Birželio 13 dieną Žaslių pagrindinėje mokykloje 5-10 klasių mokiniai dalyvavo netradicinėse pamokose, kurios buvo skirtos Gedulo ir vilties dienai paminėti. Dalyvaudami iniciatyvoje „Vilties paukščiai“, mokiniai gamino iš popieriaus paukščius, pamokų metu sužinojo apie Žaslių krašto žmonių tremtis, žiūrėjo ir aptarė filmą „Ledo vaikai“, klausėsi prisiminimų apie aklą senutę iš mūsų krašto, kuri taip pat buvo ištremta, visi padainavome tremtinių dainą. Pamokų pabaigoje papuošėme kalnelį mokyklos kieme paukščiais, kurie laisvai skrisdami simbolizuoja viltį taip toli ištremtiems žmonėms...
Mokytoja Laimutė Pluščauskienė
 
 
 
 
 

    Birželio 6 dieną 8 ir 9 klasių mokiniai turėjo galimybę pasisvečiuoti Kaišiadorių r. policijos komisariate. Į svečius mus pakvietė pareigūnė Neringa, kuri aprodė policijos komisariato įvairias vietas, suorganizavo žaidimą, po kurio laukė apdovanojimai geriausiai pasirodžiusiems. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su pareigūno profesija iš arti. Sužinojo daug naujų ir įdomių dalykų. Džiaugėmės, kad galėjome sutikti ir pakalbinti komisariato viršininką, buvusį mūsų mokyklos mokinį, Jurgį Ostromecką, kuris trumpai, bet įkvepiančiai kalbėjosi su mokiniais. Ekskursijos pabaigoje pareigūnė palinkėjo, kad niekada netektų pasimatyti komisariate netinkamomis aplinkybėmis. Nuoširdų ačiū tariame pareigūnei Neringai už bendradarbiavimą ir švietėjišką veiklą ugdant jaunąją Žaslių pagrindinės mokyklos kartą.

Visuomenės sveikatos specialistė Ieva
Socialinė pedagogė Edita
 
 
 
 
 
 
    Birželio 1 dieną mokykloje vyko akcija „Pūčiu ne dūmus, o muilo burbulus“. Akcijos tikslas atkreipti dėmesį į rūkymo žalą sveikatai. Mokiniai ilgųjų pertraukų metu buvo kviečiami į mokyklos kiemą pūsti, piešti burbulus. Tiek maži, tiek dideli aktyviai dalyvavo akcijoje, parodydami, kad sveikatai žalingus įpročius galima pakeisti labai linksmais užsiėmimais. Tą dieną taip pat vyko aktyviosios pertraukos, kurių metu mokiniai turėjo ieškoti klausimų susijusių su rūkymo žala. Aktyviausių dalyvių laukė prizai.

Visuomenės sveikatos specialistė Ieva
Socialinė pedagogė Edita
 
 
 
 
 
 
 
    Ketvirtąją stovyklos „Judėk, pažink, atrask“ dieną vaikai pradėjo mėgstamiausia skaitoma knyga! Džiaugėsi širdis regint stovyklautojus, laikančius delne knygas, besidalinančius mintimis apie jas su draugais. Na, o pabuvus gryname ore, pasistiprinti keliavome į Žaslių tradicinį amatų centrą, kuriame vyko edukacinė programa „Dzūkiškų bulvinių bandų kepimas“. Amatininkė Onutė Raudeliūnienė supažindino stovyklos dalyvius su dzūkiškų bandų, lietuviškų patiekalų gaminimo tradicijomis, kiekvienas turėjo galimybę paragauti šio nuostabaus patiekalo, kurį vaikai įvardino kiek paprasčiau – tiesiog „labai skanus kugelis“!
    Šilčiausiai dėkojame Žaslių tradicinių amatų centro direktorei R. Ščerbavičienei, koordinatorei V. Taparauskaitei už padovanotą edukaciją, bei amatininkei O. Raudeliūnienei – už šiltą priėmimą, suteiktas žinias ir skaniausius pietus!
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui I.Mecelienė
 
 
 
 
 

    Trečia diena stovyklaujame! Safaris, safaris... klega visa mokykla. Morta klausia, kas tas safaris. Safaris - medžioklė Rytų Afrikoje, ilga kelionė karavanu... O kas yra karavanas? Klausimų daug. Drąsūs berniukai džiaugiasi - medžiosime! Tikrai medžiosime, tik ne su ginklais. Akytėmis, fotoaparatais, žiūronais. 50 ha. Anykščių safario parko teritorijoje medžiojome. Pamatėme apie 13 gyvūnų rūšių: kupranugarių, lamų, avių, buivolų, asilų... Medžiojome ne paprastai, o su visureigiais, kuriuos vairavo mūsų šaunioji mokytoja Kristina , vairuotojai Petras ir Mečislovas. Mes buvome saugūs, kai į automobilius veržėsi kupranugariai Garis ir Sidas, jie kaip parko muitininkai, kurie patikrina visus automobilius, sulindę per langus, ieškodami maisto.
    Smagu, kad galėjome pažvelgti į gyvūnų pasaulį iš arti, lyg jie būtų laisvėje... Kas labiausiai patiko vaikams? Lamos. Spalvotos, pūkuotos, o svarbiausia, su charakteriu. Nelengva prisivilioti prie visureigio lango...O danieliai - nedrąsūs, bet smagu, kai nebijo prieiti arčiau ir leidžia paliesti jo nosytę. Ožkytės. Mažosios parko neklaužados. Be morkų į svečius eiti net neverta, sulauksime tik piktų žvilgsnių. Man labiausiai patiko alpakos, kurios didžiuojasi savo švelniu kailiu, vaikšto aukštai iškeltomis galvomis ir demonstruoja gražiausias savo šukuosenas. Smagu buvo, kad mūsų ekipažo narys Darius mokėjo naudotis parko žemėlapiu, žinojome, kur važiuoti. Gražu buvo matyti, kaip jautriai mokinė Alvita bendrauja su gyvūnais... kiek džiaugsmo, šypsenų, emocijų buvo vaikų veiduose. Puiki kelionė! Gamta, grynas oras ir geriausios emocijos...

Mokytoja Birutė Mučinskienė
 
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje vienas svečias ir narių nėra