Patirtinis ugdymas ir edukacinės išvykos mokiniams labai patinka ir suteikia daug kompetencijų, todėl Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos mokiniams stengiamasi organizuoti kuo daugiau tokių veiklų.
    Birželio 4 d. 4 klasės mokiniai lankėsi Kėdainių krašto muziejuje. Čia mokiniai „persikėlė“ į gilią senovę, susipažino su lietuvių liaudies keramikos tradicijomis ir istorija, puodžiaus amatu. Vėliau mokiniai susipažino su vienu iš autentiškų aukštaičių krašto amatų – juostų pynimu (vytinės, rištinės ir pintinės juostos), jų spalvomis, raštais, simbolika, pritaikymu kasdieniniame gyvenime, papročiais, susijusiais su tautinėmis juostomis Lietuvos kultūroje. Mokiniai ne tik susipažino, bet ir išbandė senovės amatus – išmoko pinti ir nusipynė vytinę juostą ir virveliniu būdu nusilipdė molinę taupyklę. Po šių užsiėmimų mokinių jau laukė gidė Jūratė, kuri mus pavedžiojo po įdomiausias Kėdainių senamiesčio vietas, papasakojo miesto istoriją ir aprodė škotų namus, saulės laikrodį, Radvilų sarkofagus ir kitas įdomybes.
Informaciją pateikė mokytoja Odilija Juzukonienė.
    Gegužės 27 dieną Kaišiadorių rajono Žaslių pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriuje organizuota šventė „Laikas yra tai, ką rodo laikrodis“. Į darželio salę, papuoštą spalvingais laikrodžiais, susirinko būsimi pirmokai ir priešmokyklinukai. Išleistuvės – spalvingiausia ir daugiausia emocijų sukelianti šventė! Ją vedė meno mokytoja Jūratė Mikulienė. Darželį paliekančius ugdytinius sveikino ir jiems geros kloties linkėjo Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos direktorė Asta Malakauskienė, tėvai, pedagogai ir grupės draugai. Šventės dalyvių širdis virpino Kaišiadorių meno mokyklos mokytojų koncertas. Grojo pučiamųjų instrumentų programos mokytojas Dalius Pelekevičius (saksofonas), pučiamųjų instrumentų programos mokytoja Odilija Luciukaitė (fleita), teatro raiškos mokytoja Akvilė Maselskienė, taip pat pasirodė ir darželio artistai.
    Šventės metu vyko Guronių bendruomenės pirmininkės Jūratės Raudeliūnienės rankdarbių paroda. Tai spalvingi, nuotaikingi, įvairių animacinių filmukų ir pasakų personažai, sukurti Jūratės rankomis.
    Šią šventę dedikavome ir vaikų gynimo dienai paminėti. Jos pabaigoje į dangų pakilo spalvoti balionai su vaikų sugalvotais norais. Tegul pildosi vaikų svajonės, o jų vaikiškas pasaulis, apgaubtas stebuklų skraiste, tegul tęsiasi dar ilgai, ilgai! Na, o būsimiems pirmokėliams ir priešmokyklinukams linkime įspūdingos, džiaugsmo ir nuotykių kupinos vasaros!
 
Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriaus vyr. mokytoja Aušra Aleksiūnienė
Nuotraukos Ievos Mecelienės
 
    Paskutinę gegužės dieną Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos PUG auklėtiniai ir 1–4 klasių mokiniai turėjo patirtinio ugdymosi dieną „Medžiai – žemės plaučiai“. Ar žinojote, kad medžiai, kaip ir žmonės, turi burną, gerklę, plaučius ir net pilvą? Moka susikalbėti ir net turi savo žiniatinklį? Kad šaukštelyje miško žemės gyvena tiek pat gyvų mikroorganizmų, kiek Žemėje žmonių? Kad oro temperatūra mokyklos kieme, pamiškėje ir miške skiriasi? Mokiniai sužinojo ne tik tai, bet ir išmoko skirti medžius, krūmus ir žoles. Mokydamiesi Borų miške, mokiniai atrado daug įdomių miško objektų ir ekosistemos narių, pamatavo ir apkabino gamtos paminklą – pušį su kryžiumi, paskanavo kiškio kopūstų, pabuvo gamtos sekliais, išgirdo, suuodė, pamatė mišką ir net nusilenkė Tylos karaliui. Refleksija parodė, kad diena nepraėjo veltui. Gera kvėpuoti pilnais plaučiais.

P. S. Palaukėje mokiniai aptiko jau ir vasarą pranašaujančių aguonų ir rugiagėlių. Tegul ji paskuba!

Informaciją pateikė mokytoja Laimutė Dekienė.

 
    Integruoto ugdymo pamokos leidžia vaikui susikurti vientisą pasaulio vaizdą, susieti dalykinius gebėjimus (apimamos visos pradinio ugdymo disciplinos) ir bendruosius gebėjimus – vaiko saviraišką, bendravimo įgūdžius, mokėjimą mokytis, kūrybiškumą.
    Mokytojus integruotos pamokos skatina daugiau bendradarbiauti, dalintis gerąja patirtimi.
 
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ieva Mecelienė
Nuotraukos Ievos Mecelienės
 
    Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinė mokykla yra labai puikioje vietoje. Geografinė, istorinė, gamtinė Žaslių miestelio ir apylinkių aplinka suteikia daug galimybių mokinių ugdymui(-si) ir paįvairina edukacines aplinkas.
    Viena iš PUG ir 1–4 klasių mokytojų suplanuota integruotos veiklos diena ir buvo susijusi su miestelio ir apylinkių istorija. Mokiniai integruotos veiklos „Ką pasakoja piliakalniai“ metu išsiaiškino piliakalnių įtvirtinimų svarbą krašto gynybai, apžiūrėdami Žaslių piliakalnį, rado gynybinio griovio likučius, susipažino su legendomis apie Pajautos kapą ir Skarbo kalną, užkopę ant Budelių piliakalnio, imitavo jo gynybą, kūrė pasakojimą apie Budelių piliakalnio pilies gyventojus Jorį ir Tautę, mokėsi vaikščioti kūlgrinda ir kaip rūmų damos, tobulino svaidymo įgūdžius, žaidė petankę, kūrė foto montažus. Veiklą mokiniai baigė refleksijos metu atsakydami į istorinius klausimus ir gaudami kunigaikščio Astiko riterio titulus.
 
Informaciją pateikė mokytoja Odilija Juzukonienė.
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 70 svečiai ir narių nėra