Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos antrokai labai mėgsta netradicines pamokas, tad ir spalio 18 d. jie lankėsi Liaudies buities muziejuje ir dalyvavo edukacijoje "O kai pas promočiutę buvau". Čia mokiniai išsiaiškino, kad Aukštaitijoje visi gyvena gryčiose, aižė pupas, mušė sviestą, nešė vandenį su naščiais, verpė pakulas, lygino rankšluostį su rumbe, minė mįsles apie šiuos senovinius įrankius. Atlikus visus darbus, gryčios šeimininkė pavaišino duona su sviestu ir medumi, riestainiais, obuoliais. Mokiniai padainavo dainelę apie kiškius, žaidė žaidimus „Žiužis“, „Petriuk, kur Onytė?“.
    Papietavę mokiniai vaikščiojo po muziejaus teritoriją ir susipažino su švedų kuriamo filmo „Ronja-plėšiko duktė“ aktoriais, apžiūrėjo jų kostiumus, pro plyšelį matė filmavimo aikštelę.
    Gražus rudeniškas oras leido pasivaikščioti ir po suvalkiečio sodybą – mokiniai sėmė vandenį su svirtiniu šuliniu, išsiaiškino kodėl šuns būda turi dureles, apžiūrėjo kelminius avilius, sužinojo kaip buvo rengiama muziejaus ekspozicija.
Mokytoja Odilija Juzukonienė
 
 
    Ką saugo parke? Kokio dydžio lašiša rekordininkė? Kur dingo miegapelė? Kiek šikšninių nykštukų telpa viename inkile? Ar turi dančiasnapis dantis? Kokio ilgio bebro dantys? Kas supylė pilkapius? Ar gali pelėda prajuokinti? Į šiuos ir daugybę kitų klausimų atsakymus išgirdo, pamatė, atrado Žaslių trečios ir ketvirtos klasės mokinukai Neries regioniniame parke keliaudami su gidu Sauliumi Pupininku ir mokytojomis Rita Aleksėjūniene ir Laimute Dekiene.
    Atradimų kupiną dieną vainikavo viešnagė gražiausiame etnografiniame Grabijolų kaime, kur vaikai maloniai pabendravo su 82 metų vietos gyventoja ponia Genovaite, sužinojo daug istorijų iš 25 sodybų kaimo gyvenimo ir ruošdamiesi būsimai dailės pamokai „Senieji namai“ fiksavo nuostabaus grožio medinės architektūros detales.
    Auksinio rudens spalvos, Neries vingių grožis, aktyvi veikla dovanojo nepakartojamus įspūdžius. Smagu eilinį sykį išgirsti: „Pati geriausia diena!“.
Laimutė Dekienė
 
 

    Spalio 15 - oji yra pasaulinė rankų plovimo diena. Pažymint šią dieną, siekiama atkreipti dėmesį į rankų higienos būklę bei didinti supratimą apie rankų higieną, kaip paprastą, veiksmingą ir prieinamą būdą užkirsti kelią infekcinėms ligoms.
    Mokinių taryba kartu su Edita ir Ieva visus sukvietė paminėti šią dieną. Pertraukų metu ne tik kūrėme savo spalvotuosius mikrobus, bet ir UV lempos pagalba tikrinome savo rankų ir aplinkos paviršių švarą. Mokiniai galėjo įsitikinti, kad gerai rankų higienai nepakanka tik vandens, būtinas yra ir muilo naudojimas. O rankų plovimas turi trukti bent 20 sekundžių.

Būkime sveiki!

 

 

 

    Spalio 6 dieną Žaslių pagrindinės mokyklos pirmos ir antros klasės mokiniai kartu su mokytoju Stanislav Chveduk ir mokytojo padėjėja Rima Kareckiene vyko į rudenišką Neries regioninį parką – pamatyti, tyrinėti ir atrasti, daugiau sužinoti apie Neries upę, augaliją ir gyvūniją.
    Patirtinė diena prasidėjo Neries regioninio parko lankytojų centre, Dūkštose. Mus šiltai pasitiko Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos Neries regioninio parko grupės Gamtos mokyklos specialistas Saulius Pupininkas.
    Čia mokiniai sužinojo, kokį plotą užima parkas, kad netoliese yra didžiausia upės kilpa. Pagal rodomus žinduolių kaulus, ragus, žandikaulių griaučius mokiniai spėliojo, kokie gyvūnai gyvena parko teritorijoje. Juos nesunkiai pavyko atpažinti. Ypatingą dėmesį patraukė čia gyvenantis mėlynasis drugelis. Mokiniai apie jį pasižiūrėjo sukurtą filmą.
    Po tokios trumpos pamokėlės vaikai patraukė į gamtą, vaikščiojo Neries krantu, savo akimis pamatė upę, jos vingius, turėjo galimybę miško tankmėje pamatyti pilkapius ir apie juos pasidomėti. Gidas parodė rastas senovinių puodynių šukes, žalvarinius papuošalus, kuriais puošėsi senovės lietuviai.
    Vėliau vaikai apžiūrėjo ir patyrinėjo šikšnosparniams sukaltą žiemojimo inkilą, miegapelių inkilus. Parko teritorijoje gyvena bebrai, barsukai – geriausi rausėjai ir kasėjai. Kiekvienas gavo po pelėdos plunksną, nustatė, kad švelni ir lengva, aptaki ir graži - būtent tokia yra reikalinga paukščiui skristi. Teko ir pelėdos balsą išgirsti. Sužinota, kad čia gyvena mažoji žvirblinė pelėda.
    Daug išmokę ir patyrę, kūrybiškai praleidę dieną gamtoje, prie gražiosios Neries upės, mokiniai grįžo atgal į mokyklą. Diena tikrai buvo įdomi ir turininga.

1 klasės mokytojas Stanislav Chveduk

 
 
    Spalio 5–ąja Žaslių pagrindinė mokykla prisipildė šilumos bei padėkos Mokytojui. Visa mokykla tądien buvo sklidina šventiškos nuotaikos, mokinių staigmenų ir šypsenų. Kiekvienam mokytojui buvo įteikti mokinių piešti portretai, kurie sulaukė daug nuostabos ir džiugesio.
    Mokinių lūpomis ir širdimis buvo ištartas nuoširdus AČIŪ mokytojams – už kantrybę, meilę, žinias, už tai, kad save išdalina kitiems, neprašydami nieko atgal.
    Šventės metu taip pat sulaukėme svečio – Kaišiadorių r. Tarybos nario A. Radvilos, kuris nuoširdžiai pasveikino Žaslių mokyklos mokytojus su gražia švente.
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 55 svečiai ir narių nėra