Mūsų priešmokyklinukai nuotolinio mokymo metu taip pat labai daug mokosi ir dirba Šį kartą mažieji nuo netikėtos žiemos gelbėjo paukščiukus ir kartu su tėveliais pagamino jiems lesyklėles. Ačiū mokytojai Audronei už iniciatyvą. O mokinukams linkime ir toliau taip stropiai dirbti.

 

    Net ir dirbant nuotoliniu būdu įmanoma integruoti pamokas.
Kviečiame pasigrožėti puikiais 5–6 klasių mokinių piešiniais. Ačiū mokytojoms Dovilei ir Vidai už iniciatyvą, o mokiniams už nuostabius piešinius.
    Sausio 6-oji yra religinė šventė,kuria tradiciškai pasibaigia kalėdinis laikotarpis tai TRYS KARALIAI. Norėdamos paminėti šią dieną, su kolege, Žaslių pagrindinės mokyklos 5–6 klasių mokiniams suorganizavome integruotą dailės ir tikybos veiklą, ačiū jai už bendradarbiavimą o mokiniams už nuostabius darbus.

Mokytoja Dovilė Butėnienė

 

    Šiemet visas pasaulis švenčia L. van Bethoveno 250-ąjį gimtadienį ir iki šiol mėgaujasi nemirtingu jo kūrinių grožiu. Todėl gruodžio 1–17 d. Žaslių pagrindinės mokyklos 4–10 klasių mokiniams vyko nuotolinės integruotos muzikos pamokos, skirtos kompozitoriaus gimimo metinėms paminėti.

    Mokiniai rinko informaciją apie šio genijaus gyvenimą, tyrinėjo kūrybą, klausė daug įvairių jo muzikos kūrinių, atliko įvairias muzikines, dailės ir literatūros užduotis, viską meniškai pateikė, pristatė ir pasveikino L. van Bethoveną su gimtadieniu virtualioje erdvėje. Taip pat mokiniai aptarinėjo kompozitoriaus gyvenimą, jei jis gyventų šiandieną – interneto, socialinių tinklų, instagramo laikais. Jų manymu, L. van Bethovenas dėl kūrybos, gyvenimo būdo, netradicinės išvaizdos, tvirtos asmeninės nuomonės, taptų šimtus milijonų sekėjų turinčia žvaigžde.

    Šios veiklos metu mokiniai savarankiškai galėjo tyrinėti ir suprasti savo pojūčius, suvokti naują informaciją kitose erdvėse, lavinti vaizduotę, ugdyti kūrybinį mąstymą. Taip pat vaikai mokėsi ieškoti įvairių kompozicinių sprendimų, lavino muzikinius bei interpretavimo gebėjimus.

    Ačiū genijui, kad mums paliko didžiulę lobių skrynią, kuri yra pilna audringos, mylinčios ir kenčiančios jo sielos melodijų. „Teskamba“ Bethoveno muzika ir už Saulės sistemos ribų, kur keliaujantys kosminiai zondai „Voyager“ gabena ją „Auksiniame diske“.

 Informaciją pateikė muzikos mokytoja Daiva Vitienė
2020-12-30

 

    Spalio 21 d. 7 kl. mokiniai aplankė Kulautuvą. Šis miestelis pirmą kartą istoriniuose šaltiniuose, Vygando Marburgiečio kronikoje, paminėtas 1364 m. Nuo seno garsėja nuostabiais pušynais ir žaliuojančiais parkais.

    Vaikštinėdami žaviais parko takeliais galėjome ne tik pasigėrėti Lietuvos skulptorių darbais, bet ir pakvėpuoti grynu pušyno oru, pasigrožėti galinguoju Nemunu, tyla ir paslaptingame miške paieškoti „muzikos instrumentų“.

    Palikę apačioje Nerėpos upelį ir jo slėnio pakraštyje pastatytus informacinius stendus kalvotu reljefu kopėme  aukštyn, kur stūkso Tamaros vardu vadinamas kalnas. Anksčiau šios vietos priklausė Kulautuvos dvarui, o viena iš paskutinio dvarininko Fugelevičiaus dukterų gyveno sodyboje ant to kalno. Jos vardu ir pradėtas vadinti kalnas. Nusileidus nuo kalno ir toliau einant sveikatingumo taku mus pradeda lydėti dar vienas Kulautuvos miško upeliukas – Klevinė, kuris dar vadinamas Vovingės vardu,  didžiuliai skruzdėlynai ir ...... miško tyla.

    Čia esančiame sveikatingumo take įkurtas Dievų ir Deivių slėnis, kitaip vadinamas – skulptūrų parku. Lietuvos skulptūros pleneruose sukurti ąžuoliniai meno dirbiniai vaizduoja svarbiausius pagonių dievus ir deives. Čia radome garsųjį Perkūną, Patrimpą, Pykuolį, Žemyną, Gabiją,  Laimą, Medeinę ir kt.

    Pasivaikščioję miško takais keliavome į Kauną, Šv. Kazimiero seserų vienuolyną, pastatytą ant Taikos kalno (MonsPacis). Grožėjomės nuostabia vienuolyno ir Bažnyčios architektūra, meno šedefrais, muziejaus eksponatais, įdomiu ir išsamiu gidės pasakojimu.

    O kelionės pabaigoje mūsų laukė pramogos „Jump Space“ parke.

Informaciją pateikė mokytoja Daiva Vitienė
2020-12-17

 

    Nuo rugsėjo mėnesio Žaslių pagrindinės mokyklos 5–8 klasių mokiniai ruošėsi 7-ąjam vaikų meninės kūrybos festivaliui „Susitikimas Ežio dvare", kuris skirtas poetui Martynui Vainilaičiui. Organizatorius, Varėnos viešoji biblioteka. Konkursui buvo pateikta 112 piešinių. Džiaugiamės, kad šiandien 8 klasės mokinė Monika Kucinskaitė tapo laureatė.
    Labai didžiuojamės Monika Kučinskaite. Ačiū mokytojai Dovilei Butėnienei už mokinių skatinimą dalyvauti meninės kūrybos festivalyje.

 

 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 65 svečiai ir narių nėra