Sausio 24 dieną Žaslių miestelio bibliotekoje 2 klasės mokiniams vyko lietuvių kalbos pamoka „S. Paltanavičius - gamtininkas ir rašytojas". Bibliotekininkė Onutė Karvelienė papasakojo vaikams apie S. Paltanavičiaus vaikystę, pomėgius, kūrybą. Pristatė rašytojo išleistas knygeles. Vaikai jas galėjo apžiūrėti ir patikusias pasiimti namo paskaityti. Aišku, daugeliui reikėjo įsigyti Skaitytojo pažymėjimus, kurių mokiniai labai laukė. Visi antrokai išsirinko po kelias knygeles, kurias pasiskolino iš bibliotekos. Pasižadėjo jas pareigingai saugoti ir skaityti.
    Dėkojame Onutei Karvelienei už šiltą priėmimą ir dovanas. Iki kitų šiltų susitikimų bibliotekoje!

Mokytoja Rita Aleksėjūnienė

 

    Nuo ankstyvaus ryto Žaslių pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo „Kiškučių“ grupės languose sužibo žvakutės.

    AŠ PRISIMENU, KODĖL ESAME LAISVI !

Mokytoja, dirbanti pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas
Ramutė Juozapavičienė

 

    Gruodžio 23 dieną mokykloje vyko akcija „Gerasis lašelis“. Tai akcija, kurios metu siekiama atkreipti dėmesį į vėžiu sergančius vaikus ir juos palaikyti. Tą dieną visa mokyklos bendruomenė buvo kviečiama pasipuošti žalios spalvos drabužiu ar kokiu nors žalios spalvos akcentu ir paaukoti po 1 eurą, arba po tiek, kiek gali. Kyla klausimas o kodėl žalia spalva? Todėl, kad akcijos iniciatorių – asociacijos „Paguoda“ – logotipas yra mažas žmogeliukas žaliame lašelyje. Ir kad mes visi kartu po lašą – po gerumo lašą, galime pavirsti į gerumo jūrą, ir galime daugiau padėti vėžiu sergantiems vaikams.
    Tariu nuoširdų AČIŪ visiems, kurie prisidėjo prie akcijos, kurie buvo kartu. Akcijos metu surinkome 112 eurų. Nors galbūt tai mažas lašelis, tačiau iš lašelių mes galime supilti gerumo jūrą.
     Nenustokime būti gerumo lašeliais 💚💚💚
Socialinė pedagogė Edita Malakauskienė
 
 
     Finišavo jau 28 kartą mokytojų A. Mikulienės, O. Juzukonienės. R. Aleksėjūnienės, L. Dekienės, S. Chveduk rengtas projektas „Baltoje Advento tyloje“, kurio tikslas ugdyti mokinių socialinę, komunikavimo ir kūrybingumo kompetencijas. Tradiciškai 1–4 ir PUG mokiniai jį pradeda sulig Advento pradžia ir baigia Kūčių išvakarėse. Keturias savaites mokinukai ir jų mokytojai laukdami šv. Kalėdų mokėsi įprasminti Advento laikotarpį: kūrė užtarimo maldas, meldėsi, mokėsi adventinių ir kalėdinių giesmių, pasipuošė klases kalėdiniais akcentais, stengėsi daryti gerus darbus, įteikė kartu su šeimomis ruoštas dovanėles 28 vienišiems Žaslių seniūnijos gyventojams ir mokytojams - emeritams.
     Pradėję projektą rytmečiu „Rasokit dangūs“ jį užbaigėme popiete „Šviesa lange“.
    Jokioje pasaulio parduotuvėje, kaip sako B.Ferero, jūs nenusipirksite apkabinimo, laiko praleisto kartu ir akių spindesio sulaukus netikėto svečio ar staigmenos. Tai šiandien gavo ne tik mūsų su dovanomis aplankyti žmonės, bet ir mūsų mokiniai, mokytojai – juk duodančios rankos niekad nebūna tuščios.
 
 
    Nuo pat ankstyvo gruodžio 10-osios ryto Žaslių pagrindinėje mokykloje – šurmulys! 5–10 kl. mokiniai ruošiasi „Kalėdinėms dirbtuvėms“. Kaip ir kasmet, laukdami šios šventės, prisimename Kalėdų papročius.
    Ramiai skamba mokykloje Advento giesmės, Kalėdų dainos... Mokiniai gražiai dėlioja natas baltame lape (mokyt. Daiva Vitienė).
    Mokykla kvepia cinamonu, gvazdikėliais, imbieru... Pasirodo, mokiniai kepa kūčiukus, Kalėdų skanėstus (mokyt. Valerija Vankevičienė).
    Kažkur gaminami „Laimės žibintai“, jų šviesa užlies visas mokyklos erdves. (bibliot. Dalia Ramonienė ir auksarankė Jūratė Liutkevičienė).
    O kur dar kalėdiniai vainikai – kokia jų įvairovė, spalvinė gama... Su džiaugsmu mokiniai juos gamino Žaslių amatų centre su tautodailininke J. Treinyte.
    Kalėdiniai atvirukai... nudžiuginsim draugus ir artimuosius! Savo šventinę dovaną mes skiriame taip pat ir Žaslių miestelio gyventojams. Šalia aukštos, išlakios Seniūnijos eglės atsistojo ir mūsų mokyklos bei ikimokyklinio ugdymo skyriaus eglutės. Draugiškai dirbome visi, rankų reikėjo – mielai talkino mūsų pagalbininkai: Jolita, Petras, Vygantas, Mečislovas, Edita ir kiti.
    Visiems linkime gero, jaukaus švenčių laukimo!!!
 
Mokytoja Birutė Mučinskienė
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 26 svečiai ir narių nėra