Baigiantis mokslo metams, birželio 1 dieną, įvyko paskutinė šių mokslo metų asamblėja, kurios metu praūžė renginys „Metų apdovanojimai“. Šio renginio metu buvo įteikta 11 nominacijų: 4 buvo skirtos mokytojams, likusios 7 mokiniams. Nominantus išrinko ir už juos balsavo patys mokiniai, todėl nors renginys ir mažas, bet buvo šiltas ir jaukus.
    Po apdovanojimų įteikimo taip pat buvo įteiktos padėkos keliems Mokinių tarybos nariams už puikų darbą mokykloje, padėkos moksleiviams už sportinius pasiekimus bei olimpiadų diplomai. Paskutinę šių mokslo metų asamblėją baigėme mokyklos kieme, kur susirinko visa mokyklos bendruomenė bendrai nuotraukai, kuri pavyko puikiai! Nors mokslo metai visiškai nesibaigė, Mokinių taryba jau baigė darbus ir linki visiems geros vasaros! 

Mokinių tarybos pirmininkė Vesta Malinauskaitė
 
 
 
 
 
 
    Baigdami mokslo metus Žaslių ketvirtokai išsiruošė į edukacinę išvyką Anykščiuose savo kultūrinės, pažinimo, SESG, pilietiškumo kompetencijų tobulinti. Vorutos piliakalnio komplekse išbandėme viduramžių darbus ir pramogas. Tai buvo paskutinė iš penkių Lietuvos sostinių, kurią aplankėme. Pasivėžinę Siauruku su gide, sužinojome jo istoriją ir įdomybes, o Siauruko muziejuje apžiūrėjome vagoną, kuriuo tremtin buvo vežami lietuviai. Paskutinė maršruto stotelė – Lajų takas. Jį be vargo įveikėme, pasigrožėję fantastiškais Šventosios apylinkių vaizdais nuo apžvalgos bokšto, aplankėme Puntuką, kur prisiminėme ne tik padavimą apie jo atsiradimą, bet ir Dariaus ir Girėno žygdarbį. Diena Anykščiuose buvo aktyvi, naudinga ir smagi. Vėl „pati geriausia“!
Mokytoja Laimutė Dekienė
 
 
 
 
 
 
    Birželio 4 diena – tėvo diena, kiekvienas sveikinsime savo tėčius. Tą proga Žaslių pagrindinės mokyklos 3 klasės mokiniai piešė savo tėčių portretus. Kviečiame visus apsilankyti ir apžiūrėti mokinių darbų, kurie eksponuojami mokyklos bibliotekos skaitykloje.
Bibliotekininkė Dalia Ramonienė
 
 
 
 
 
 
    Kaišiadorių jaunimo centras „Mazgas“ turi tradiciją – baigiantis mokslo metams pakviečia pradinių klasių mokinius į nemokamą filmo peržiūrą.
   Gegužės 30 d. Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos 2 ir 3 klasių mokiniai su savo mokytojomis R. Aleksėjūniene, O. Juzukoniene, R. Kareckiene stebėjo daugiau nei 20 tarptautinių kino festivalių dalyvį – filmą „Drugelio širdis“. Filmo režisierė I. Kurklietytė, vaidino: M. Repšys, T. Vaškevičiūtė, G. Jaraminaitė, E. Jackaitė ir kt.
    Šis filmas – apie draugystę ir drąsą būti kitokiu nei visi. Tai istorija apie ypatingą berniuką Juozapą, kuris slepia didelę paslaptį. Jo širdį saugo gaubtas ir storas šarvas. Juozapo pasaulis – tai sename dvare paties sukonstruotas vabzdžių viešbutis ir jo gyventojai. Vieną dieną į miestelį atsikrausto naujokė Rugilė, ir Juozapo gyvenimas apvirsta aukštyn kojom. Rugilės dėka Juozapas nugali savo baimę ir tampa atviras pasauliui. Nes draugystė daro stebuklus ir augina sparnus!
    Grįžus po filmo su mokiniais vyko filmo aptarimas, jie papasakojo kas labiausiai patiko, ko pasimokė iš šio kūrinio.
 
 
 
 
 
    Gegužės 25 d. įvyko penktasis ir paskutinis tarptautinio projekto „Say Hello to the World“, kuriame dalyvauja mūsų mokyklos trečios klasės mokiniai ir jų partneriai iš Slovėnijos Fokovci mokyklos, susitikimas. Jo tema „Aš ir mano šalis“. Pasipuošę tautiniais drabužiais ar priderinę prie jų tautinius atributus mūsų mokiniai labai laukė susitikimo su savo partneriais iš Slovėnijos. Nustebinome juos pasveikindami „Živijo!“, mojuodami Slovėnijos, Lietuvos ir Žaslių vėliavėlėmis. Nuotaikingai skambėjo mūsų dainelė apie Lietuvą (Ačiū muzikos mokytojai Daivai Vitienei už pagalbą), parodėme jiems video filmuką apie Lietuvą. Slovėnai irgi mums parodė video medžiagą apie savo šalį. Supratome, kad abiejų šalių gamta labai graži, bet pas mus nėra kalnų, jų slėnių. „Oi, kaip gražu, pasiūlysiu tėveliams nuvykti į Slovėniją“, – išgirdau šnabždančias mergaites. Mūsų partneriai irgi žavėjosi Lietuvos vaizdais. Sutarėme, kad ir jų šalies sostinė Liubliana, ir mūsų Vilnius – modernūs, gražūs ir labi žali miestai.
    „Aš jų pasiilgsiu“, – susigraudino Elė. „Aš irgi!“ , – pritarė jai kiti. „Man labai patiko projektas. Ačiū!“, – sakė trečiokai refleksijos metu. O aš dėkoju savo mokiniams už pareigingumą, įsitraukimą, atviras širdeles, šio projekto iniciatorei ir vadovei mūsų mokyklos pavaduotojai ugdymui Ievai Mecelienei, trečios klasės mokytojai Ritai Aleksėjūnienei ir mokinių tėveliams už supratimą ir pagalbą.
    Šio tarptautinio projekto temos buvo išdėstytos ant penkių pirštų „Five fingers“, o jas įveikę nors ir nuotoliniu būdu galėjome ištiesti vieni kitiems ranką ir tvirtai paspausti. Viską įveikėme kartu ugdydamiesi komunikavimo, pažinimo, pilietiškumo, kultūrinę, skaitmeninę kompetencijas, todėl drąsiai sakome pasauliui „Labas!“.
 
Informaciją pateikė anglų kalbos mokytoja Nijolė Sabonytė
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 23 svečiai ir narių nėra