Birželio 9-ąją tėveliai, svečiai, mokiniai kartu su mokytoju Stanislav Chveduk, rinkosi į iškilmingą šventę mokyklos aktų salėje. Ypatinga diena Žaslių pagrindinės mokyklos ketvirtokų gyvenime. Skambėjo ketvirtokų atliekamos dainos ir deklamuojamos eilės. Mokyklos direktorė Asta Malakauskienė įteikė padėkos raštus bei pradinių klasių baigimo pažymėjimus.
    Pakilios nuotaikos, džiugiai nusiteikę, mokiniai pradeda vasaros atostogas. Linkime, kad jos būtų linksmos, pilnos nuotykių ir saugios!
Mokytojas Stanislav Chveduk
 
 
 
 
    Birželio 3 dieną į melodingą popietę, kuri vyko Žaslių pagrindinėje mokykloje, mus pakvietė būrelio „Dainorėliai“ mažieji 1–2 kl. muzikantai kartu mokytoja Daiva Vitiene. Į baigiamąjį šių mokslo metų koncertą susirinko ir klasės draugai, mokytojai, tėvai, globėjai, artimieji.
    Iš viso skambėjo 11 kūrinių – tai I. Šeidukytės, E. Tolvaišienės, G. Pamparienės, D. Vitienės lietuvių liaudies dainos bei kt. autorių kūriniai. Mokiniai grojo marakasais, tamburinais, rankiniais būgnais, djembėmis, bongais, trikampiais ir kt. instrumentais.
    Dėkojame šią šventinę popietę – koncertą – vedusioms mokinėms: V. Malinauskaitei ir V. Gecevičiūtei bei koncerto pagalbininkams: K. Petkevičiūtei, G. Morkūnaitei, S. Tyščuk, N, Bebrauskui. Koncertas tiek vaikams, tiek svečiams padovanojo daug gražių, džiugių akimirkų, už kurias dėkojame mokytojai D. Vitienei ir mažiesiems muzikantams. Linkime visiems nuotaikingos, kupinos įspūdžių vasaros.
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ieva Mecelienė
 
 
 
    Erasmus projekto „EQUALLY UNIQUE, EQUALLY DIFFERENT!” virtualios veiklos Lietuvoje, Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinėje mokykloje.
    Trečioji diena. Liūdna diena, nes tai paskutinė šio projekto veiklų diena.
   Mus pasveikino Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotoja Ieva Mecelienė ir Kaišiadorių savivaldybės mero patarėjas Tautvydas Krilavičius. Jie mums palinkėjo augti, tobulėti, domėtis viskuo, susirasti daug naujų draugų.
    Šios dienos veiklos prasidėjo nuo „Draugystės apyrankių" iš siūlų pynimo. Siūlų spalvos buvo parinktos pagal šalių dalyvių vėliavų spalvas. Sekėsi vaikams įvairiai, bet procesas patiko. Pasigrožėję apyrankėmis, „keliavome“ po Vilnių – išmokome neoklasicizmą atskirti nuo baroko, gotikos, grožėjomės senamiesčiu, atlikome linksmas užduotis. Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos mokinė Vesta Malinauskaitė pristatė Žaslių miestelį ir jo apylinkes. Tada įvyko Quizziz viktorina, kurioje šauniausiai sekėsi Ispanijos mokiniams. Paskutinė veikla – mandalų kūrimas. Čia pasireiškė vaikų fantazija: akmenukai, smėlis, žolynai, sėklos,..... Visiems patiko mandalų kūrimas. Veiklų pabaigoje- dienos refleksija. Visų šalių vaikams labai patiko veiklos, jie norėtų apsilankyti Lietuvoje ir Žasliuose, susitikti naujus draugus.
    Ačiū mūsų komandai – Ievai Mecelienei, Dovilei Butėnienei, Editai Malakauskienei, Jurijui Černiavskiui, Daivai Vitienei už veiklų vykdymą. Ačiū mokyklos administracijai ir mokytojams, mokyklos darbuotojams už pagalbą.
    Smagu, kad turime tokių šaunių mokinių – Džiugą Cibulską, Vestą Malinauskaitę, Viktoriją Gecevičiūtę, Justą Jasinską, Rugilę Avižonytę, Juliją Kuricaitę, Ąžuolą Karecką, Dovydą Palaitį, kurie šauniai dirbo.
 
Projekto koordinatorė Odilija Juzukonienė
 
 
 
 
    Vaikai linksmai čiauškėdami brenda per pievą. Iš pirmo žvilgsnio natūrali pieva atrodo tarsi chaosas. Tačiau aišku, kad ten sava tvarka. Galima netgi sakyti, kad gamta turi savo kabinetėlius, juos prižiūri. Pieva – tai ekosistema, žemės plotas, savaime apaugęs daugiametėmis žolėmis. Gegužės 30 dieną Žaslių pagrindinės mokyklos PUG ir 1–4 klasių mokiniams vyko patyriminio ugdymo diena „Pievų karalijoje“. Dabar prasideda žolynų derėjimo metas, viskas pradeda vešėti, žydėti ir kvepėti.
    Šnekėjome, ieškojome ir gaudėme mažuosius pievų gyventojus – boružes, skruzdėles, vorus, grambuolius, straubliukus, sprakšius, žygius. Mokėmės išvardinti bitės kūno dalis. Iškasėme, apžiūrėjome kiaulpienės, rugio, gysločio, notrelės šaknis, stiebus, lapus, žiedus ir ieškojom panašumų ir skirtumų. Užduočių lapuose įvardijome augalų dalis. Augalai – tai maistas ir vaistas. Kol medicina dar nebuvo tiek pažengusi, kad galėtų mums pasiūlyti daugiau nei kelias dešimtis skirtingų pavadinimų vaistų nuo kiekvienos ligos, geriausia gydomąja priemone tapdavo žolelių arbatos, kompresai ar užpiltinės. Be to, žalumynai puikiai pagardindavo ir protėvių ruoštus patiekalus, buvo naudojami ir arbatai. Vaikai rinko žolynus, mokėsi jų pavadinimus, aiškinosi ar tai vaistažolė.
    Kiek buvo džiaugsmo ir nuostabos, kai mažieji atrado spalvas be dažų ir piešė gamtos kūriniais! Pievoje, ant tako, vaikai rado daugybę sraigių. Ją žinojo visi, drąsiai ėmė į rankas, apžiūrinėjo, dalinosi turimomis žiniomis.
  Keliaudami aplink Žaslių ežerą vaikai sėkmingai atliko edukacines, kūrybines užduotis. Buvo ugdomos gamtamokslinės, dalykinės, socialinės, pažintinės kompetencijos. Visi mokiniai laikėsi saugaus elgesio taisyklių žygio metu. Pabandykite pažvelgti ir Jūs į tą nuostabų mikropasaulį !
 
Priešmokyklinio ugdymo mokytoja A. Mikulienė
 
 
 
 
    Erasmus projekto „EQUALLY UNIQUE, EQUALLY DIFFERENT!” virtualios veiklos Lietuvoje, Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinėje mokykloje.
    Antroji diena prasidėjo muzikinių instrumentų gamyba- iš antrinių žaliavų mokiniai gamino įvairius mušamuosius instrumentus, kuriuos vėliau panaudojo koncerte. Po koncerto mokiniai užsienio šalių svečius virtualiai "pavedžiojo" po mokyklą ir pristatė visų mėgstamą kvadrato žaidimą. Šios dienos veikla baigėsi refleksija- visų šalių mokiniams labiausiai patiko koncertuoti ir ,žinoma, susirasti naujų draugų.
 
Projekto koordinatorė Odilija Juzukonienė
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 32 svečiai ir narių nėra