Balandžio 29 dieną 8–10 klasių mokiniai dalyvavo prevencinėse paskaitose „SOS - prekyba žmonėmis“, kurios vykdomos įgyvendinant Savivaldybės kovos su prekyba žmonėmis (KOPŽ) koordinavimo darbo grupės veiklos planą. Mokiniams paskaitas vedė lektorė Lietuvos policijos mokyklos Policijos veiklos skyriaus vyriausioji specialistė Reda Čerkauskienė. Lektorė papasakojo mokiniams apie prekybą žmonėmis, jos formas, tokias kaip vergystė, vogimas, prostitucija ir kt. Mokiniai stebėjo situacijas ir kartu su lektore jas analizavo. Mokiniai susidomėję klausėsi pasakojamų tikrų istorijų (neatskleidžiant asmenų), kas padėjo geriau suvokti apie šios problemos mastą. Lektorė pateikė informacijos kaip apsisaugoti, kad netaptume prekybos žmonėmis aukos, kur galime kreiptis ištikus tokiai bėdai. Klausantis lektorės pamokos visai neprailgo. Džiaugiamės labai įdomiomis ir naudingomis paskaitomis. Ačiū lektorei!
 
Socialinė pedagogė Edita Malakauskienė
 
    Balandžio 15 dieną Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos 2 ir 6 klasių mokiniai su mokytojomis Rita Aleksėjūniene, Valerija Vankevičiene bei mokyklos direktore Asta Malakauskiene nuvyko prie Padalių–Čiobiškio kelto. Čia Žuvininkystės tarnybos Žuvivaisos departamento prie LRŽŪM Pietų regiono žuvivaisos Laukystos poskyris Neries upėje įveisė 50 tūkst. unguriukų. Mokiniai turėjo galimybę ne tik stebėti įžuvinimo eigą, bet ir patys paleisti žuvytes į Nerį nuo plaukiojančio Čiobiškio kelto. Daugeliui mokinių tai buvo išskirtinė patirtis susipažinti su įžuvinimo procesu, pamatyti, kaip atrodo unguriukai, sužinoti jų kelionę iki šios dienos. Vaikai davė interviu televizijai, pasidžiaugė nematytu reginiu, pasakojo patirtus įspūdžius. Į mokyklą sugrįžome ne tik kupini teigiamų emocijų, bet ir su dovanomis: balionais, atšvaitais, rašikliais, saldainiais.
    Dėkojame Žuvininkystės tarnybos Žuvivaisos departamento prie LRŽŪM Pietų regiono žuvivaisos direktoriui Antanui Lazarevičiui už pakvietimą į šį įdomų ir prasmingą renginį.
 
Informaciją pateikė mokytojos Rita Aleksėjūnienė ir Valerija Vankevičienė
 
 
    Balandžio 12–14 dienomis Mokinių taryba kartu su visuomenės sveikatos specialiste Ieva ir socialine pedagoge Edita organizavo „Eko savaitę“.
    Balandžio 12 dieną visi buvo kviečiami paminėti „Vandens dieną“. Tądien mokiniai aktų salėje žiūrėjo filmukus apie vandenį, ragavo įvairaus skonio vandens ir rinko patį skaniausią. Ragaudami šaltinio vandenį, mokiniai turėjo galimybę pamatyti ir patį šaltinį, kurio vandens ragavo. Skaniausiu vandeniu išrinktas – vanduo su citrina. Visuomenės sveikatos specialistė suorganizavo puikią viktoriną, kur teisingai atsakiusiųjų laukė galybė dovanėlių.
    Balandžio 13 dieną mokykloje buvo minima „Tylos diena“. Tądien mokykloje nebuvo skambučių, kurie kviečia į pamoką ir skelbia jos pabaigą. Mokykloje buvo gerokai mažiau šurmulio nei įprastai. Mokinių tarybos narės keliavo per klases nešdamos žinią apie tylos naudą.
    Balandžio 14 dieną minėjome „Žemės dieną“. Pertraukų metu mokiniai buvo kviečiami žiūrėti filmukus apie žemės saugojimą. Vėliau visi buvo pakviesti į mokyklos kiemą, kuriame su kreidelėmis kiekvienas galėjo nupiešti savo žemę ir parašyti jai palinkėjimą. Palinkėjimų būta įvairių. Vieni linkėjimo žemei draugiškų žmonių, kiti – kad žemė būtų švari, bet daugiausiai linkėjimų buvo, kad žemėje būtų taika. Savaitė prabėgo kupina įspūdžių ir gerų emocijų.
    Artėjančių Šventų Velykų proga ir mes Jums visiems linkime taikos su savimi ir savo artimu. Mylėkite žemę ir žmogų. Gražių ir džiaugsmo pilnų Šventų Velykų savo artimųjų rate.
 
Socialinė pedagogė Edita Malakauskienė ir Mokinių taryba
 
 
    Žaslių pagrindinės mokyklos 6 ir 7 klasių moksleiviai balandžio 12-osios rytą pasitiko žaismingai ir spalvingai! Žaslių kultūros ir tradicinių amatų centre mokiniai, pasitelkę kūrybiškumą bei išklausę amatininkės Jurgitos Treinytės patarimus, margino kiaušinius. Amatininkė pagyrė mūsų šauniuosius menininkus ir žavėjosi mokinių susikaupimu bei marginimo raštais.
    Belaukdami gražiausios pavasario šventės, Šv. Velykų, linkime visiems daug tvirtų, gražių margučių bei dėkojame Žaslių kultūros ir tradicinių amatų centrui, šauniajai amatininkei Jurgitai Treinytei už kvietimą į edukaciją! Esame sužavėti centre eksponuojama tautodailininkės Danguolės Dikšienės margučių paroda.
 
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ieva Mecelienė
 
 
    Balandžio 4–8 dienomis socialinė pedagogė kartu su Mokinių taryba inicijavo akciją „Kitokia savaitė“. Akcijos tikslas – ugdyti mokinių kūrybiškumo įgūdžius, bendrumo ir tolerancijos jausmą mokykloje. Pirmadienį mokykloje buvo „Juodasis pirmadienis“, kuomet visa mokyklos bendruomenė mokyklą nudažė juoda spalva. Antradienis – „Diena su galvos apdangalu“. Mokiniai ir mokytojai prisijungė prie akcijos ir nebijojo išreikšti save, pasipuošdami įvairiausiomis kepurėmis. Trečiadienį mokykloje buvo „Šlepečių diena“, visi buvo kviečiami parodyti savo geriausias šlepetes ir mokykloje jaustis patogiai kaip ir namuose. Ketvirtadienis – „Diena be kuprinių“ – visi buvo kviečiami į mokyklą ateiti su bet kuo kitu tik ne kuprine. Mokinių ir pedagogų išradingumas džiugino. Labiausiai mokinius pradžiugino penktadienis – „Diena be namų darbų“. Visi mokytojai buvo kviečiami savaitgaliui mokiniams neužduoti namų darbų. Savaitė pavyko puikiai! Džiugino visų aktyvumas ir išradingumas. Ne viską pavyko užfiksuoti. Ačiū mokytojoms Audronei Mikulienei ir Ritai Aleksėjūnienei, kurios kasdien pareigingai pasidalino užfiksuotomis akimirkomis. Ačiū tėvams, kurie padrąsino savo vaikus dalyvauti akcijoje. Ir didžiulis ir nuoširdus AČIŪ visiems mokytojams, mokiniams, mūsų mažiausiems ikimokyklinukams ir visai mokyklos bendruomenei, kad sukūrė jaukią atmosferą ir dalyvavo akcijoje.
 
Socialinė pedagogė Edita Malakauskienė ir Mokinių taryba
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 77 svečiai ir narių nėra