„Žalioj lankoj žalia žolė, žalioj žolėj žalia varlė" – taip prasidėjo Žaslių pagrindinės mokyklos PUG ir 1-4 klasių mokinių patirtinio ugdymosi diena Žaslių herpetologiniame draustinyje.
    Jis įsteigtas 1988 m., siekiant išsaugoti melioracijos sunaikintą, bet pievose atsikūrusią varliagyvių nerštavietę ir gretimus mitybos plotus. Čia gyvena ir veisiasi tokios retos Lietuvoje varliagyvių rūšys kaip nendrinė rupūžė, kūmutė, česnakė. Čia keliauja neršti žalioji rupūžė, pilkoji rupūžė, kūdrinė varlė ir pievinė varlė. Tai pirmas Lietuvoje draustinis, kuriame siekiama išsaugoti varliagyvių populiacijas sukultūrintame ir chemikalais užterštame kraštovaizdyje.
    Ugdydami mokinių pažintinę, pilietinę, komunikavimo, socialinę, kultūrinę kompetencijas, gegužės 26 d. mokytojai A. Mikulienė, S. Chveduk, O. Juzukonienė, R. Aleksėjūnienė, L. Dekienė, R. Kareckienė, J. Rasiulienė veiklas mokiniams organizavo prie Erelių balos ir Statkūniškio ežero. Ryte mokiniai dar klasėse susipažino su varlių gyvenimo ciklu bei Lietuvos pelkėmis ir atliko užduotį – sudarė pelkių ploto diagramą. Keliaudami link Erelių balos, mokiniai pasikartojo saugaus eismo taisykles bei kaip orientuotis aplinkoje, naudojant kompasą. Draustinyje mokiniai atliko daug užduočių ir tyrimų – matavo oro ir vandens temperatūrą, atliko vandens švarumo tyrimą, stebėjo šoniplaukas, driežus, drugelius, varles. Atliko užduotis, kuriose reikėjo sudaryti vandens ekosistemos mitybos grandinę, aprašyti požymius, padedančius išgyventi gyvūnams vandenyje, užfiksuoti atliktų stebėjimų rezultatus. Mokiniai susipažino ir su augalija – šilagėlėmis, irisais, žemuogėmis, atliko pušų metinių rievių skaičiavimus, rado įvairių pumpurų.
    Atvykę prie Statkūniškio ežero, mokiniai skaniai papietavo ir išsiskirstę į mišrias komandas taip pat atliko net po 10 įvairių užduočių – tai ir žodžių dėlionė, ir kryžiažodis, ir klausimynas, ir skaičiavimo užduotis. Visas užduotis vienijo bendra tema – pelkių, ežerų, upių gyventojai ir augalija.
    „Darykim taip ir kitą savaitę“, „Pati geriausia diena“, „Kiek daug sužinojau ir pamačiau!“ – tai tik keli mokinių atsiliepimai refleksijos metu.
Pradinio ugdymo mokytojų metodinė grupė
 
 
 
 
 
 
    Gegužės 24 d. mokykloje vėl šurmuliavo įvairiausi pasakų herojai. Pas mus svečiavosi audiosensorinės bibliotekos ELVIS bibliotekininkė Skaidra Grabauskienė. Ji pravedė žaismingą, paslaptingą ir labai įdomią edukaciją „Kas slepiasi knygų lentynose“ PUG, 1 klasės ir 3 klasės mokiniams. Šios edukacijos metu vaikai prisiminė skaitytas arba girdėtas pasakas, jų herojus ir patirtus nuotykius. Džiaugiamės gražiu mūsų mokyklos ir audiosensorinės bibliotekos ELVIS bendradarbiavimu skatinant vaikus domėtis ir skaityti kuo daugiau grožinių kūrinių. Ši biblioteka suteikia galimybę patirti skaitymo malonumą visiems, nes joje pasiimtą knygą galima ne tik skaityti, bet ir išgirsti. Atsisveikindami palinkėjome vieni kitiems gražios ir kūrybingos vasaros. Susitarėme, kad rudenį tęsime draugystę dalyvaudami naujose edukacijose, mokymuose, paskaitose.
Specialioji pedagogė, logopedė Vaida Stravinskienė
 
 
 
 
 
 
    Gegužės 23 dieną fotografijos būrelio vadovė Ieva Mecelienė kartu su 7-8 klasės mokiniais kūrė peizažus veidrodyje. Gamtoje mokiniai ieškojo objektų, kuriuos norėtų atspindėti: medžių, gėlių, aprangos detalių. Veiklos metu skatinama bendradarbiauti, ugdyti kūrybinį mąstymą, meninės raiškos individualumą. Tai puiki saviugda, skatinanti ieškoti žavesio aplinkoje, mėgautis atradimais.
Būrelio vadovė I. Mecelienė
 
 
 
 
 
    Edukacinės išvykos „Po Aukštaitiją“ metu Žaslių pagrindinės mokyklos 2 kl. mokiniai susipažino su A. Biliūno kūryba ir įkopė į Laimės žiburio kalną. Savo fizinę jėgą teko pademonstruoti važiuojant drezina Siauruko muziejuje. Čia vaikai susipažino ne tik su geležinkelio, bet ir su Lietuvos istorija. Vaikai apžiūrėjo ir senovinių automobilių ekspoziciją ir net stūmė mažytį Zaporožietį. Pabūvoti Anykščiuose ir neaplankyti Puntuko – neįmanoma. Mokiniai apžiūrėjo ne tik didžiulį riedulį, bet ir sužinojo legendą apie jį, bei sužinojo iš kur Puntukas atkeliavo į Lietuvą. Na, o Lajų takas ir apžvalgos bokštas pareikalavo drąsos – taip aukštai pasivaikščioti buvo smagu. Mokiniai vardino medžių pavadinimus, o bokšte pamatė visas apylinkes.
    Edukacinių išvykų metu mokiniai tobulina ne tik pažinimo, bet ir komunikavimo, socialinę, emocinę kompetencijas.
Mokytoja Odilija Juzukonienė

 
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 64 svečiai ir narių nėra