Gegužės 17 dieną Žaslių pagrindinės mokyklos pirmos klasės mokiniai su mokytoju Stanislav Chveduk ir ketvirtos klasės mokiniai su mokytoja Laima Dekiene lankėsi Kaišiadorių jaunimo centre Mazgas. Mokiniai susipažino su centro veiklomis. Po to buvo žiūrimas meninis filmas vaikams „Timas Taleris, arba parduotas juokas“, pastatytas pagal James Krüss knygos „Timas Taleris, arba parduotas juokas“ motyvais. Tai laiko patikrinta vaikų klasika.
    Pasakojama apie berniuką, kuris parduoda savo juoką už galimybę praturtėti. Mokiniai po kino seanso analizavo, aptarė kino kūrinį. Kai kuriems vaikams tai buvo pirmas apsilankymas kino teatre. Ačiū už suteiktą galimybę taip turiningai praleisti laiką.
Pradinio ugdymo mokytojas Stanislav Chveduk
 
 
 
 
 
 
    Gegužės 17 d. Žaslių pagrindinės mokyklos Žaslių ikimokyklinio ugdymo skyriuje vyko 3-6 metų amžiaus vaikų festivalis „Dovanoju šokį mamai“. Tai pirmasis festivalis, kuriame dalyvavo ne tik mūsų darželio vaikai su muzikos mokytoja Jūrate Mikuliene, bet ir svečiai: Kaišiadorių r. Pravieniškių vaikų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ugdytiniai ir muzikos mokytojas Stanislovas Straševičius, Kaišiadorių r. Gudienos mokyklos-darželio „Rugelis“ ugdytiniai ir meninio ugdymo mokytoja Vida Zujienė, Kaišiadorių lopšelio-darželio „Spindulys“ ugdytiniai ir mokytojas Audrius Jakubauskas ir soc.pedagogė Iveta Žemaitytė.
    Visus festivalio dalyvius ir žiūrovus pasveikino Žaslių pagrindinės mokyklos direktorė Asta Malakauskienė, Gudienos mokyklos-darželio „Rugelis“ direktorė Aurika Bartkienė ir Kaišiadorių lopšelio-darželio „Spindulys“ direktorė Lina Griškienė. Šventinio renginio pradžioje darželio darbuotojas Raimondas Vitkauskas atliko savo kūrybinę dainą, vaikai deklamavo eilėraščius, šoko šokius: „Kam gėles augina“, „Trumpakojis“, „Gransveras“, „Čia čia čia“, „Lėtas valsas“. Festivalio pabaigoje visus dalyvius apjungė bendras muzikinis žaidimas „Obuoliukas“, kuris suteikė daug džiaugsmo ir teigiamų emocijų. Nuoširdi padėka Žaslių ikimokyklinio ugdymo skyriaus muzikos mokytojai, festivalio sumanytojai, Jūratei Mikulienei ir visiems dalyvavusiems mokytojams, vaikams, tėvams. Rengėjai tikisi, kad festivalis „Dovanoju šokį mamai“ taps tradiciniu renginiu.
Ikimokyklinio ugdymo skyriaus mokytoja Aušra Aleksiūnienė
Nuotraukos: Ievos Mecelienės
 
 
 
 
    „Say Hello to the world“ – tarptautinis projektas su Slovėnijos Stara Cerkev mokiniais jau baigėsi. Įvyko paskutinis 2 klasės mokinių ir slovėnų susitikimas.
    Mokiniai pristatė savo miestelius ir savo šalis. Jie parengė pristatymus su nuotraukomis, dainavo apie Lietuvą, parodė savo piešinius su Gedimino pilimi. Slovėnijos mokiniai parodė daug savo miesto nuotraukų, video apie Slovėniją, papasakojo, kurias savo šalies vietas aplankė.
    Po susitikimo mokiniais sakė: „Gaila, kad baigėsi“.
    Vaikai smagiai praleido laiką, sužinojo daugiau ne tik apie Slovėniją, bet ir apie Žaslius, Lietuvą.
    Įvairūs tarptautiniai projektai ir ilgalaikiai, ir trumpalaikiai – ugdo mokinių pažinimo, komunikavimo, kultūrinę, pilietiškumo kompetencijas.
Mokytoja Odilija Juzukonienė
 
 
 
 
 
 
    Gegužės 16 dieną Žaslių pagrindinės mokyklos pirmokai su mokytoju Stanislav Chveduk ir mokytoja Birute Mučinskiene leidosi į edukacinę išvyką „Pažink Aukštaitiją“. Kelionės metu aplankėme Anykščių kraštą. Užkopėmę į Laimės žiburį ant Liudiškių kalvos, apsilankėme šimtamečiame Anykščių siaurojo geležinkelio stoties komplekse, Siauruko muziejuje. Mokiniai patys važiavo drezina, dirbo komandomis: vieni vairavo, kiti buvo keleiviais, po to keitėsi vaidmenimis. Visiems užteko ryžto ir jėgų stumti ir pajudinti tokią ant bėgių riedančią senieną. Vaikai buvo supažindinti su senuoju garvežiu, įvairiais vagonais: kvarcinio smėlio vagonu, cisterna, keleiviniu vagonu. Sužinojome, per kiek laiko galima buvo užkurti garvežį. Pirmokai apžiūrėjo ir gyvulinį vagoną, kuris mena liūdnus Lietuvai laikus – tremimus į Sibirą. Naudodamiesi skaitmeninėmis priemonėmis pirmokėliai sužinojo, kaip veikia traukinio garo variklis, aplankė ir apžiūrėjo senovinių automobilių, motociklų garažą, apsilankė įspūdingoje medinėje siauruko traukinių stotyje, kuri mena apie 120 metų, stoties viršininko kabinete. Tyrinėjo geležinkeliečių rūbus. Žemėlapyje apžiūrėjo iki šiol veikiantį siauruko ruožą nuo Panevėžio iki Rubikių ir sužinojo, kiek tai būtų kilometrų.
    Kita stotelė – Puntuko akmuo. Įvertinę šio antrojo pagal dydį riedulio Lietuvoje matmenis, toliau žygiavome 300 metrų medžių lajų viršūnėmis, o drąsiausieji įkopė į apžvalgos bokštą. Matėme Anykščių šilelį, Šventosios upės vingius. Mokiniai matė ir stebėjosi aukščiausia neogotikine Anykščių bažnyčia, kurios aukštis – 79 metrai.
    Apsilankėme Aukštaitijoje. Šios kelionės metu pirmokų kompetencijos – komunikavimo, kultūrinės, pilietiškumo, pažinimo – ženkliai paaugo. Vaikai tapo pilietiškesni, kūrybiškesni, labiau pasitikintys savimi.
Pradinio ugdymo mokytojas Stanislav Chveduk
 
 
 
 
 
    Atėjus pavasariui, sušildžius pirmiesiems saulės spinduliams, norisi kuo daugiau saulės šviesos ir šilumos, norisi ryškesnių spalvų. Todėl gegužės 22 - 26 dienomis kviečiame Jus mokyklą nuspalvinti kiekvieną dieną vis skirtinga spalva.
Mokinių taryba
 
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 120 svečių ir narių nėra