Gegužės 16 dieną Žaslių pagrindinės mokyklos trečiokams baigėsi plaukimo pamokos Kaišiadorių baseine. Mokiniai visus metus dalyvavo vaikų mokymo plaukti bendrojo ugdymo mokyklos programoje. Vaikai išmoko ne tik plaukti, bet ir saugiai jaustis vandenyje, ugdėsi pasitikėjimą savimi, stiprino sveikatą. Visiems buvo įteikti pažymėjimai.
    Dėkojame trenerei Ingridai Ladygienei.
Pradinio ugdymo mokytoja Rita Aleksėjūnienė
 
 
 
 


    Gegužės 11 dieną 5 klasės mokiniai kartu su savo klasės vadove Edita ir Visuomenės sveikatos specialiste Ieva leidosi į žygį. Žygio tikslas – ugdyti mokinių sveikos gyvensenos, bendravimo, bendradarbiavimo įgūdžius, didinti mokinių sąmoningumą aplinkosauginiais klausimais. Žygis buvo puikus. Mokiniai, pasiskirstę komandomis, aktyviai įsijungė į gamtos švarinimo misiją. Darbuojantis diskutavome, kodėl žmonės taip nemyli savo žemės ir teršia ten, kur patys leidžia laiką, stebėjome kokios šiukšlės gamtoje pačios populiariausios, kėlėme klausimą, kodėl taip yra. Pilni energijos ir pakilios nuotaikos puikiai praleidome pusdienį. Mes mylime savo žemę, savo kraštą, todėl tokius žygius kartosime dar ne kartą. Juk žemė yra mūsų visų namai. Mylėkime ir tausokime ją visi kartu.

Šilto ir saulėto savaitgalio Jums linki Ieva, Edita ir 5 klasės mokiniai

 

 

 

  


    Šiandien darželio „Delfinukai“ ir „Kiškučiai“ svečiavosi Kaišiadorių šv. Faustinos mokykloje-daugiafunkciame centre. Piešimo ir spalvinimo paslaptis atskleidė dailės terapijoje. Smagiai ir energingai laiką leido kamuoliukų terapijoje.

Specialioji pedagogė, logopedė Vaida Stravinskienė

 

 

 

 
    Pastaraisiais metais unguriai gamtoje mažėja, todėl norint užtikrinti rūšies išlikimą, visoje Europoje vykdoma programa, kad unguriai būtų apsaugoti. Viena iš tokių formų yra ungurių įžuvinimas. Gegužės 12 dieną Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos 2 ir 4 klasių mokiniai su mokytojomis Laimute Dekiene, Odilija Juzukoniene, mokytojo padėjėja Rima Kareckiene bei direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ieva Meceliene nuvyko prie Padalių-Čiobiškio kelto. Čia Žuvininkystės tarnybos Žuvivaisos departamento prie LRŽŪM Pietų regiono žuvivaisos Laukystos poskyris Neries upėje įveisė net 40 tūkst. unguriukų. Mokiniai drąsiai dalyvavo įžuvinimo procese, sužinojo apie unguriukų laukiančią ilgąją kelionę iki Sargaso jūros, pasidalino įspūdžiais duodami interviu spaudai. Pasak mokinių, pats smagiausias momentas paimti mažąsias gyvatėles į rankas ir paleisti į vandenį, linkint sėkmingai įveikti ilgai trunkančią kelionę.
    Po šaunios edukacijos, pasisėmę žinių ir įspūdžių, gavę puikių dovanų, norime padėkoti Žuvininkystės tarnybos Žuvivaisos departamento prie LRŽŪM Pietų regiono žuvivaisos direktoriui Antanui Lazarevičiui už galimybę sudalyvauti unikaliame įžuvinimo procese, tai labai įdomi ir naudinga patirtis, ypač mokiniams.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ieva Mecelienė
 
 
 
 
 
 
    Gegužės 11 d. įvyko ketvirtasis tarptautinio projekto „Say Hello to the World“, kuriame dalyvauja mūsų mokyklos trečios klasės mokiniai ir jų partneriai iš Slovėnijos Fokovci mokyklos, susitikimas. Jo tema „Aš ir mano miestelis“.
    Slovėnai mums parodė video įrašus, kuriuose buvo pasakojama apie jų krašto amatininkų dirbinius, tradicinius patiekalus. Pamatėme ir kaip atrodo jų bažnyčią, galėjome ją palyginti su mūsų maldos namais. Mūsų partneriai buvo pasipuošę savo krašto tradiciniais rūbais, jie pašoko mums šokį, kurį mėgsta ir šoka slovėnai savo švenčių metu. Smagiai jiems plojome į ritmą.
    Mūsų mokiniai su meile mojavo Žaslių vėliavėlėmis. Pateikčių pagalba pristatėme savo miestelį. Pristatymo metu vis girdėjosi susižavėjimo šūksniai. Kaip malonu, kad mūsų Žasliai – toks gražus, istorinis miestelis. Mūsų trečiokai dar nupiešė gražiausias arba mėgstamiausias Žaslių vietas. Danielius papasakojo apie laisvalaikį prie ežero, Joris – apie miestelio aikštę, o Darius – apie Žaslių Šv. Jurgio bažnyčią. Pristatymo pabaigoje iš mūsų širdelių į mūsų draugų slovėnų širdeles iškeliavo kvietimas atvykti į  Žaslius. Galbūt, kada nors susitiksime ir gyvai...
Informaciją pateikė anglų kalbos mokytoja Nijolė Sabonytė
 
 
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 603 svečiai ir narių nėra