    Lapkričio 16 d., ketvirtadienį, minint Tolerancijos dieną, įvyko pirmoji edukacinė veikla „Knyga moko priimti“ Žaslių pagrindinės mokyklos bibliotekoje. Mažieji atidžiai klausėsi bibliotekininkės Dalios Ramonienės skaitomos Tomasz Małkowskio knygos „Kamilis, kuris mato rankomis“, peržiūrėjo ir aptarė senosios animacijos filmuką „Bjaurusis ančiukas“. Visi dalyviai iš spalvoto popieriaus sukūrė „Tolerancijos žibintus“. Nors visi žibintai skirtingų spalvų, bet jie spinduliuoja meilę, ramybę, šilumą, jaukumą ir šviesą.
    Dėkojame Žaslių pagrindinės mokyklos bibliotekininkei Daliai Ramonienei už įdomią kūrybinę veiklą bei saldžias vaišes iš Tolerancijos kavinės.
 
 
 
 
 


    Lapkričio 16d, ketvirtadienį,10.15val. ikimokyklinio ugdymo skyriaus 4-6 metų amžiaus vaikai dalyvavo virtualioje knygelės kūrimo edukacijoje (programa "Žaidimai moko").   

    Buvo gera matyti vaikus taip ir rimtai nusiteikusius, taip ir spurdančius, judančius ir kuriančius, tarsi, kokiame skruzdėlyne:).....

 

 

 

 

 
    Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama Pyragų diena. Tą dieną visi kviečiami kepti pyragus ir juos parduoti, o surinktas lėšas paaukoti. Pyragų dienos tikslas – dalintis ir padėti kitiems. Tolerantiška, argi ne? O lapkričio 16-tąją minima Tarptautinė tolerancijos diena. Šią dieną skatinama atkreipti dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių, sergančiųjų toleranciją. 2023 metų Tolerancijos dienos idėja - Tolerancijos žibintas, kurio šviesa nušviečia kelią kiekvienam žmogui. Šių dviejų labai ypatingų dienų proga lapkričio 16 –ąją mokykloje atidarėme „Tolerancijos kavinę“. Tą dieną visas pirmas aukštas, kvepėjo mokinių ir jų tėvelių, mokyklos darbuotojų kepiniais. Šiais metais pyragų buvo ypatingai daug, o jų sugužėjo pirkti ne tik mokyklos bendruomenės nariai, tėveliai, bet ir svečiai iš kitų įstaigų. Kavinėje svečiai galėjo ne tik įsigyti norimą skanėstą, bet ir jaukiai pasikalbėti prie kavos, arbatos ar sulčių puodelio. Mūsų jaukioje kavinukėje galėjai palepinti ne tik gomurį, bet ir akis. Koks nuostabus kavinukės interjeras. Akį patraukė ir žibintų paroda. Šią jaukią bei visus suartinančią šventę, kuri jau anksčiau buvo tapusi tradicija, šiais metais ir vėl pratęsė mokytoja Birutė Mučinskienė su savo auklėtiniais, penktokais.
    Esame labai laimingi, kad ši puiki iniciatyva puikiai pavyko. Pardavus visus pyragus surinkome net 410 eurų. Juos paaukojome paramos ir labdaros fondui „Mamų unija“. Fondas padeda vėžiu sergantiems vaikučiams. 2008 m. fondą įsteigė fotomenininkė Eglė Mėlinauskienė. Eglė irgi perėjo šios ligos kelią, todėl puikiai žino, jog vaikui toks išbandymas yra gerokai per sunkus. Tikimės, kad mūsų auka ir geri norai bent šiek tiek padės sunkius momentus išgyvenantiems mūsų bendraamžiams.
    Tariame nuoširdų ačiū visiems, kurie prisidėjo prie šios nuostabios šventės kūrimo. Bet išskirtinį AČIŪ norime pasakyti visiems tėveliams, be kurių pagalbos ši šventė nebūtų įvykusi. Jūs esate nuostabūs!
Mokinių savivaldos pirmininkė Vesta ir socialinė pedagogė Edita
 
 

 

 

 

 
    Žaslių pagrindinė mokykla turi gražią tradiciją – kasmet drauge su mokiniais tvarko Lietuvos savanorių, kurie žuvo ties Žasliais ir yra palaidoti Prapuolių kapinėse, kapus. Šįkart į pilietinę akciją įsitraukė 10 klasės mokiniai, kurie vedini pagarbos žuvusiems, ne tik motyvuotai tvarkė kapus, bet dar atsinešė ir žvakių.
    Mokiniai labai nuoširdžiai, niekieno neskatinami, tvarkėsi, ravėjo žoles, o vėliau ir žvakes uždegė. Taip pagerbė žuvusiųjų atminimą, suvokdami, kad šie didvyriai paaukojo savo gyvenimą, kad mes gyventume laisvoje šalyje.

Istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytoja L. Pluščauskienė
 
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje vienas svečias ir narių nėra